Veelgestelde vragen over de gastmodus van de Chromecast Audio

Hier volgen een paar veelgestelde vragen over de gastmodus. Als je hier geen antwoord vindt, kun je je vraag stellen aan de leden van onze Help-community.

Hoe dicht moet ik bij een Chromecast Audio zijn om de gastmodus te kunnen gebruiken?

De Chromecast Audio is alleen zichtbaar voor apparaten binnen het wifi-bereik (meestal beperkt tot ongeveer 7,5 meter).

Hoe weten mobiele apparaten dat er een Chromecast Audio in de gastmodus in de buurt is?

De Chromecast Audio zendt in de gastmodus een speciaal wifi- en bluetooth-beacon uit. Je telefoon zoekt dit beacon en stelt vast dat er een Chromecast Audio in de buurt is.

Hoe kan ik een mobiel apparaat verbinden met een Chromecast Audio in gastmodus?

De Chromecast Audio zendt in de gastmodus een speciaal wifi-beacon uit. Je telefoon zoekt dit beacon en stelt vast dat er een Chromecast Audio in de buurt is.

• De Chromecast Audio verstuurt automatisch een willekeurig gegenereerde pincode van 4 cijfers naar het mobiele apparaat dat verbinding wil maken via de gastmodus. Hiervoor worden korte ultrasone audiotonen afgespeeld die je niet kunt horen.
  • Als koppelen via audiotonen mislukt, wordt je gast gevraagd de pincode op te geven die zichtbaar is op de apparaatkaart van de Chromecast Audio in je Google Home-app.
Hoe zorgt de Chromecast Audio er in de gastmodus voor dat alleen mensen in dezelfde ruimte verbinding kunnen maken met de Chromecast Audio?

De Chromecast Audio verstuurt ter verificatie ultrasone audiotonen naar mobiele apparaten. Deze ultrasone tonen gaan niet door muren, glas of stoffen. Als het mobiele apparaat dat moet worden verbonden met de Chromecast Audio, zich niet in dezelfde ruimte bevindt, kan het de ultrasone tonen niet opvangen.

Hoe weet ik of de gastmodus aanstaat voor mijn Chromecast Audio?
  • Alleen gebruikers die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, kunnen de gastmodus voor de Chromecast Audio aanzetten.

• Als de gastmodus aanstaat, toont je Chromecast Audio een willekeurige pincode van 4 cijfers op je apparaatkaart in de Google Home-app. Deze kun je aan je gast geven als de audiokoppeling mislukt.
Kan ik de gastmodus uitzetten?

Ja. Je kunt de gastmodus op elk moment uitzetten via de Google Home-app. Als je de gastmodus wilt uitzetten op Android of iOS, zie je hier hoe je de gastmodus beheert.

• Als je meer dan één Chromecast in je wifi-netwerk hebt, selecteer je het Chromecast-apparaat waarvoor je de gastmodus wilt uitzetten. Zet de gastmodus daarna uit in de apparaatinstellingen.
Welke apparaten ondersteunen de gastmodus?
  • De gastmodus kan worden ingesteld (of aangezet) op elk apparaat dat de Google Home-app ondersteunt.
  • De gastmodus kan worden gebruikt om te casten als gast op Android 5.0 of hoger en iOS 12.0 of hoger.
Gebruikt de gastmodus mobiele data om te streamen vanaf de telefoon/tablet van een gast?

Nee, als een mobiel apparaat verbinding maakt met een Chromecast Audio in de gastmodus, wordt er slechts een minimale hoeveelheid gegevens gebruikt voor de verbinding met de Chromecast Audio. De Chromecast Audio streamt content via het wifi-netwerk waarmee deze al is verbonden.

Is elke app die werkt met Chromecast geschikt voor de gastmodus?
Nee, apps met Chromecast die lokale media vanaf je telefoon of tablet naar de Chromecast Audio sturen, werken niet met de gastmodus. Daarnaast ondersteunen niet alle apps de gastmodus op de Chromecast Audio. Hieronder vallen mogelijk apps die worden ondersteund op Chromecast, zoals YouTube. Het Cast-icoon wordt mogelijk weergegeven in een niet-ondersteunde app als je je in de buurt bevindt van een Chromecast Audio in gastmodus, maar de audio kan niet worden afgespeeld.
Ik probeer audio te casten vanaf YouTube, maar dit werkt niet. Is YouTube een app die werkt met Chromecast?
De Chromecast Audio biedt alleen ondersteuning voor audio-apps en YouTube hoort daar momenteel niet bij. Je ziet het Cast-icoon niet in een niet-ondersteunde app.
Kan ik de gastmodus gebruiken als mijn telefoon of tablet is verbonden met een ander wifi-netwerk?

Ja. Als je bent verbonden met een ander wifi-netwerk dan je Chromecast Audio, kun je nog steeds casten naar een apparaat in de buurt.

Ik ben de eigenaar van een Chromecast Audio, maar de wifi-verbinding op mijn telefoon/tablet staat niet altijd aan. Hoe kan de gastmodus mij helpen?

Ook als je de eigenaar van de Chromecast Audio bent, kun je gebruikmaken van de gastmodus in je eigen huis. Als wifi niet aanstaat op je telefoon of tablet, tonen apps die werken met Chromecast het Cast-icoon als ze zich in de buurt bevinden van een Chromecast Audio in de gastmodus.

Mensen zeggen dat ze een kort gezoem horen wanneer ik de gastmodus gebruik. Wat is dat?

Bepaalde mensen, voornamelijk jongeren, kunnen geluiden binnen het ultrasone bereik horen. Het is mogelijk dat dit is wat deze mensen horen. Het ultrasone geluid wordt slechts kort afgespeeld wanneer je apparaat aan een telefoon of tablet wordt gekoppeld. Je kunt de gastmodus op elk moment uitzetten via de Google Home-app.