Chromecast Audio gebruiken met Chrome

Je hoeft alleen maar een paar makkelijke stappen uit te voeren voordat je audio kunt casten vanaf computers met Chrome. Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, kun je muziek op je speakers afspelen vanaf bijna alle websites, waaronder sites die met Chromecast werken, zoals YouTube Music, iHeartRadio en andere.

Casten vanuit Chrome instellen

1. Als je Chrome nog niet gebruikt, moet je Chrome downloaden.
  2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Chrome hebt. Als je problemen ondervindt, vind je hier informatie over het downloaden van Chrome-updates.
  3. We raden je aan het cast-icoon vast te zetten op de Chrome-werkbalk, maar dit is niet vereist.
  4. Zorg dat je laptop/computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio-apparaat.

Audio casten vanuit Chrome

Je kunt content vanuit Chrome op verschillende manieren casten. Optie 1. Via het cast-icoon
  1. Als je het cast-icoon hebt vastgezet op de werkbalk, klik je rechtsboven in de browser op het cast-icoon Inactive cast extension in de Chrome-werkbalk.
  2. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten.
Optie 2. Vanaf een site die werkt met Chromecast
Voor sites zoals youtube.com:
  1. Open een site die werkt met Chromecast, zoals youtube.com.
  2. Klik rechtsonder in de videospeler op het cast-icoon Inactive cast extension . Opmerking: Het cast-icoon kan zich op een andere locatie bevinden op bepaalde sites die werken met Chromecast.
  3. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten.
Optie 3. Vanuit het menu Instellingen in Chrome
  1. Ga rechtsboven in de browser naar het menu met Chrome-instellingen More menu op de Chrome-werkbalk > klik op Casten.
    Cast from Chrome
  2. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten.
Optie 4. Vanaf een webpagina in Chrome
  1. Open een tabblad in Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop (Ctrl+klik op Mac) op de webpagina > klik op Casten.
  3. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten.
Meer hulp nodig? Bekijk de onderstaande gerelateerde vragen die afkomstig zijn van ons Helpforum. Opmerking: Hulp is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.