Chromecast Audio instellen

Laten we beginnen met casten. Voor het instellen van uw Chromecast Audio heeft u het volgende nodig:
  • Een Chromecast Audio-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app.
  • Toegang tot een vrij stopcontacten een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten om de Google Home-app uit te voeren.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Een wifi-verbinding (2,4 of 5 GHz).
  • Een compatibele Android- of iOS-smartphone of -tablet of een Mac-, Windows- of Chromebook-computer (zie onderstaande lijst).
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Chromecast Audio instellen vanaf:

Android-telefoon of -tablet (Android 4.1 en hoger)
  1. Sluit uw Chromecast Audio aan.
  2. Installeer de Google Home-app door naar g.co/home/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast Audio wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.
  3. Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk als u wilt gebruiken om uw Chromecast Audio-apparaat in te stellen.

4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  6. Als u de Google Home-app toegang tot de locatie van dit apparaat wilt toestaan, tikt u op Toestaan.
  7. Kies de Chromecast Audio die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw Chromecast Audio.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, ga dan dichterbij de Chromecast Audio staan en tik op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast Audio, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast Audio, tikt u op Doorgaan.
  10. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Tik op Testgeluid afspelen.
  11. Geluidstest
    • Als u het geluid hoort, tikt u op Ik heb het gehoord. Als u wilt controleren of alles werkt, tikt u op het speakerpictogram en vervolgens op Opnieuw afspelen.
    • Als u het geluid niet heeft gehoord, doet u het volgende:
      • Zorgt u ervoor dat de audiokabel van uw Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
      • Zorg dat uw speakers zijn ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
      • Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt.
  12. Selecteer uw regio. Tik op Doorgaan.
  13. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast Audio door de huidige naam de verwijderen en een nieuwe te typen. Opmerking: De gastmodus en Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden, zijn standaard ingeschakeld. Als u beide of een van deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  14. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast Audio wilt verbinden. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch wilt ophalen op dit apparaat, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L of hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. Tik op Doorgaan.
    1. U kunt uw wachtwoord ook handmatig opgeven. Tik op Doorgaan.
  15. Chromecast Audio probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen.
  16. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor Chromecast Audio voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  17. Wanneer Chromecast Audio is verbonden met uw wifi-netwerk, tikt u op Doorgaan.
  18. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  19. Als u al bent ingelogd op een Google-account, tikt u op E-mailmeldingen toestaan om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  20. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een training over casten te kijken. Tik op Overslaan om het casten te starten.
  21. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast Audio-apparaat.
iOS-telefoon of -tablet (iOS 7.0 en hoger)
  1. Sluit uw Chromecast Audio aan.
  2. Installeer de Google Home-app door naar g.co/home/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast Audio wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor iOS te downloaden.
  3. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  4. De Google Home-app vraagt u Bluetooth in te schakelen. Tik op Bluetooth inschakelen.
    1. Ten zeerste aanbevolen: Schakel Bluetooth in om te zorgen voor een soepeler configuratieproces. U kunt ook vanaf de onderkant omhoog vegen en Bluetooth inschakelen of op INSTELLINGEN tikken om Bluetooth inschakelen en teruggaan naar de Google Home-app.
  5. Als u Bluetooth niet wilt gebruiken voor de configuratie, doet u het volgende
    1. Druk op de startknop van uw iPhone > ga naar uw iOS-instellingen > Wi-Fi.
    2. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als dat van uw Chromecast Audio-apparaat. Zoek naar ChromecastAudioXXXX of iets vergelijkbaars.
    3. Navigeer terug naar de Google Home-app. Uw apparaat wordt nu gedetecteerd. Tik op Doorgaan.
  6. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten.
  7. Kies de Chromecast Audio die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw Chromecast Audio.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, ga dan dichterbij de Chromecast Audio staan en tik op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast Audio, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast Audio, tikt u op Doorgaan.
  10. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Tik op Testgeluid afspelen.
  11. Geluidstest
    • Als u het geluid hoort, tikt u op Ik heb het gehoord. Als u wilt controleren of alles werkt, tikt u op het speakerpictogram en vervolgens op Opnieuw afspelen.
    • Als u het geluid niet heeft gehoord, doet u het volgende:
      • Zorgt u ervoor dat de audiokabel van uw Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
      • Zorg dat uw speakers zijn ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
      • Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt.
  12. Selecteer uw regio. Tik op Doorgaan.
  13. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast Audio door de huidige naam de verwijderen en een nieuwe te typen. Opmerking: De gastmodus en Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden, zijn standaard ingeschakeld. Als u beide of een van deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  14. Tik op Een wifi-netwerk selecteren.Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast Audio wilt verbinden. Tik op Doorgaan.
  15. Geef uw wachtwoord handmatig op. Tik op Gereed > Doorgaan.
  16. Chromecast Audio probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen.
  17. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid.  Hier vindt u meer informatie over updates voor Chromecast Audio. voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  18. Wanneer Chromecast Audio is verbonden met uw wifi-netwerk, tikt u op Doorgaan.
  19. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  20. Als u al bent ingelogd op een Google-account, tikt u op 'E-mailmeldingen toestaan' om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  21. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een interactieve training over casten te bekijken. Tik op Overslaan als u de training niet wilt volgen.
  22. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast Audio-apparaat.
Chromebook (Chrome 28 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast Audio-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het Chromecast Audio-apparaat dat moet worden geconfigureerd. Dit ziet er ongeveer zo uit: ChromecastAudioXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast Audio-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8. Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast Audio-apparaat. Ga naar het wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast Audio-apparaat. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Klik op Geluid afspelen. Als u het geluid hoort, klikt u op Ja.
    Als u het geluid niet hoort, klikt u op Nee.
    Zorg ervoor dat de audiokabel van de Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
    Zorg ervoor dat de speaker is ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
    Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt. Klik op Geluid opnieuw afspelen.
  9. Klik op Ja.
  10. Wijzig de naam van uw Chromecast Audio door een nieuwe naam (zoals Terras) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Klik op Dat ziet er goed uit.
  11. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  12. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 14. Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 11 heeft gekozen. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met het wifi-netwerk voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  13. Klik op Volgende.
  14. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  15. Uw Chromecast Audio is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of het geluid van een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  16.  Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast Audio.
Windows Computer (Windows 7 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast Audio-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het Chromecast Audio-apparaat dat moet worden geconfigureerd. Dit ziet er ongeveer zo uit: ChromecastAudioXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast Audio-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8. Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast Audio-apparaat. Ga naar het wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast Audio-apparaat. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Klik op Geluid afspelen. Als u het geluid hoort, klikt u op Ja.
    Als u het geluid niet hoort, klikt u op Nee.
    Zorg ervoor dat de audiokabel van de Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
    Zorg ervoor dat de speaker is ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
    Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt. Klik op Geluid opnieuw afspelen.
  9. Klik op Ja.
  10. Wijzig de naam van uw Chromecast Audio door een nieuwe naam (zoals Terras) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Klik op Dat ziet er goed uit.
  11. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  12. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 14. Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 11 heeft gekozen. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met het wifi-netwerk voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  13. Klik op Volgende.
  14. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  15. Uw Chromecast Audio is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of het geluid van een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  16.  Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast Audio.
Mac OS X Computer (Mac OS 10.9 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast Audio-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het Chromecast Audio-apparaat dat moet worden geconfigureerd. Dit ziet er ongeveer zo uit: ChromecastAudioXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast Audio-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8. Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast Audio-apparaat. Ga naar het wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast Audio-apparaat. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. Schakel uw speakers in en kies een laag maar hoorbaar volumeniveau. Klik op Geluid afspelen. Als u het geluid hoort, klikt u op Ja.
    Als u het geluid niet hoort, klikt u op Nee.
    Zorg ervoor dat de audiokabel van de Chromecast Audio is aangesloten op de juiste ingang.
    Zorg ervoor dat de speaker is ingeschakeld en dat de juiste ingang is geselecteerd.
    Zorg ervoor dat het volume van uw speaker niet is gedempt. Klik op Geluid opnieuw afspelen.
  9. Klik op Ja.
  10. Wijzig de naam van uw Chromecast Audio door een nieuwe naam (zoals Terras) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Klik op Dat ziet er goed uit.
  11. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  12. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 14. Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 11 heeft gekozen. Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met het wifi-netwerk voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  13. Klik op Volgende.
  14. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  15. Uw Chromecast Audio is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of het geluid van een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  16.  Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast Audio.

Nadat u klaar bent met het instellen van uw apparaat, kunt u ontdekken wat u kunt doen met de Chromecast.

Let op: De configuratie van uw wifi-netwerk kan er mogelijk voor zorgen dat u de Chromecast Audio niet correct kunt instellen. Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.