Updates voor je Chromecast

Als je gebruik wilt maken van de nieuwste functies van Chromecast, moet je apparaat misschien worden geüpdatet naar de nieuwste softwareversie. De update wordt automatisch uitgevoerd tijdens het instellen, dus je hoeft niets te doen.

Als je een Chromecast met Google TV hebt, zie je de update niet in de Google Home-app. Je hebt via je tv toegang tot je Chromecast-updates. Hiervoor kies je op het startscherm van de Chromecast met Google TV de optie Instellingen en dan Systeem en dan Over en dan Systeemupdate.

Opmerking: Tijdens de update is de Chromecast niet beschikbaar voor casten. Wacht totdat de update is afgerond voordat je probeert te casten.

Hier volgt een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens de update:

• De Google Home-app geeft de voortgang van het instellen aan.
  • Je kunt de status van de update bekijken op de tv.
  • Je kunt het ledlampje aan de zijkant van de Chromecast gebruiken om te checken of die nog steeds bezig is met het ontvangen van de update.
  • De update duurt meestal niet meer dan 10 minuten. Als de update veel langer duurt dan verwacht, check je de status van het ledlampje om na te gaan of het apparaat nog wordt geüpdatet. De Chromecast pulseert rood als de update wordt ontvangen.
  • Zo nodig kun je de Chromecast opnieuw opstarten om de update automatisch opnieuw te starten. Koppel je apparaat los van de voedingsbron en wacht één minuut voordat je het apparaat weer aansluit.

Als het probleem aanhoudt, zet je de fabrieksinstellingen terug op het apparaat en stel je het opnieuw in, bij voorkeur via een 2,4GHz-netwerk (indien beschikbaar).