Ethernetadapter voor Chromecast: snelstartgids

Als u de Chromecast wilt aansluiten zonder wifi te gebruiken, kunt u deze met de ethernetadapter voor Chromecast rechtstreeks aansluiten op uw router via uw bedrade ethernetverbinding.

U heeft het volgende nodig om uw ethernetadapter voor Chromecast in te stellen:
  • Een Chromecast-apparaat en een beeldscherm met een beschikbare HDMI-poort
  • Een mobiel apparaat
  • Een ethernetkabel die is aangesloten op een werkende router
  • Een stopcontact of een andere bron van wisselstroom
  • De ethernetadapter

Volg deze stappen om uw ethernetadapter aan te sluiten:
  1. Steek uw Chromecast in een HDMI-poort van het beeldscherm. Sluit het kabeluiteinde van de ethernetadapter vervolgens aan op de micro-USB-poort van het Chromecast-apparaat.
    Opmerking: De ethernetadapter voorziet uw Chromecast-apparaat van stroom en een internetverbinding.
  2. Sluit de ethernetkabel aan op de ethernetadapter.
    Opmerking: Zorg ervoor dat het andere uiteinde van de ethernetkabel is aangesloten op een werkende router met internetverbinding. De ethernetadapter voorziet uw Chromecast alleen van internettoegang als deze is aangesloten op een werkende router met internettoegang.
  3. Sluit de ethernetadapter aan op de wisselstroombron in de buurt van het beeldscherm waarop u uw Chromecast wilt aansluiten. Opmerking: Het netsnoer van de ethernetadapter is twee meter lang. De stroombron moet zich dus binnen die afstand van uw Chromecast-apparaat bevinden.
  4. Open de Google Home-app van het apparaat waarmee u uw Chromecast wilt instellen en volg de installatie-instructies.
    Opmerking: Als u de Chromecast instelt via een ethernetadapter, kunt u alleen een Android- of iOS-apparaat gebruiken. Momenteel kunt u uw Chromecast niet instellen met de Google Home-app van Windows (met wifi of via een bedrade verbinding).

Ga naar onze pagina over ethernetadapters als u meer informatie wilt of een ethernetadapter wilt kopen.

Belangrijk:

• Wifi is vereist tijdens het instellen, omdat de Chromecast moet worden ingesteld met de Google Home-app.
  • De ethernetadapter is alleen bedoeld voor gebruik met Chromecast-apparaten. Als u deze gebruikt met andere apparaten, kan dit resulteren in schade aan het apparaat, uw router en/of uw ethernetadapter.
  • De ethernetadapter kan warm worden. Dit is normaal. Als de ethernetadapter echter te heet wordt, koppelt u deze los van de Chromecast. Laat de ethernetadapter afkoelen voordat u deze uit het stopcontact haalt of weer gaat gebruiken.
  • Stel de ethernetadapter niet bloot aan water of extreme omstandigheden (hitte, kou, stof), omdat de adapter kan worden beschadigd of niet meer goed werkt wanneer deze wordt blootgesteld aan dergelijke elementen.
  • Probeer niet zelf de ethernetadapter uit elkaar te halen of te repareren. Als u dit wel doet, vervalt de beperkte garantie en kunt u zelf letsel oplopen of uw beeldscherm, router, ethernetadapter en/of Chromecast beschadigen.
  • De ethernetadapter is niet ontworpen, gefabriceerd of bedoeld voor gebruik in gevaarlijke omgevingen die een foutloze werking vereisen en waarin een storing van de ethernetadapter rechtstreeks zou kunnen leiden tot de dood, persoonlijk letsel of ernstige materiële of milieuschade.
  • Wees voorzichtig wanneer u de ethernetadapter gebruikt zodat u elektrische schokken kunt voorkomen.
Lukt het casten niet? Probeer deze stappen voor het oplossen van problemen

Heeft u problemen bij het casten van content met uw ethernetadapter? Laten we er eerst voor zorgen dat uw Chromecast goed werkt. Als een stap het probleem niet oplost, gaat u door naar de volgende.

1. Start uw Chromecast opnieuw op door deze los te koppelen van de stroombron. Wacht ongeveer één minuut en steek de aansluiting van het netsnoer weer in het apparaat.
  2. Start uw router opnieuw op door deze los te koppelen van de stroombron. Wacht ongeveer één minuut en steek de aansluiting van het netsnoer weer in het apparaat.
  3. Zorg ervoor dat uw mobiel apparaat of laptop aangesloten is op hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
  4. Probeer te casten met een ander apparaat of een laptop.
  5. Sluit de app waarmee u probeert te casten en open deze vervolgens opnieuw.
Nog steeds problemen? Laten we kijken naar de ethernetadapter.
  1. Koppel de ethernetkabel los van de ethernetadapter (zie Stap 2 in bovenstaande afbeelding). Laat de kabel een minuut met rust voordat u deze weer aansluit.
  2. Zorg ervoor dat de ethernetkabel is aangesloten op een beschikbare LAN-poort van uw wifi-router.
  3. Controleer of alle aansluitpunten goed zijn aangesloten. (Controleer bijvoorbeeld of uw ethernetkabel goed is aangesloten op de ethernetpoort en of uw Chromecast goed is aangesloten op de HDMI-poort.)