Uw Android-audio casten via de Chromecast Home-app

Het Cast-team is op de hoogte van een probleem met de Android-functie 'Scherm/audio casten'. De knop 'Verbinding verbreken' in de Google Home-app blijft staan nadat de mirroringsessie is verbroken. U kunt een Chromecast of Chromecast Audio niet opnieuw verbinden via de functie 'Scherm/audio casten'.

We werken aan een oplossing voor dit probleem. In de tussentijd kunt u dit probleem mogelijk als volgt oplossen:
  1. Schakel het wifi-netwerk van uw telefoon of tablet uit en weer in.
  2. Als dat niet werkt, start u uw telefoon of tablet opnieuw op.
Cast al uw favoriete muziek, afspeellijsten, podcasts en meer vanaf uw Android-telefoon of -tablet naar uw speakers. Beluister uw audio precies zo als op uw mobiele apparaat, maar dan via uw hoogwaardige speakers zodat u het geluid in de hele kamer of het hele huis kunt horen.

Stap 1. Aan de slag

• De functie voor het casten van uw Android-audio is beschikbaar op apparaten met Android 5.0 of hoger.Let op: Sommige apparaten zijn geoptimaliseerd voor het casten van audio. De functionaliteit kan daarom verschillen.
  • Het casten van uw Android-audio wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.
  • Zorg ervoor dat u niet de batterijbesparingsmodus heeft ingeschakeld op uw Android-apparaat. Als u deze modus inschakelt, kan de verwerkingskracht van uw apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie 'Audio casten'.
  • Belangrijk: Het recht 'Microfoon' in de app Google Play-services moet worden ingeschakeld om de functie 'Scherm/audio casten' te gebruiken met Chromecast Audio.Als dit recht niet is ingeschakeld, wordt de sessie voor 'Audio casten' onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Microfoonrechten inschakelen:
      1. Tik op uw Android-apparaat op Instellingen .
      2. Scroll omlaag en tik op Apps en dan Google Play-services en dan Rechten.
      3. Zoek naar 'Microfoon' en zet de schuifregelaar op Aan .

Stap 2. Uw audio casten vanaf uw Android-apparaat

1. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op het apparaat waarnaar u uw audio wilt casten.
  4. Tik op Mijn audio casten en dan Audio casten.

Stap 3.Het volume aanpassen als u uw Android-audio cast

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op uw apparaat en pas het volume aan.

Stap 4. Het casten van de audio van uw Android-apparaat beëindigen

1. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon of tablet verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op uw apparaat en dan Stoppen met casten .