Konfigurera gästläget på Chromecast Audio

Tack vare gästläget kan dina vänner casta till din Chromecast Audio-enhet från sina mobila enheter utan att vara anslutna till ditt wifi-nätverk.

Steg 1. Värden konfigurerar gästläget

Som värd kan du låta lösenordet vara privat. Gästerna kan casta från sina mobila enheter om de är i samma rum som Chromecast Audio-enheten.

1. Kontrollera att din telefon eller surfplatta är ansluten till samma wifi-nätverk som Chromecast Audio-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Delning.
  5. Aktivera eller inaktivera Gästläge

Steg 2. Gästerna ansluter till gästläget

​Som gäst kan du casta utan att vara ansluten till värdens wifi-nätverk.
Obs! Du måste vara ansluten till internet. Du kan till exempel använda ett annat wifi-nätverk eller en mobildataanslutning.

1. Öppna en Chromecast-kompatibel app och tryck på Cast-knappen Active cast extension.
  2. Välj Enhet i närheten och följ anvisningarna för att ansluta.
  3. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen anger du en fyrsiffrig pinkod som värden ger dig.

Var pinkoden för gästläget finns

En fyrsiffrig pinkod krävs för att ansluta till en Chromecast Audio i gästläge. När en enhet i närheten försöker ansluta överför Chromecast Audio pinkoden automatiskt med hjälp av korta, ohörbara ljudsignaler. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen kan gästen ansluta manuellt genom att ange den fyrsiffriga pinkoden.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger Delning.
  4. Tryck på Gästläge.
  5. Du hittar pinkoden under Gästläge. Ge pinkoden till gästerna så att de kan ange den manuellt när de försöker ansluta.

Viktigt

Konfiguration

Värdar och gäster som använder gästläget kan

• konfigurera (aktivera eller inaktivera) gästläget på alla enheter som har stöd för Google Home-appen.

Casta

Gäster som använder gästläget kan göra följande:

• På Android:
    • Casta med Android 5.0 eller senare
  • På iOS:
    • Casta med iOS 11.0 eller senare
    • Obs!
      • Vissa iOS-appar kanske inte har stöd för gästläget.
      • Bluetooth måste vara aktiverat för att du ska kunna casta innehåll i gästläget.

Du väljer själv om du vill använda gästläget och du kan när som helst inaktivera funktionen i Google Home-appen. Du kan komma åt och hantera (slå på eller av) gästläget i Google Home-appen på din Android- eller iOS-enhet.

Inställningarna för gästläget återställs när du återställer din Chromecast till standardinställningarna.