Het casten van Android-audio optimaliseren

Op je Android-apparaat en je Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd wordt een rechtstreekse verbinding tot stand gebracht als je je audio cast.

Optimale prestaties

Volg de onderstaande stappen voor optimale prestaties als je je Android-audio cast:

Stap 1. Zorg dat je Android-apparaat en de Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd zijn verbonden met dezelfde draadloze netwerknaam (SSID)

Als je verbinding hebt via wifi, ga je na of de netwerknaam die je ziet in de instellingen van de Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd dezelfde is als het netwerk waarmee je Android-apparaat verbinding heeft.

Stap 2. Zorg dat je Android-apparaat en Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd zijn verbonden met een wifi-netwerk waarvoor AP-isolatie uitstaat

AP-isolatie: De configuratie van je wifi-netwerk kan voorkomen dat apparaten kunnen communiceren met de Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd. Je kunt dit probleem oplossen door AP-isolatie (Access Point, toegangspunt) uit te zetten op je computer. Dit wordt ook wel clientisolatie genoemd. Bekijk de documentatie van je router voor informatie over hoe je AP-isolatie uitzet.

Als je geen toegang hebt tot de instellingen van je router of als je probeert verbinding te maken via een gast-, hotel- of openbaar netwerk met AP- of clientisolatie, kun je de Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd niet instellen.

Schokkerige of slechte kwaliteit

Volg de onderstaande stappen als je last hebt van schokkerige of slechte kwaliteit bij het casten van Android-audio:

Zorg dat je Android-apparaat, Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd en router bij elkaar in de buurt zijn
  • Het Android-apparaat en de Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd moeten zich op minder dan 4 meter afstand van elkaar bevinden. De Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd moet op minder dan 4 meter afstand van de router staan.
  • Zowel de Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd als het Android-apparaat moet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerkkanaal: 2,4 GHz of 5 GHz.
  • Alle apparaten met Android 5.0 of hoger ondersteunen de functie Audio casten. Uit tests is gebleken dat deze Android-apparaten het beste werken om Android-audio te casten. Andere Android-apparaten zijn misschien niet krachtig genoeg om audio optimaal te casten.

Laag volume

Volg de onderstaande stappen als je vindt dat het volume te laag is als je je Android-audio cast:

Wijzig de volume-instelling vanuit de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat.
  3. Pas het volume aan.