Je Android-audio casten via de Google Home-app

Cast al je favoriete muziek, playlists, podcasts en meer vanaf je Android-telefoon of -tablet naar je speakers. Beluister je audio precies zoals op je mobiele apparaat, maar dan via je hoogwaardige speakers zodat je het geluid in de hele kamer of het hele huis kunt horen.

Aan de slag

• Alle apparaten met Android 8.0 of hoger (voor bedieningselementen van de Google Home-app) ondersteunen de functie Casten. Opmerking: Sommige Android-apparaten zijn misschien niet krachtig genoeg om optimaal te kunnen casten.
  • Zorg dat de energiebesparingsmodus niet aanstaat op je Android-apparaat. Als je deze modus aanzet, kan de verwerkingskracht van je apparaat worden beperkt, wat invloed kan hebben op de prestaties van de functie Audio casten.
  • Belangrijk: Het recht Microfoon in de app Google Play-services moet worden aangezet om de functie Scherm/audio casten te gebruiken met Chromecast Audio. Als je dit recht niet hebt aangezet, wordt de sessie voor Audio casten onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Zo zet je microfoonrechten aan:
      1. Tik op je Android-apparaat op Instellingen Instellingen-app.
      2. Scroll omlaag en tik op Apps en dan Google Play-services en dan Rechten.
      3. Zoek naar Microfoon en zet de schuifregelaar op Aan .

Opmerking: Je Android-audio casten wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.

Je audio casten vanaf je Android-apparaat

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Mijn audio casten en dan Audio casten.

Het volume aanpassen als je je Android-audio cast

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Media als je het volume wilt aanpassen.

Het casten van de audio van je Android-apparaat beëindigen

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat en dan Casten stoppen .