Ääniasetukset

Chromecast Audio ilmoittaa käyttäjän toiminnoista äänimerkeillä. Näin voit muokata toiston ääniä:

Toistoäänet

Striimausistunnon alussa

Kun aloitat striimauksen, Chromecast Audio toistaa leikkisän äänen sen merkiksi, että yhteys on muodostettu ja toisto alkaa pian. Voit säätää tässä yhteydessä äänenvoimakkuuden haluamallesi tasolle, ennen kuin musiikin toisto alkaa. Huom. Toiston alkamiseen kuluva aika riippuu striimaukseen käytettävästä sovelluksesta.

Äänenvoimakkuuden muuttaminen

Kun säädät Chromecast Audion äänenvoimakkuutta musiikkisovelluksesta tai Google Home ‑sovelluksesta, Chromecast Audio ilmoittaa äänenvoimakkuuden muutoksesta lyhyellä äänimerkillä.

Toistoäänien laittaminen pois päältä

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin Chromecast.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Audio.
  5. Laita Toistoäänet pois päältä.

FDR

Chromecast Audio tukee FDR-äänentoistoa. Näin saadaan aikaan paras mahdollinen äänenlaatu käytettäessä ammattimaisia ja laadukkaita laitteita, esim. Hi-Fi-audiojärjestelmiä, AV-viritinvahvistimia ja monitorikaiuttimia.

Kun liität Chromecast Audion tällaiseen audiojärjestelmään 3,5 mm:n liitännällä tai analogisella RCA-johdolla, voit laittaa Chromecast Audion FDR-ominaisuuden päälle:

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin Chromecast.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Audio.
  5. Laita  FDR päälle.

Huom. Monia yleisiä kaiutinjärjestelmiä (esim. tietokoneiden kaiuttimia, kaiutintelakoita, kannettavia kaiuttimia ja Bluetooth-kaiuttimia) ei ole tarkoitettu käytettäväksi FDR:n kanssa. Tästä syystä niiden äänenvoimakkuus voi olla erittäin kova ja niiden toistama ääni vääristynyttä. Tässä tapauksessa asetusta ei kannata laittaa päälle.

Kun Chromecast Audio liitetään käyttämällä optista liitäntää, FDR on aina käytössä. FDR pysyy päällä, vaikka laittaisit sen erikseen pois päältä.