Uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als u uw Chromecast terugzet op de fabrieksinstellingen, worden de fabrieksinstellingen teruggezet op het apparaat. Let op: Bij deze actie worden uw gegevens gewist en dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt uw Chromecast op een van de volgende manieren terugzetten op de fabrieksinstellingen:

Chromecast met Google TV

Met de Chromecast-stembediening

1. Selecteer rechtsboven op je tv-scherm je profiel en dan Instellingen .
  2. Selecteer Systeem en dan Over en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv en de voeding, houd je de knop op de achterkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje moet geel knipperen.
  2. Als het ledlampje wit brandt, laat je de knop los. Daarna wordt de Chromecast gereset.
 Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie) of Chromecast Ultra

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat oranje knipperen. Als het ledlampje wit wordt, laat je de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1e generatie)

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop op het Chromecast-apparaat ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende ledlampje verandert in een knipperend rood lampje.
  2. Zodra het ledlampje wit begint te knipperen en het tv-scherm leeg is, laat je de knop los. Het apparaat wordt opnieuw opgestart.
Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.