Google Cast ‑sovelluksen esteettömyysominaisuudet Android-puhelimilla ja ‑tableteilla

Google Home ‑sovellus Androidille tukee seuraavia esteettömyysominaisuuksia, jotka tekevät Android-laitteen käyttämisestä Chromecastin tai Chromecast Audion kanssa helpompaa henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita:

• TalkBack on Googlen tarjoama esiasennettu näkövammaisille tarkoitettu näytönlukupalvelu. Se kertoo ääneen toimintojen tuloksista, kuten sovelluksen avaamisesta, sekä tapahtumista, kuten ilmoituksista.
  • Suurennuseleet on esteettömyysominaisuus, jolla voit väliaikaisesti suurentaa näytöllä näkyviä kohteita tai zoomata ja panoroida näyttöä suurennustilassa. Suuri teksti suurentaa laitteella näytettävän tekstin kokoa. (Tarkoitettu heikkonäköisille.)
  • BrailleBack on laajennuksena asennettava esteettömyyspalvelu, jonka avulla sokeat käyttäjät voivat käyttää pistekirjoituslaitteita. Se tarjoaa yhdessä TalkBack-sovelluksen kanssa pistekirjoitus- ja puhekäyttökokemuksen. Sovelluksen avulla voit yhdistää tuetun pistekirjoitusnäytön laitteeseesi Bluetooth-yhteydellä. Laitteen näytön sisältö näkyy pistekirjoitusnäytöllä, ja voit käyttää pistekirjoitusnäytön näppäimiä navigointiin ja toimintojen suorittamiseen. Voit myös kirjoittaa tekstiä pistekirjoitusnäppäimistöllä.
  • Pitkän kosketuksen viive on esteettömyysominaisuus, joka on tarkoitettu motorisesti rajoittuneille henkilöille. Voit valita lyhyen, keskipitkän tai pitkän kosketuksen viiveen, joka antaa tarpeeksi aikaa sovelluksen ominaisuuksien käyttämiseen.
  • Kytkimen käyttö on esteettömyysominaisuus, jonka avulla voit hallinnoida laitteitasi tarkentamalla klikattaviin kohteisiin ja valitsemalla niitä. Tämä onnistuu määritettävillä näppäinyhdistelmillä.
  • Tekstitykset on ominaisuus, joka muuttaa sisältöä mielekkääksi kuulovammaisille. Tämän ominaisuuden käyttöönotto ottaa käyttöön tekstitykset. Tekstitykset tarkoittavat normaalikokoista mustalla pohjalla olevaa valkoista tekstiä, joka kuvaa kaikkia näytöltä kuuluvia ääniä.
  • Suuri teksti on esteettömyystoiminto, joka helpottaa tekstin lukemista, jos sinulla on huono näkö tai lukemisvaikeuksia. Se suurentaa näytöllä olevan tekstin kokoa.
  • Suuren kontrastin teksti (kokeellinen) on uusi esteettömyysominaisuus, joka saa tekstin erottumaan taustasta selkeästi eri värisenä ja tekee tekstistä helppolukuisemman. Tyypillinen kontrasti on valkoinen teksti tummalla taustalla.
  • Virtapainike lopettaa puhelun on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat lopettaa puhelun fyysisellä painikkeella.
  • Näytön automaattinen kääntyminen sallii näytön kääntyä vapaasti. Sen käytöstä poistaminen lukitsee näytön ja estää sitä kääntymästä.
  • Puhu salasana on ominaisuus, joka kannattaa ottaa käyttöön vain, jos se on aivan välttämätöntä. Huom. Tämän ominaisuuden pitäminen jatkuvasti käytössä voi olla tietoturvariski.
  • Tekstistä puheeksi on esteettömyysominaisuus, joka muuttaa tekstin Googlen tekniikan avulla puheeksi. Tämä helpottaa näkövammaisten puhelimen ja sovellusten käyttöä.

Kaikki yllä mainitut ominaisuudet toimivat Google Home ‑sovelluksessa entistä paremmin seuraavien päivitysten ansiosta:

• Kuvaavat nimet kuville ja säätimille
  • Talkbackin vasemmalta oikealle pyyhkäisy näyttää kaikki käytettävät säätimet ja sisällöt
  • Chromecast Audion asennusohjeet saatavilla sekä äänimuodossa että visuaalisessa muodossa
  • Käyttäjän syötevirhe tunnistetaan ja kuvaillaan tekstimuodossa
  • Suuri kontrasti tekstin/kuvan ja taustan välillä
  • Chromecast-laitteen asennus ilman ääntä, paitsi jos kyseessä on Chromecast Audio
  • Laitteen asentaminen niin, että suuren kontrastin tila ja näytön suurennus ovat käytössä
  • Laitteen asentaminen niin, että näytönlukija on käytössä, paitsi jos kyseessä on Chromecast
  • Kosketettavan kohteen koko tarpeeksi iso henkilöille, joilla on hienomotoriikkaongelmia
  • Kaikki toiminnot ja sisällöt käytettävissä myös 200 %:n suurennuksella
  • Virheiden kumoaminen mahdollista
Saat lisätietoja Androidin käytettävyysohjekeskuksesta.