Geschikte speakers en kabels voor Chromecast Audio

Chromecast Audio werkt met speakers en speakersystemen met een eindversterker en geschikte ingang. Het apparaat kan worden aangesloten op een 3,5mm-stereoaansluiting, een RCA-ingang of een optische ingang.

Als je de Chromecast Audio wilt aansluiten op een 3,5mm-stereoaansluiting, gebruik je de 3,5mm-stereokabel die is meegeleverd. Wil je de kabel aansluiten op een RCA-ingang of optische ingang, koop de juiste kabel dan afzonderlijk.

Geschikte speakers

Je kunt de Chromecast Audio rechtstreeks aansluiten op een actieve speaker met een geïntegreerde eindversterker.

Veelvoorkomende actieve speakers:

• Bluetooth-speakers
  • Soundbars
  • Dockingspeakers
  • Draagbare speakers
  • Speakers voor desktops
  • Studiomonitoren

Als je een speaker zonder geïntegreerde versterker wilt gebruiken, sluit je een externe versterker aan tussen je Chromecast en de speaker.

Opmerking: Je kunt een stereo-ontvanger of AV-ontvanger als externe versterker gebruiken.

Geschikte speakeringangen

3,5mm-stereo-ingang

• Vaak gelabeld als Input, Aux of Analog
  • Vereist een 3,5mm-stereokabel

RCA-ingang

• Heeft vaak één rode en één witte poort
  • Vereist een 3,5mm-naar-RCA-kabel

Optische ingang

• Vaak gelabeld als Optical input, Digital, Sony/Philips Digital Interface of S/PDIF
  • Vereist een mini-TOSLINK-naar-TOSLINK-kabel (optisch)

Geschikte kabels

3,5mm-stereokabel (meegeleverd bij je Chromecast Audio)

3,5mm-naar-RCA-kabel

Mini-TOSLINK-naar-TOSLINK-kabel (optisch)