Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

LED-statuslampjes van de Chromecast

De Chromecast heeft aan de zijkant een LED-lampje dat visueel laat zien waarmee het apparaat bezig is. De volgende tabel toont de verschillende LED-statussen en wat deze betekenen.

Voor Chromecast (1e generatie) Chromecast (1st Gen)

LED-status Betekenis LED-lampje
Brandt wit Chromecast is verbonden met het netwerk en is klaar voor het casten van content of is daar al mee bezig.
Wit knipperend Uw Chromecast is niet verbonden en moet worden ingesteld.
Rood knipperend (tijdens update) Uw Chromecast ontvangt een update en is niet beschikbaar om te casten. Het apparaat is binnenkort weer beschikbaar. Koppel uw apparaat niet los van het stopcontact.
Rood knipperend + zwart tv-scherm

Als u een knipperend rood LED-lampje op uw Chromecast-apparaat ziet en het tv-scherm zwart blijft, kunt u stap 1 hieronder proberen en kijken of het probleem daarmee wordt opgelost. Als dat niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap:

1. Start het apparaat opnieuw op door het los te koppelen van de voedingsbron, ongeveer 1 minuut te wachten en het daarna weer aan te sluiten op de voedingsbron.
  2. Schakel uw tv uit.
  3. Gebruik de meegeleverde HDMI-extender van de Chromecast (als u er een heeft).
  4. Probeer de Chromecast aan te sluiten op een andere tv.
  5. Zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen.
Brandt rood Mogelijk is er een probleem met uw apparaat. Start het apparaat opnieuw door het los te koppelen van de voedingsbron, ongeveer 1 minuut te wachten en daarna weer aan te sluiten op de voedingsbron. Als het probleem hiermee niet wordt verholpen, moet u het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Voor Chromecast (2e generatie), Chromecast en Chromecast Ultra

LED-status Betekenis LED-lampje
Brandt wit Chromecast is verbonden met het netwerk en is klaar voor het casten van content of is daar al mee bezig.
Wit knipperend Uw Chromecast is niet verbonden en moet worden ingesteld.
Oranje knipperend (tijdens update) Uw Chromecast ontvangt een update en is niet beschikbaar om te casten. Het apparaat is binnenkort weer beschikbaar. Koppel uw apparaat niet los van het stopcontact.
Oranje knipperend + zwart tv-scherm

Als u een knipperend oranje LED-lampje op uw Chromecast-apparaat ziet en het tv-scherm zwart blijft, kunt u stap 1 hieronder proberen en kijken of het probleem daarmee wordt opgelost. Als dat niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap:

• Start het apparaat opnieuw op door het los te koppelen van de voedingsbron, ongeveer 1 minuut te wachten en het daarna weer aan te sluiten op de voedingsbron.
  • Schakel uw tv uit.
  • Gebruik de meegeleverde HDMI-extender van de Chromecast (als u er een heeft).
  • Probeer de Chromecast aan te sluiten op een andere tv.
  • Zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen.
Brandt oranje Mogelijk is er een probleem met uw apparaat. Start het apparaat opnieuw door het los te koppelen van de voedingsbron, ongeveer 1 minuut te wachten en daarna weer aan te sluiten op de voedingsbron. Als het probleem hiermee niet wordt verholpen, moet u het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Meer informatie over waarom uw Chromecast-update langer kan duren dan verwacht.