Ethernet-adapter för Chromecast: snabbstartsguide

Med hjälp av Ethernet-adaptern för Chromecast kan du koppla Chromecast-enheten direkt till routern via den fasta Ethernet-anslutningen om du inte vill använda Wi-Fi.

Du behöver följande för att konfigurera Ethernet-adaptern för Chromecast:
  • en Chromecast-enhet och en skärm med en ledig HDMI-port
  • en mobil enhet
  • en Ethernet-kabel som är ansluten till en fungerande internetrouter
  • en standardväggkontakt eller en annan växelströmskälla
  • Ethernet-adaptern.

Så här ansluter du Ethernet-adaptern:
  1. Anslut din Chromecast till en ledig HDMI-ingång på skärmen. Anslut sladden på Ethernet-adaptern till Chromecast-enhetens mikro-USB-port.
    Obs! Ethernet-adaptern förser Chromecast-enheten med både ström och internetanslutning.
  2. Anslut Ethernet-sladden till Ethernet-adaptern.
    Obs! Kontrollera att Ethernet-sladdens andra ände är ansluten till en fungerande router med internetanslutning. Chromecast ansluts inte till internet via Ethernet-adaptern om den inte är ansluten till en fungerande router med internetanslutning.
  3. Anslut Ethernet-adaptern till ett strömuttag i närheten av den skärm som du tänker ansluta Chromecast till. Obs! Ethernet-adapterns strömsladd är 1,98 meter lång. Se till att Chromecast-enheten inte står längre från strömkällan än så.
  4. Öppna Google Home-appen på den enhet som du vill konfigurera Chromecast-enheten med och följ konfigureringsanvisningarna.
    Obs! Du måste använda en Android- eller iOS-enhet när du ska konfigurera Chromecast-enheten med en Ethernet-adapter. För närvarande går det inte att konfigurera Chromecast med Google Home-appen på en Windows-dator (vare sig med Wi-Fi eller sladd).

Här kan du läsa mer om eller köpa vår Ethernet-adapter.

Obs!

• Wi-Fi krävs under konfigureringen eftersom Chromecast-enheten måste konfigureras med Google Home-appen.
  • Den här Ethernet-adaptern har utformats endast för användning med Chromecast-enheter. Om du använder den med andra enheter kan enheten, routern och/eller Ethernet-adaptern skadas.
  • Ethernet-adaptern kan bli varm. Det är normalt. Om Ethernet-adaptern blir så varm att det nästan bränns kopplar du från sladden från Chromecast-enheten och låter adaptern svalna innan du tar ur Ethernet-adaptern ur uttaget eller fortsätter använda den.
  • Låt inte Ethernet-adaptern komma i kontakt med vatten och utsätt den inte för extrema förhållanden (fukt, värme, kyla och damm), eftersom det kan leda till att adaptern helt eller delvis slutar fungera.
  • Försök inte montera isär eller laga Ethernet-adaptern på egen hand. Om du gör det blir garantin ogiltig och du kan skada dig själv, skärmen, routern, Ethernet-adaptern och/eller din Chromecast.
  • Ethernet-adaptern är inte utformad, ämnad eller tillverkad för att användas i riskfyllda miljöer som kräver felsäkrad utrustning, där en Ethernet-adapter som inte fungerar korrekt skulle kunna orsaka dödsfall, personskador, allvarliga fysiska skador och miljöskador.
  • Handskas varsamt med Ethernet-adaptern så att du undviker elektriska stötar.
Går det inte att casta? Testa de här felsökningsanvisningarna

Går det inte att casta med Ethernet-adaptern? Kontrollera först att din Chromecast fungerar som den ska. Om problemet inte löses med en åtgärd testar du nästa.

1. Starta om Chromecast genom att dra ut och sätta i nätkabeln. Låt den vara frånkopplad i en minut innan du sätter i strömsladden igen.
  2. Starta om routern genom att dra ut den från strömkällan. Låt den vara frånkopplad i en minut innan du sätter i strömsladden igen.
  3. Kontrollera att din mobila enhet eller laptop är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast-enheten.
  4. Testa att casta med en annan enhet eller laptop.
  5. Stäng appen du försöker casta från och öppna den igen.
Fungerar det ändå inte? Kontrollera Ethernet-adaptern.
  1. Dra ut Ethernet-sladden från Ethernet-adaptern (se steg 2 på bilden ovan). Vänta i en minut innan du ansluter den igen.
  2. Kontrollera att Ethernet-sladden är ansluten till en ledig LAN-port på Wi-Fi-routern.
  3. Kontrollera att alla kontakter är ordentligt anslutna. (Kontrollera till exempel att Ethernet-sladden är ansluten till Ethernet-porten och att Chromecast är ansluten till HDMI-porten.)