Ljudinställningar

Chromecast Audio signalerar vad användaren gör med hjälp av ljud. Så här kan du anpassa uppspelningsljuden:

Uppspelningsljud

Börja casta

Varje gång du börjar casta spelas ett lekfullt ljud upp i Chromecast Audio som anger att anslutningen är klar och att uppspelningen kan börja. Du kan också passa på att justera volymen till önskad nivå innan musiken börjar. Obs! Hur lång tid det tar innan musiken hörs beror på vilken app du castar med.

Ändra volymen

När du ändrar volymen på Chromecast Audio via musikappen eller Google Home-appen spelar Chromecast Audio upp ett kort ljud som bekräftar att volymen ändrats.

Stänga av uppspelningsljud

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger på skärmen följt av Ljud.
  5. Inaktivera Uppspelningsljud.

Full Dynamic Range

Chromecast Audio har stöd för Full Dynamic Range-utsignal. Det ger bästa möjliga ljud i avancerad ljudutrustning som Hi-Fi-ljudsystem, AV-mottagare och monitorhögtalare.

När du ansluter Chromecast Audio till sådana ljudsystem med en analog 3,5 mm-kabel eller RCA-kabel kan du aktivera alternativet Full Dynamic Range för Chromecast Audio:

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger på skärmen följt av Ljud.
  5. Aktivera  Full Dynamic Range.

Obs! Många vanliga högtalarsystem, till exempel datorhögtalare, dockningshögtalare, bärbara högtalare och Bluetooth-högtalare, är inte byggda för Full Dynamic Range. Det gör att ljudnivån blir mycket hög och ljudet kan uppfattas som förvrängt. Undvik att aktivera inställningen i dessa fall.

När Chromecast Audio har anslutits via ett optiskt gränssnitt används alltid Full Dynamic Range. Det händer ingenting om du stänger av Full Dynamic Range, funktionen förblir ändå aktiverad.