Hoe werkt de gastmodus?

Wanneer de gastmodus is ingeschakeld, zendt de Chromecast een speciale wifi-beacon uit. Wanneer een app die werkt met Chromecast wordt gestart op het mobiele apparaat van uw gast, detecteert dat apparaat de speciale wifi-beacon en wordt het Cast-icoon in de app weergegeven. Nadat er op het Cast-icoon is getikt, wordt casten naar een 'Apparaat in de buurt' weergegeven als beschikbare optie.

Uw Chromecast genereert vervolgens een willekeurige pincode van vier cijfers die nodig is om naar de Chromecast te casten via de gastmodus. Wanneer een apparaat in de buurt verbinding probeert te maken, draagt de Chromecast die pincode automatisch over via korte, onhoorbare audiotonen. Als koppelen via audiotonen mislukt, kan uw gast handmatig verbinding maken door de pincode van vier cijfers op te geven die u kunt vinden en in de Google Home-app.

Meer informatie over de pincode voor de gastmodus.