Hjælpefunktioner til Google Cast-appen på Android-telefoner og -tablets

Google Home-appen til Android har følgende hjælpefunktioner, der kan gøre det nemmere for personer med fysiske handicap at bruge deres Android-enhed sammen med Chromecast eller Chromecast Audio:

• TalkBack er en forudinstallerede tjeneste til skærmoplæsning fra Google, der er beregnet til brugere med synshandicap. Den anvender oplæsning til at beskrive resultaterne af dine handlinger, f.eks. åbning af en app og hændelser såsom underretninger.
  • Forstørrelsesbevægelser er en tilgængelighedsfunktion, der midlertidigt forstørrer det, der er på din skærm, eller bruger forstørrelsestilstand til nemt at zoome og panorere på skærmen. Stor tekst øger tekststørrelsen på din enhed (for svagtseende brugere).
  • BrailleBack er en hjælpefunktion, der kan tilføjes, som hjælper blinde brugere med at anvende brailleenheder. Sammen med appen TalkBack giver den en kombineret braille- og taleoplevelse. Denne app gør det muligt at slutte en understøttet brailleskærm, der kan opdateres, til din enhed via Bluetooth. Skærmindholdet vises på brailleskærmen, og du kan navigere og interagere med din enhed ved hjælp af tasterne på skærmen. Du kan også indtaste tekst ved hjælp af brailletastaturet.
  • Forsinkelse på tryk og hold nede er en hjælpefunktion til brugere med bevægelseshandicap. Forsinkelsen på tryk og hold nede kan angives som kort, mellemlang og lang, så du har tilstrækkelig tid til at navigere rundt i funktionerne i en app.
  • Kontaktadgang er en hjælpefunktion, der hjælper dig med at styre dine enheder, idet du kan fokusere på klikbare elementer og vælge dem. Dette er muligt takket være konfigurerbare tastekombinationer.
  • Tekster er en funktion, der giver indhold betydning, hvis du har dårlig hørelse. Hvis du aktiverer denne hjælpefunktion, aktiveres undertekster. Undertekster er indhold i normal størrelse, som skrives med hvid tekst på en sort skærm, hver gang der registreres en hørbar lyd på skærmen.
  • Stor tekst er en hjælpefunktion, der gør det nemmere for svagtseende brugere eller brugere med læsevanskeligheder at læse en tekst, idet den skrevne tekst på skærmen forstørres.
  • Tekst med stor kontrast (eksperimentel) er en ny hjælpefunktion, der ændrer farverne på tekst og baggrund, så de står i kontrast til hinanden, hvilket gør det nemmere at læse teksten. Den mest almindelige kontrast er hvid tekst mod en mørk baggrund.
  • Afslut opkald med afbryderknappen er ideel til brugere, der foretrækker at bruge en fysisk knap til at afslutte opkald.
  • Automatisk rotering af skærmen gør det muligt for skærmen at rotere frit for nemheds skyld. Hvis du slår den fra, låses skærmen, så den ikke kan rotere.
  • Oplæs adgangskoden er en funktion, som du kun bør aktivere, når det er absolut nødvendigt. Bemærk! Det udgør en sikkerhedsrisiko at lade denne funktion være slået "til" hele tiden.
  • Oplæsning er en hjælpefunktion, der anvender Googles oplæsningsmaskine til at omdanne tekst til tale. Det gør det nemmere for brugere med synshandicap at bruge telefonen og apps.

Alle funktionerne ovenfor fungerer bedre end nogensinde før i Google Home-appen takket være følgende opgraderinger:

• Etiketter for høj relevans til billeder og kontrolelementer
  • TalkBacks stryg til venstre og højre gør det muligt at nå ud til alle kontrolelementer og alt indhold til handling
  • Vejledningen til konfiguration af Chromecast Audio er både tilgængelig i lyd og visuelle medier
  • Brugerens indtastningsfejl identificeres og beskrives i tekst
  • Stor kontrast mellem tekst/billeder og baggrund
  • Konfiguration af Chromecast-enheden uden lyd med undtagelse af Chromecast Audio
  • Konfiguration af enheden med aktivering af stor kontrast og skærmforstørrelse
  • Konfiguration af enheden med aktivering af skærmlæseren med undtagelse af Chromecast
  • Den målstørrelse, der trykkes på, er stor nok til præcisionsudfordrede brugere
  • Alle funktionaliteter og alt indhold kan bruges selv ved en forstørrelse på 200 %
  • Brugere kan fortryde fejl
Gå til Hjælp til hjælpefunktioner på Android-enheder for at få flere oplysninger.