Nettverksadapter for Chromecast: hurtigstartveiledning

Hvis du vil koble til Chromecast uten å bruke Wi-Fi, kan du bruke nettverksadapteren for Chromecast til å koble Chromecasten direkte til ruteren din ved hjelp av en nettverkskabel.

Når du skal konfigurerere nettverksadapteren for Chromecast, må du ha
  • en Chromecast-enhet og en skjerm med en ledig HDMI-port
  • en mobilenhet
  • en nettverkskabel som er koblet til en fungerende internettruter
  • en vanlig stikkontakt eller en annen strømkilde
  • nettverksadapteren

Følg disse trinnene for å koble til nettverksadapteren:
  1. Koble Chromecasten til en ledig HDMI-kontakt på skjermen. Koble deretter kabelenden på nettverksadapteren til mikro-USB-porten på Chromecasten.
    Merk: Chromecasten får både strøm og internettilkobling via nettverksadapteren.
  2. Koble nettverkskabelen til nettverksadapteren.
    Merk: Sjekk at den andre enden av nettverkskabelen er koblet til en fungerende ruter med internettilkobling. Chromecasten kan ikke kobles til internett via nettverksadapteren hvis adapteren ikke er koblet til en fungerende ruter med internettilkobling.
  3. Koble nettverksadapteren til en strømkilde i nærheten av skjermen du skal koble Chromecasten til. Merk: Strømledningen til nettverksadapteren er 1,98 meter lang, så du må sørge for at det finnes en strømkilde innenfor den avstanden fra Chromecasten.
  4. Åpne Google Home-appen på enheten du vil konfigurere Chromecasten med, og følg konfigureringsveiledningen.
    Merk: Når du konfigurer Chromecasten med en nettverksadapter, kan du bare bruke Android- eller iOS-enheter. Du kan foreløpig ikke konfigurere Chromecasten med Google Home-appen på Windows (verken via Wi-Fi eller kablet tilkobling).

Hvis du vil ha mer informasjon eller vil kjøpe en nettverksadapter, kan du gå til siden for nettverksadapteren.

Viktig:

• Du må ha Wi-Fi-tilkobling under konfigureringen, siden Chromecasten må konfigureres med Google Home-appen.
  • Nettverksadapteren er laget for å brukes utelukkende med Chromecast-enheter. Hvis den brukes med andre enheter, kan det skade enheten, ruteren og/eller nettverksadapteren.
  • Nettverksadapteren kan bli varm. Dette er normalt. Hvis den blir veldig varm, bør du trekke ut kabelen til nettverksadapteren fra Chromecasten og la nettverksadapteren kjøle seg ned. Deretter kan du enten trekke ut støpselet til nettverksadapteren fra kontakten eller fortsette bruken.
  • Ikke utsett nettverksadapteren for vann eller ekstreme forhold (fuktighet, varme, kulde, støv), ettersom dette kan føre til at det oppstår en teknisk feil, eller at den slutter å fungere.
  • Ikke prøv å demontere eller reparere nettverksadapteren. Dette gjør garantien ugyldig, og det kan føre til skader på deg, skjermen, ruteren, nettverksadapteren og/eller Chromecasten.
  • Nettverksadapteren er ikke utformet eller laget med tanke på å brukes i farlige omgivelser som krever feilsikker drift, der feil på nettverksadapteren kan føre direkte til dødsfall, personskade eller alvorlig fysisk eller miljømessig skade.
  • Vær forsiktig når du håndterer nettverksadapteren, for å unngå elektrisk støt.
Kan du ikke caste innhold? Prøv disse feilsøkingstrinnene

Har du problemer med å caste innhold når du bruker nettverksadapteren? Sjekk først at Chromecasten fungerer som den skal. Hvis ett trinn ikke løser problemet, bør du gå videre til neste.

1. Start Chromecasten på nytt ved å koble den fra strømkilden. La den være koblet fra i ett minutt før du kobler til strømledningen igjen.
  2. Start ruteren på nytt ved å koble den fra strømkilden. La den være koblet fra i ett minutt før du kobler til strømledningen igjen.
  3. Sørg for at mobilenheten eller datamaskinen din er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Chromecasten.
  4. Prøv å caste med en annen enhet eller datamaskin.
  5. Lukk appen du prøver å caste fra, og start den på nytt.
Har du fortsatt problemer? Da er det på tide å sjekke nettverksadapteren.
  1. Koble nettverkskabelen fra nettverksadapteren (se trinn 2 i bildet ovenfor). La den være koblet fra i ett minutt før du kobler den til igjen.
  2. Sjekk at nettverkskabelen er koblet til en ledig LAN-port på Wi-Fi-ruteren din.
  3. Kontrollér at alle tilkoblingspunkter er koblet til skikkelig. (Sjekk for eksempel at nettverkskabelen er skikkelig koblet til nettverksporten, og at Chromecasten er skikkelig koblet til HDMI-porten.)