LED-lampan på Chromecast

Chromecast har en lysdiod på sidan av enheten som visar vad enheten gör. I följande tabell visas de olika statusindikationerna och vad de betyder. Välj enhet nedan:

Chromecast med Google TV

Beskrivning av LED-lampa Vad innebär det?

Fast vitt sken

Chromecast är ansluten till nätverket och är
klar att börja casta innehåll eller castar redan innehåll.

Fast vitt sken (svagt)

Chromecast befinner sig i viloläge.

Pulserande vitt sken

Chromecast är frånkopplad eller måste konfigureras.

Pulserande sken som växlar mellan vitt och orange

Chromecast tar emot en uppdatering och är inte
tillgänglig för castning. Du kan börja casta
när uppdateringen är klar och LED-lampan
lyser med fast vitt sken.

Koppla inte från enheten från strömkällan.

Pulserande orange sken

Chromecast utför en kort självdiagnos
och är inte tillgänglig för tillfället.

Pulserar med orange sken som blir vitt efter några sekunder

Chromecast håller på att återställas eller har precis återställts.

Läs mer om hur du återställer standardinställningarna på Chromecast.

Chromecast (andra generationen), Chromecast (tredje generationen) och Chromecast Ultra

LED-lampans status Betydelse
Fast vitt sken Chromecast är ansluten till nätverket och är klar att börja casta innehåll eller castar redan innehåll.
Pulserande vitt sken Chromecast är frånkopplad eller måste konfigureras.
Pulserande orange sken (under en uppdatering)

Chromecast tar emot en uppdatering och är inte tillgänglig för castning. Du kan börja casta när uppdateringen är klar och LED-lampan lyser med fast vitt sken.

Koppla inte från Chromecast från strömkällan.

Pulserande orange och svart tv-skärm

Om du ser en pulserande orange LED-lampa på Chromecast-enheten och en svart tv-skärm testar du med det första steget nedan och kontrollerar om det löser problemet. I annat fall fortsätter du med nästa steg:

1. Koppla bort Chromecast-enheten från strömkällan, vänta en minut och koppla sedan in den igen.
  2. Stäng av tv:n.
  3. Anslut Chromecast-enheten till en annan tv.
  4. Återställ standardinställningarna.
Fast orange sken Det kan vara fel på enheten. Koppla bort Chromecast-enheten från strömkällan, vänta en minut och koppla sedan in den igen. Återställ standardinställningarna om det inte löser problemet.

För Chromecast (första generationen)

LED-lampans status Betydelse
Fast vitt sken Chromecast är ansluten till nätverket och är klar att börja casta innehåll eller castar redan innehåll.
Pulserande vitt sken Chromecast är frånkopplad eller måste konfigureras.
Pulserande rött sken (under en uppdatering)

Chromecast tar emot en uppdatering och är inte tillgänglig för castning. Du kan börja casta när uppdateringen är klar och LED-lampan lyser med fast vitt sken.

Koppla inte från Chromecast från strömkällan.

Pulserande röd och svart tv-skärm

Om du ser en pulserande röd LED-lampa på Chromecast-enheten och en svart tv-skärm testar du med det första steget nedan och kontrollerar om det löser problemet. I annat fall fortsätter du med nästa steg:

1. Koppla bort Chromecast-enheten från strömkällan, vänta en minut och koppla sedan in den igen.
  2. Använd HDMI-förlängningskabeln som följde med Chromecast-enheten om du har den.
  3. Anslut Chromecast-enheten till en annan tv.
  4. Återställ standardinställningarna.
Fast rött sken Det kan vara fel på enheten. Koppla bort Chromecast-enheten från strömkällan, vänta en minut och koppla sedan in den igen. Återställ standardinställningarna om det inte löser problemet.

Stödet har upphört för Chromecast (1:a generationen). Det innebär att sådana enheter inte längre får programvaru- eller säkerhetsuppdateringar och att Google inte erbjuder teknisk support för dem. Användare kan märka att prestandan försämras.

Här finns mer information om varför det tar längre tid än väntat att uppdatera Chromecast.