Chromecast Audio instellen

Laten we beginnen met casten. Voor het instellen van uw Chromecast Audio heeft u het volgende nodig:
  • Een Chromecast Audio-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app
  • Toegang tot een vrij stopcontact en een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten voor het uitvoeren van de Google Home-app .
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Verbinding met wifi (2,4 GHz of 5 GHz) en een internetverbinding.
  • Een geschikte Android- of iOS-smartphone of -tablet of een Mac-, Windows- of Chromebook-computer (zie onderstaande lijst).
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn er abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Bekijk voor een videodemonstratie deze YouTube-video. Als u liever stapsgewijze instructies heeft, vindt u deze hieronder.

Chromecast Audio instellen vanaf:

1. Sluit uw Chromecast Audio aan.
  2. Installeer de Google Home-app door naar g.co/home/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast Audio wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.

3. Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk als u wilt gebruiken om uw Chromecast Audio-apparaat in te stellen.

4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  6. Als u de Google Home-app toegang tot de locatie van dit apparaat wilt geven, tikt u op Toestaan.
  7. Kies de Chromecast Audio die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw Chromecast Audio.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, ga dan dichterbij de Chromecast Audio staan en tik op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast Audio, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast Audio, tikt u op Doorgaan.
  10. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Tik op Testgeluid afspelen.
  11. Geluidstest
    • Als u het geluid hoort, tikt u op Ik heb het gehoord. Als u wilt controleren of alles werkt, tikt u op het speakerpictogram en vervolgens op Opnieuw afspelen.
    • Als u het geluid niet heeft gehoord, doet u het volgende:
      • Zorg ervoor dat de audiokabel van uw Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
      • Zorg dat uw speakers zijn ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
      • Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt.
  12. Selecteer uw regio. Tik op Doorgaan.
  13. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast Audio door de huidige naam de verwijderen en een nieuwe te typen. Opmerking: De gastmodus en 'Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden', zijn standaard ingeschakeld. Als u beide of een van deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  14. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast Audio wilt verbinden. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch wilt ophalen op dit apparaat, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L of hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. Tik op Doorgaan.
    1. U kunt uw wachtwoord ook handmatig opgeven. Tik op Doorgaan.
  15. Chromecast Audio probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen.
  16. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor Chromecast Audio voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  17. Wanneer de Chromecast Audio is verbonden met uw wifi-netwerk, tikt u op Doorgaan.
  18. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor een betere Chromecast-gebruikerservaring. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  19. Als u al bent ingelogd op een Google-account, tikt u op E-mailmeldingen toestaan om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  20. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een training over casten te kijken. Tik op Overslaan om het casten te starten.
  21. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast Audio-apparaat.

Nadat u klaar bent met het instellen van uw apparaat, kunt u ontdekken wat u kunt doen met de Chromecast.

Let op: De configuratie van uw wifi-netwerk kan er mogelijk voor zorgen dat u de Chromecast Audio niet correct kunt instellen. Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.