Casta ljudet på Android-enheten via appen Google Home

Du kan casta musik, spellistor, poddar och mycket annat du gillar från Android-telefonen eller Android-surfplattan till högtalarna. Du kan lyssna precis som på den mobila enheten, men med de bästa högtalarna så att ljudet hörs i hela rummet eller i alla rum.

Komma igång

• Alla enheter som kör Android 8.0 eller senare (för inställningar i Google Home-appen) har stöd för att casta. Obs! Vissa Android-enheter kanske inte har tillräcklig kapacitet för en optimal castningsupplevelse.
  • Kontrollera att energisparläget inte har aktiverats på Android-enheten. Detta kan begränsa enhetens processorkraft, vilket i sin tur kan påverka hur funktionen Casta ljud fungerar.
  • Viktigt! Det går bara att använda funktionen Casta skärm/ljud med Chromecast Audio om behörigheten Mikrofon har aktiverats i appen Google Play-tjänster. Om den behörigheten inte har aktiverats kommer castsessionen att kopplas från direkt efter anslutningsförsöket.
    • Så här aktiverar du mikrofonbehörighet:
      1. Tryck på Inställningar Appen Inställningar på Android-enheten.
      2. Skrolla nedåt och tryck på Appar följt av Google Play-tjänster följt av Behörigheter.
      3. Titta efter Mikrofon och ställ reglaget i läget På .

Obs! Cast-funktionen för Android-ljud stöds inte på iOS- eller Windows-enheter.

Casta ljudet på en Android-enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast Audio-enheten eller högtalaren med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Casta ljudet följt av Casta ljud.

Justera volymen när du castar ljudet på en Android-enhet

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Justera volymen genom att trycka på Media .

Sluta casta ljudet på en Android-enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast Audio-enheten eller högtalaren med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta följt av Sluta casta .