Uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als u uw Chromecast terugzet op de fabrieksinstellingen, worden de fabrieksinstellingen teruggezet op het apparaat. Let op: Bij deze actie worden uw gegevens gewist en dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt uw Chromecast op een van de volgende manieren terugzetten op de fabrieksinstellingen:

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1e generatie)

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als u nog steeds toegang heeft tot het netwerk waarop uw Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op uw Chromecast-apparaat en dan Instellingen .
  3. Tik rechtsboven op Meer More menu en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen  en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop op de Chromecast ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende ledlampje op het Chromecast-apparaat gaat knipperen, het scherm van de tv leeg wordt en het proces voor opnieuw opstarten wordt gestart.

Chromecast (2e generatie), Chromecast of Chromecast Ultra

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als u nog steeds toegang heeft tot het netwerk waarop uw Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op uw Chromecast-apparaat en dan Instellingen .
  3. Tik rechtsboven op Meer More menu en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen  en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat oranje knipperen. Als het ledlampje wit wordt, laat je de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.