Geluidsinstellingen

De Chromecast Audio maakt gebruik van geluiden die handelingen van de gebruiker aangeven. Hier vindt u meer informatie over het aanpassen van afspeelgeluiden:

Afspeelgeluiden

Begin van een castsessie

Elke keer dat u een castsessie start, speelt de Chromecast Audio een speels geluid af om aan te geven dat er verbinding is gemaakt en het afspelen gaat beginnen. U kunt de tijd tussen het geluid en het beginnen van de muziek ook gebruiken om het volume aan te passen aan het door u gewenste niveau. Opmerking: Hoelang het duurt voordat de muziek wordt afgespeeld, is afhankelijk van de app die u gebruikt om te casten.

Volumewijziging

Als u het volume van de Chromecast Audio wijzigt via de muziek-app of de Google Home-app, laat de Chromecast Audio een kort geluid horen om te bevestigen dat het volume is gewijzigd.

Afspeelgeluiden uitschakelen

1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als uw Chromecast.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen  en dan Audio.
  5. Zet Geluiden afspelen uit.

Volledig dynamisch bereik

De Chromecast Audio biedt ondersteuning voor uitvoer met volledig dynamisch bereik. Hierdoor kun je audio op hoogwaardige en professionele geluidsapparatuur, zoals hifi-audiosystemen, AV-ontvangers en monitorspeakers, met de hoogste geluidskwaliteit beluisteren.

Als je de Chromecast Audio met een 3,5mm-kabel of analoge RCA-kabel aansluit op dergelijke geluidssystemen, kun je de optie Volledig dynamisch bereik van de Chromecast Audio aanzetten:

1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als uw Chromecast.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen  en dan Audio.
  5. Zet Volledig dynamisch bereik aan.

Opmerking: Veel speakersystemen, zoals speakers voor desktopcomputers, speakerdocks, draagbare en bluetooth-speakers, zijn niet ontworpen voor een dergelijk volledig dynamisch bereik, met als gevolg dat het afspeelvolume erg hoog is en het geluid wordt vervormd. Zet deze instelling in dergelijke gevallen niet aan.

Als de Chromecast Audio is aangesloten via een optische interface, wordt altijd het volledige dynamische bereik gebruikt. Volledig dynamisch bereik blijft dan aanstaan, ook als je de optie uitzet.