Ledlampje van de Chromecast

Aan de zijkant van de Chromecast zit een ledlampje waaraan je kunt aflezen waar het apparaat mee bezig is. De volgende tabel toont de verschillende led-statussen en de betekenis hiervan. Kies hieronder je apparaat.

Chromecast met Google TV

Beschrijving van ledlampje Wat dit betekent

Brandt wit

De Chromecast is verbonden met het netwerk en is klaar om content te casten of is daar al mee bezig.

Brandt wit (gedimd)

De Chromecast is inactief.

Pulseert wit

De Chromecast is niet verbonden of moet worden ingesteld.

Pulseert afwisselend wit en oranje

De Chromecast ontvangt een update en is niet beschikbaar om te casten. Je kunt beginnen met casten nadat de update is afgerond en het ledlampje wit brandt.

Koppel het apparaat niet los van de voedingsbron.

Knippert oranje

De Chromecast voert een korte zelfdiagnose uit en is tijdelijk niet beschikbaar.

Knippert oranje en brandt na een paar seconden wit

De Chromecast wordt of is gereset.

Meer informatie over hoe je de Chromecast terugzet naar de fabrieksinstellingen

Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie) en Chromecast Ultra

Led-status Betekenis LED-lampje
Brandt wit De Chromecast is verbonden met het netwerk en is klaar om content te casten of is daar al mee bezig.
Pulseert wit De Chromecast is niet verbonden of moet worden ingesteld.
Pulseert oranje (tijdens update)

De Chromecast ontvangt een update en is niet beschikbaar om te casten. Je kunt beginnen met casten nadat de update is afgerond en het ledlampje wit brandt.

Koppel de Chromecast niet los van de voedingsbron.

Pulseert oranje en zwart tv-scherm

Als je een pulserend oranje ledlampje ziet op je Chromecast-apparaat en een zwart tv-scherm, probeer je de eerste stap hieronder en kijk je of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, ga je verder met de volgende stappen:

1. Koppel de Chromecast los van de voedingsbron, wacht ongeveer 1 minuut en sluit deze weer aan.
  2. Zet de tv uit.
  3. Sluit de Chromecast aan op een andere tv.
  4. Zet de fabrieksinstellingen terug.
Brandt oranje Er is misschien een probleem met je apparaat. Koppel de Chromecast los van de voedingsbron, wacht ongeveer 1 minuut en sluit deze weer aan. Als het probleem hiermee niet wordt verholpen, zet dan de fabrieksinstellingen terug.

Chromecast (1e generatie)

LED-status Betekenis LED-lampje
Brandt wit De Chromecast is verbonden met het netwerk en is klaar om content te casten of is daar al mee bezig.
Pulseert wit De Chromecast is niet verbonden of moet worden ingesteld.
Pulseert rood (tijdens update)

De Chromecast ontvangt een update en is niet beschikbaar om te casten. Je kunt beginnen met casten nadat de update is afgerond en het ledlampje wit brandt.

Koppel de Chromecast niet los van de voedingsbron.

Pulseert rood en zwart tv-scherm

Als je een pulserend rood ledlampje ziet op je Chromecast-apparaat en een zwart tv-scherm, probeer je de eerste stap hieronder en kijk je of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, ga je verder met de volgende stappen:

1. Koppel de Chromecast los van de voedingsbron, wacht ongeveer 1 minuut en sluit deze weer aan.
  2. Gebruik de meegeleverde HDMI-extender van de Chromecast (als je er een hebt).
  3. Sluit de Chromecast aan op een andere tv.
  4. Zet de fabrieksinstellingen terug.
Brandt rood Er is misschien een probleem met je apparaat. Koppel de Chromecast los van de voedingsbron, wacht ongeveer 1 minuut en sluit deze weer aan. Als het probleem hiermee niet wordt verholpen, zet dan de fabrieksinstellingen terug.

Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.

Bekijk meer informatie over waarom je Chromecast-update langer kan duren dan verwacht.