De gastmodus instellen voor de Chromecast Audio

In de gastmodus kunnen je vrienden gemakkelijk hun favoriete media vanaf een mobiel apparaat casten via je Chromecast Audio zonder verbinding te maken met je wifi-netwerk.

Stap 1. De host stelt de gastmodus in

Als host kun je je wachtwoord privé houden. Gasten kunnen casten vanaf hun mobiele apparaat zolang ze zich in dezelfde ruimte als de Chromecast Audio bevinden.

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast Audio.
  2. Open de Google Home-app
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Delen.
  5. Zet Gastmodus aan of uit.

Stap 2. De gast maakt verbinding via de gastmodus

Als gast kun je content casten zonder verbinding te maken met het persoonlijke wifi-netwerk van de host.
Opmerking: Je moet verbinding met internet hebben. Dit kan via een ander wifi-netwerk of je mobiele internetverbinding.

1. Open een app die werkt met Chromecast en tik op het cast-icoon Active cast extension.
  2. Selecteer 'Apparaat in de buurt' en volg de aanwijzingen om verbinding te maken.
  3. Mislukt de audiokoppeling, vul dan de viercijferige pincode in die je van de host krijgt.

Waar je de pincode voor de gastmodus kunt vinden

Er is een pincode van 4 cijfers vereist om in de gastmodus verbinding te maken met een Chromecast Audio. Als een apparaat in de buurt verbinding probeert te maken, draagt de Chromecast Audio die pincode automatisch over via korte, onhoorbare audiotonen. Als koppelen via audiotonen mislukt, kan de gast handmatig verbinding maken door de pincode van 4 cijfers in te vullen.

1. Open de Google Home-app
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  Delen.
  4. Tik op Gastmodus.
  5. De pincode staat onder Gastmodus. Geef de pincode aan de gast zodat die de code handmatig kan invullen om verbinding te maken.

Belangrijk

Instellen:

Hosts en gasten die de gastmodus gebruiken, kunnen het volgende doen:

• De gastmodus instellen (aan- of uitzetten) op alle mobiele apparaten die de Google Home-app ondersteunen.

Casten:

De gast die de gastmodus gebruikt, kan het volgende doen:

• Op Android:
    • Content casten via Android 5.0 en hoger
  • Op iOS:
    • Content casten via iOS 11.0 en hoger
    • Opmerking:
      • Sommige iOS-apps ondersteunen de gastmodus misschien niet.
      • Bluetooth moet aanstaan om content te casten via de gastmodus.

De gastmodus is een functie die je eerst moet toestaan. Je kunt de functie uitzetten wanneer je wilt via de Google Home-app. Je kunt de gastmodus openen en beheren (aan- of uitzetten) via de Google Home-app op je Android- of iOS-apparaat.

Als je je Chromecast terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden de instellingen voor de gastmodus gereset.