Je Android-audio casten via de Google Home-app

Cast al je favoriete muziek, playlists, podcasts en meer vanaf je Android-telefoon of -tablet naar je speakers. Beluister je audio precies zoals op je mobiele apparaat, maar dan via je hoogwaardige speakers zodat je het geluid in de hele kamer of het hele huis kunt horen.

Aan de slag

• De functie voor het casten van je Android-audio is beschikbaar op apparaten met Android 5.0 of hoger.Opmerking: Sommige apparaten zijn geoptimaliseerd voor het casten van audio. De functionaliteit kan daarom verschillen.
  • Zorg dat de energiebesparingsmodus niet aanstaat op je Android-apparaat. Als je deze modus aanzet, kan de verwerkingskracht van je apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie Audio casten.
  • Belangrijk: Het recht Microfoon in de app Google Play-services moet aanstaan om de functie 'Scherm/audio casten' te gebruiken met de Chromecast Audio. Als dit recht niet aanstaat, wordt de sessie voor Audio casten onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Zo zet je microfoonrechten aan:
      1. Tik op je Android-apparaat op Instellingen .
      2. Scroll omlaag en tik op Apps en dan Google Play-services en dan Rechten.
      3. Zoek naar Microfoon en zet de schuifregelaar op Aan .

Opmerking: Het casten van je Android-audio wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.

Je audio casten vanaf je Android-apparaat

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat.
  4. Tik op Mijn audio casten  en dan Audio casten.

Het volume aanpassen als je je Android-audio cast

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op je apparaat.
  3. Pas het volume aan.

Het casten van de audio van je Android-apparaat beëindigen

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat en dan Stoppen met casten .