Chromecast Audio instellen

Met de Google Home-app wordt u door de stappen geleid om uw Chromecast Audio-apparaat in te stellen.

Chromecast Audio instellen vanaf:

Laten we beginnen met casten. Voor het instellen van uw Chromecast Audio heeft u het volgende nodig:

• Een Chromecast Audio-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app
  • Toegang tot een vrij stopcontact en een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten voor het uitvoeren van de Google Home-app .
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Verbinding met wifi (2,4 GHz of 5 GHz) en een internetverbinding.
  • Een geschikt Android-apparaat of geschikte Android-tablet
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

De eerste stappen zijn voor nieuwe gebruikers van de Google Home-app. Als u al een Chromecast Audio-apparaat heeft ingesteld en een ander apparaat wilt instellen, kunt u verdergaan met stap 8.

1. Sluit uw Chromecast Audio aan.
  2. Installeer de Google Home-app door naar g.co/home/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast Audio wordt ondersteund.
    1. Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.
  3. Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk als u wilt gebruiken om uw Chromecast Audio-apparaat in te stellen.
  4. Open de Google Home-app door op het pictogram van de app op uw Android-apparaat te tikken.
  5. Tik op Aan de slag.
  6. Google-account bevestigen: Kies welk Google-account u wilt linken aan Chromecast. U kunt ook een ander account toevoegen als u het account dat u wilt gebruiken niet in de lijst ziet staan. Tik op OK.
  7. Machtigingen:
    1. ​Locatieservices: als u Locatieservices niet heeft ingeschakeld, tikt u op Ga naar instellingen en vervolgens zoek de Google Home-app en vervolgens schakel Locatieservices in en vervolgens ga terug naar de Google Home-app.
    2. Locatietoegang: Locatietoegang is nodig om apparaten in de buurt te vinden die moeten worden ingesteld. Tik op OK.
  8. Scannen naar Chromecast Audio-apparaten: De Google Home-app scant naar apparaten in de buurt die zijn aangesloten en klaar zijn voor installatie.
    1. Als er een apparaat wordt gevonden en u een apparaat wilt instellen, tikt u op Ja. Zorg ervoor dat u in de buurt van het Chromecast Audio-apparaat bent dat u instelt en dat het Chromecast Audio-apparaat is aangesloten op een stopcontact. Tik op Volgende.​​
    2. Als er geen apparaten worden gevonden en u een apparaat wilt instellen, tikt u op Nee.
  9. Gevonden apparaten:
    1. Als er één apparaat is gevonden, tikt u op Volgende.
    2. Als er meerdere apparaten zijn gevonden, kiest u het apparaat dat u wilt instellen en vervolgens Volgende.
    3. Als u uw apparaat niet ziet, tikt u op Apparaat staat er niet bij.
  10. Verbinding maken met uw nieuwe apparaat: de app maakt nu verbinding tussen uw telefoon en de nieuwe Chromecast, zodat u deze kunt configureren.
  11.  Verbinding maken: We spelen een geluid af op het apparaat om ervoor te zorgen dat u het juiste apparaat instelt.
    1. Als u het geluid hoort, tikt u op Ja.
    2. Als u geen geluid heeft gehoord, gaat u dichter bij het Chromecast Audio-apparaat staan en tikt u op Opnieuw proberen en vervolgens Scannen naar apparaten.
      • Zorg ervoor dat de audiokabel van uw Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
      • Zorg dat uw speakers zijn ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
      • Zorg ervoor dat het volume van de speaker niet is gedempt.
    3. Privacyinstellingen: Verzend gebruiksgegevens naar Google om het product te verbeteren en de gastmodus in te stellen. Zet de schuifregelaar uit om deze instellingen aan te passen.
  12. Regioselectie: U moet mogelijk uw regio instellen. Tik op de regiolijst en vervolgens selecteer uw regio en vervolgens Doorgaan. Als u dit scherm niet ziet, gaat u verder met stap 13.
  13. Ruimteselectie: Kies de ruimte (kamer) waar het apparaat zich bevindt. Zo kunt u het apparaat herkennen wanneer u ernaar wilt casten. Tik op Volgende.
    • U kunt een aangepaste ruimte maken door op Aangepaste ruimte toevoegen te tikken en vervolgens typ de naam van de ruimte en vervolgens Volgende.
  14. Wifi-verbinding: Kies het wifi-netwerk waarmee u het apparaat verbinding wilt laten maken. Tik op Volgende. Als u uw wifi-netwerk niet ziet, tikt u op Ander wifi-netwerk...
    1. Wachtwoord:
      1. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch wilt ophalen op dit apparaat, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L of hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje voor 'Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen'. Als u een wifi-netwerk uit de lijst heeft geselecteerd, wordt u gevraagd het wifi-wachtwoord in te voeren. Tik vervolgens op Verbinden. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje voor Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen.
      2. Als u het wachtwoord handmatig wilt instellen, tikt u op Handmatig invoeren en vervolgens typ het wachtwoord en vervolgens Verbinden. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje voor Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen.
    2. Als u Ander wifi-netwerk heeft geselecteerd, moet u handmatig de netwerknaam en het wachtwoord invoeren, en de beveiligingsmodus selecteren die u wilt gebruiken met uw netwerk.
  15. Adres: De Google Home-app vraagt u uw toestemming om uw locatie te gebruiken om uw adres voor u in te vullen. Als u toestemming geeft, wordt uw adres vooraf ingevuld. Anders moet u het handmatig invoeren. Dit is het adres waar uw apparaat zich bevindt. Voer uw adres in en vervolgens Volgende.
    • Opmerking: U kunt op Overslaan tikken om uw adres niet in te voeren, maar de Assistent kan vervolgens geen vragen beantwoorden over het plaatselijke weer, verkeer of plaatselijke bedrijven.
  16. E-mailabonnement: Ontdek tips en nieuwe functies met e-mailupdates voor uw apparaat en de Google Assistent. Tik op Abonneren.
  17. Overzichtscherm: Hier vindt u een overzicht van wat u heeft ingesteld. U kunt ervoor kiezen om andere functies in te stellen. Tik op Doorgaan en vervolgens Instellen voltooien
  18. De installatie is gelukt. U bent klaar.
  19. Meer informatie over de Chromecast Audio: Bekijk meer informatie over hoe u uw apparaat kunt gebruiken. Tik op Instellen voltooien

Nadat u klaar bent met het instellen van uw apparaat, kunt u ontdekken wat u kunt doen met de Chromecast.

Let op: De configuratie van uw wifi-netwerk kan er mogelijk voor zorgen dat u de Chromecast Audio niet correct kunt instellen. Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.