Uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen

U kunt uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen. Let op: Bij deze actie worden uw gegevens gewist en dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen met een van de twee onderstaande methoden:

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1e generatie)

Vanuit de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik rechtsonder op het startscherm op Account en dan Apparaten Devices om beschikbare Chromecast-apparaten te bekijken.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van het apparaat dat u wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen op het apparaatkaartmenu Menu en dan Instellingen.
  4. Tik rechtsboven op de knop Meer More.
  5. Tik op Terugzetten op fabrieksinstellingen of Resetten.
  6. Bevestig dat u het apparaat wilt resetten door op Resetten te tikken.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houdt u de knop op de Chromecast ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende LED-lampje op het Chromecast-apparaat gaat knipperen, het scherm van de tv leeg wordt en het proces voor opnieuw opstarten wordt gestart.

Chromecast (2e generatie), Chromecast of Chromecast Ultra

Vanuit de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik rechtsonder op het startscherm op Account en dan Apparaten Devices om beschikbare Chromecast-apparaten te bekijken.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van het apparaat dat u wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen op het apparaatkaartmenu Menu en dan Instellingen.
  4. Tik rechtsboven op de knop Meer More.
  5. Tik op Terugzetten op fabrieksinstellingen of Resetten.
  6. Bevestig dat u het apparaat wilt resetten door op Resetten te tikken.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houdt u de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het LED-lampje gaat oranje knipperen. Wanneer het LED-lampje wit wordt, laat u de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.