Bättre castning av ljud med Android

En direktanslutning upprättas mellan Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalarna med inbyggd Chromecast när du castar ljud.

Alla enheter som kör Android 8.0 eller senare (för inställningar i Google Home-appen) har stöd för att casta. Obs! Vissa Android-enheter kanske inte har tillräcklig kapacitet för en optimal castningsupplevelse.

Optimal prestanda

Gör så här för optimal prestanda när du castar ljud med Android:

Steg 1. Kontrollera att både Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är anslutna till samma trådlösa nätverksnamn (SSID)

Om du använder en wifi-anslutning kontrollerar du att nätverksnamnet som visas i inställningarna för Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är samma som för nätverket som Android-enheten är ansluten till.

Steg 2. Kontrollera att både Android-enheten och Chromecast Audio eller högtalaren med inbyggd Chromecast är anslutna till ett wifi-nätverk där klientisolering är inaktiverat

Klientisolering: Konfigurationen av wifi-nätverket kan förhindra att enheter kommunicerar med din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast. Du kan lösa problemet genom att inaktivera isoleringen av åtkomstpunkten, även kallat klientisolering, på routern. Läs mer om hur du inaktiverar klientisoleringen i dokumentationen för routern.

Om du inte har åtkomst till routerinställningarna eller om du försöker ansluta via ett gästnätverk, hotellnätverk eller offentligt nätverk som använder klientisolering kan du inte konfigurera din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast.

Ljudet hackar eller dålig ljudkvalitet

Gör så här om ljudet hackar eller ljudkvaliteten är dålig när du castar ljud med Android:

• Android-enheten och din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast ska befinna sig högst 4 m från varandra. Din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast bör inte vara längre bort från routern än 4 m.
  • Både Android-enheten och din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast ska vara anslutna till samma wifi-nätverkskanal, antingen 2,4 GHz eller 5 GHz.

Låg volym

Gör så här om volymen är för låg när du castar ljud med Android:

Ändra volyminställningen i Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Justera volymen genom att trycka på Media .