Sekretessinställningar för Chromecast

I Googles sekretesspolicy beskrivs hur vi hanterar personliga uppgifter när du använder Googles produkter och tjänster, inklusive Chromecast-kompatibla enheter som Chromecast Audio. I den här artikeln kan du läsa mer om de sekretessinställningar som finns för Chromecast-användare.

Användningsdata och felrapporter för Cast

Google kan samla in information om systemaktivitet, felrapporter och användningsdata (uppgifter om hur du använder överföringsenhetens Cast-funktion, inklusive vilka appar och domäner som castas).

Du kan styra hur Google samlar in felrapporter och användningsdata via en inställning på enheten. Den är aktiverad som standard.

• För Chromecast Audio hanterar du den här inställningen via menyn med enhetsinställningar i konfigureringsappen för Google Home.
  • För Android TV hanterar du den här inställningen via Chromecast-inställningarna i inställningsmenyn för Android TV.
  • För ljudenheter med inbyggd Chromecast hanterar du den här inställningen i enhetens verktygsapp.

Återställa standardinställningarna

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Mer More menu följt av Återställ standardinställningarna följt av Återställ standardinställningarna.

På Chromecast Audio-enheten

Håll ned knappen på sidan av Chromecast Audio medan den är ansluten. LED-lampan börjar blinka med brandgult ljus. När LED-lampan lyser vitt släpper du knappen, så startas Chromecast Audio om.

Casta från appar och webbplatser

När du castar innehåll till en enhet med inbyggd Chromecast sker eventuell loggning i enlighet med den policy för användardata som tillämpas i den aktuella appen eller på den aktuella webbplatsen. En unik identifierare för enheter med inbyggd Chromecast kan skickas i kopieringsskyddssyfte till den som står bakom appen eller webbplatsen. Om du vill veta mer läser du integritetspolicyn för de appar och webbplatser som du använder.