Updates voor uw Chromecast

Als u wilt profiteren van de nieuwste en beste functies die beschikbaar zijn voor de Chromecast, moet uw apparaat worden geüpdatet naar de meest recente softwareversie. Dit kan automatisch gebeuren of als onderdeel van de configuratie, zodat u niets hoeft te doen om de update te ontvangen.

Opmerking: Tijdens de update is de Chromecast niet beschikbaar voor casten. Wacht totdat de update is voltooid voordat u probeert te casten.

Hier volgt een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens de update:

• Uw Google Home-app geeft een indicatie van de configuratievoortgang.
  • U kunt de status van uw update weergeven op de tv.
  • U kunt het LED-lampje aan de zijkant van uw Chromecast gebruiken om te controleren of deze nog steeds bezig is met het ontvangen van de update.
  • De update neemt doorgaans niet langer dan 10 minuten in beslag. Als de update veel langer duurt dan verwacht, controleert u aan de hand van de LED-status of het apparaat niet steeds bezig is met updaten. Deze knippert rood tijdens het ontvangen van de update.
  • Indien nodig kunt u de update automatisch laten hervatten door de Chromecast opnieuw te starten: koppel het apparaat los van de voedingsbron, wacht ongeveer 1 minuut en sluit het vervolgens weer aan.

Als het probleem aanhoudt, zet u het apparaat terug op de fabrieksinstellingen en probeert u het opnieuw in te stellen, bij voorkeur via een 2,4 GHz-netwerk, indien beschikbaar.