Forbedre brukeropplevelsen når du caster lyd fra Android-enheter

Når du caster lyd fra en Android-enhet, opprettes det en direkte forbindelse mellom Android-enheten og Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd.

Alle enheter som kjører Android 8.0 eller nyere (for kontroller i Google Home-appen) har støtte for casting. Merk: Det kan hende at noen Android-enheter ikke har nok strøm til å gi en optimalisert Cast-opplevelse.

Optimal ytelse

Følg trinnene nedenfor for å oppnå optimal ytelse når du caster lyd fra Android-enheter:

Trinn 1. Sørg for at både Android-enheten og Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd er koblet til det samme trådløse nettverket (samme SSID)

Hvis du er tilkoblet via wifi, må du kontrollere at nettverksnavnet som vises i innstillingene for Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd, er det samme som nettverket Android-enheten er koblet til.

Trinn 2. Sørg for at Android-enheten og Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd er koblet til et Wi-Fi-nettverk der tilgangspunktisolering er slått av

Tilgangspunktisolering: Wifi-nettverkskonfigurasjonen din kan forhindre enheter i å kommunisere med Chromecast Audio eller høyttalere med Chromecast innebygd. Du kan løse dette problemet ved å slå av tilgangspunktisolering – også kalt klientisolering eller «AP isolation» – på ruteren. Sjekk dokumentasjonen som fulgte med ruteren, for å finne ut hvordan du slår av tilgangspunktisolering.

Hvis du ikke har tilgang til ruterinnstillingene, eller hvis du prøver å koble til via et gjestenettverk, hotellnettverk eller offentlig nettverk med tilgangspunkt- eller klientisolering, får du ikke konfigurert Chromecast Audio eller en høyttaler med Chromecast innebygd.

Hakking eller dårlig kvalitet

Følg trinnene nedenfor hvis lyden hakker eller er av dårlig kvalitet når du caster lyd fra Android-enheter.

• Android-enheten og Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd skal ikke være mer enn 4 meter fra hverandre. Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd skal ikke være mer enn 4 meter fra ruteren.
  • Både Chromecast Audio eller høyttalerne med Chromecast innebygd og Android-enheten må være tilkoblet den samme wifi-nettverkskanalen, enten 2,4 GHz eller 5 GHz.

Lavt volum

Følg trinnene nedenfor hvis volumet er lavt når du caster lyd fra Android.

Endre voluminnstillingen fra Google Home-appen
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. For å justere volumet, trykk på Medier .