Bättre castning av ljud med Android

En direktanslutning upprättas mellan Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalarna med inbyggd Chromecast när du castar ljud.

Optimal prestanda

Gör så här för optimal prestanda när du castar ljud med Android:

Steg 1. Kontrollera att både Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är anslutna till samma trådlösa nätverksnamn (SSID)

Om du använder en Wi-Fi-anslutning kontrollerar du att nätverksnamnet som visas i inställningarna för Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är samma som för nätverket som Android-enheten är ansluten till.

Steg 2. Kontrollera att både Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk där klientisolering är inaktiverat

Klientisolering: Konfigurationen av wifi-nätverket kan förhindra att enheter kommunicerar med din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast. Du kan lösa problemet genom att inaktivera isoleringen av åtkomstpunkten, även kallat klientisolering, på routern. Läs mer om hur du inaktiverar klientisoleringen i dokumentationen för routern.

Om du inte har åtkomst till routerinställningarna eller om du försöker ansluta via ett gästnätverk, hotellnätverk eller offentligt nätverk som använder klientisolering kan du inte konfigurera din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast.

Ljudet hackar eller dålig ljudkvalitet

Gör så här om ljudet hackar eller ljudkvaliteten är dålig när du castar ljud med Android:

Kontrollera att din Android-enhet, Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast är nära routern
  • Android-enheten och din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast ska befinna sig högst 4 m från varandra. Din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast bör inte vara längre bort från routern än 4 m.
  • Både Android-enheten och din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast ska vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverkskanal, antingen 2,4 GHz eller 5 GHz.
  • Alla enheter som körs med Android 5.0 eller senare har stöd för funktionen Casta ljud. Dessa Android-enheter har dock testats och visat sig bäst lämpade för att casta ljud med Android. Andra Android-enheter kanske inte klarar att casta ljudet lika bra.

Låg volym

Gör så här om volymen är för låg när du castar ljud med Android:

Ändra volyminställningen i Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Justera volymen genom att trycka på Media .