Ethernet-sovitin Chromecastille: pika-aloitusopas

Chromecast-tiimi on tietoinen ongelmasta, joka estää joitakin käyttäjiä määrittämästä Chromecast- tai Chromecast Audio -laitettaan Ethernet-sovittimella. Näiden ohjeiden avulla ongelman voi kiertää ja määrityksen saattaa loppuun.

Jos haluat luoda verkkoyhteyden Chromecastilla ilman Wi-Fi-yhteyttä, Chromecastin Ethernet-sovittimella voit yhdistää Chromecastin suoraan reitittimeen langallisen Ethernet-yhteyden kautta.

Tarvitset Chromecastin Ethernet-sovittimen käyttöön
  • Chromecast-laitteen ja näytön, jossa on HDMI-portti käytettävissä
  • mobiililaitteen
  • toimivaan verkkoreitittimeen liitetyn Ethernet-johdon
  • peruspistorasian tai muun vaihtovirtalähteen
  • Ethernet-sovittimen.

Liitä Ethernet-sovitin noudattamalla näitä helppoja ohjeita:
  1. Liitä Chromecast näytön vapaaseen HDMI-sisääntuloon. Liitä sitten Ethernet-sovittimen johtopää Chromecast-laitteen mikro-USB-porttiin. Huom. Chromecast-laite saa Ethernet-sovittimesta sekä virtaa että internetyhteyden.
  2. Liitä Ethernet-johto Ethernet-sovittimeen. Huom. Varmista, että Ethernet-johdon toinen pää on liitetty toimivaan, internetiin yhteydessä olevaan reitittimeen. Chromecastisi ei saa yhteyttä internetiin Ethernet-sovittimen kautta, ellei sovitinta ole yhdistetty toimivaan, internetiin yhteydessä olevaan reitittimeen.
  3. Liitä Ethernet-sovitin vaihtovirtalähteeseen lähellä näyttöä, johon aiot yhdistää Chromecastin. Huom. Ethernet-sovittimen virtajohto on 1,98-metrinen. Varmista, että virtalähde on tarpeeksi lähellä Chromecast-laitetta.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus laitteella, jota haluat käyttää Chromecastisi kanssa, ja noudata määritysohjeita. Tärkeää: Voit ottaa Chromecastin käyttöön Ethernet-sovittimen kautta vain Android‑ tai iOS-laitteella. Tällä hetkellä Chromecastia ei voi ottaa käyttöön Google Home ‑sovelluksen Windows-version avulla (ei langattoman eikä langallisen yhteyden välityksellä).
  5. Ethernet-sovitinsivulta saat lisätietoja sovittimesta ja voit ostaa sellaisen.

Huomioitavaa:

1. Ethernet-sovitin on suunniteltu käytettäväksi vain Chromecast-laitteiden kanssa. Käyttö muiden laitteiden kanssa voi vahingoittaa laitetta, reititintä ja/tai Ethernet-sovitinta.
  2. Ethernet-sovitin saattaa lämmetä – tämä on normaalia. Jos se kuumenee, irrota Ethernet-sovitin Chromecastista ja anna Ethernet-sovittimen jäähtyä, ennen kuin irrotat sen virtalähteestä tai jatkat käyttöä.
  3. Älä altista Ethernet-sovitinta vedelle tai ääriolosuhteille (kuumuus, kylmyys, pöly), koska sen toiminta saattaa häiriintyä tai lakata kokonaan.
  4. Älä yritä purkaa tai korjata Ethernet-sovitinta itse. Jos teet näin, rajoitettu takuu raukeaa ja voit vahingoittaa itseäsi, näyttöä, reititintä, Ethernet-sovitinta ja/tai Chromecastia.
  5. Ethernet-sovitinta ei ole suunniteltu, valmistettu tai tarkoitettu käytettäväksi vaarallisissa ympäristöissä, joissa vaaditaan virheetöntä toimintaa ja joissa Ethernet-sovittimen vika voisi suoraan johtaa kuolemaan, henkilövahinkoon tai vakavaan fyysiseen tai ympäristölle aiheutuvaan vahinkoon.
  6. Käsittele Ethernet-sovitinta varoen, jotta et altista itseäsi sähköiskulle.
Eikö suoratoisto onnistu? Kokeile näitä vianetsintäkeinoja.

Onko sinulla ongelmia Ethernet-sovittimen kautta suoratoistamisessa? Varmistetaan ensin, että Chromecast toimii oikein. Jos yhden vaiheen suorittaminen ei korjaa ongelmaa, kokeile seuraavaa vaihetta.

1. Käynnistä Chromecast uudelleen irrottamalla sen virtajohto. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  2. Käynnistä reititin uudelleen irrottamalla sen virtajohto. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  3. Tarkista, että mobiililaitteesi tai kannettava tietokoneesi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecastin kanssa.
  4. Kokeile suoratoistamista toisella laitteella tai kannettavalla tietokoneella.
  5. Sulje sovellus, josta haluat suoratoistaa, ja avaa se uudelleen.
Eikö ongelma ratkennut? Keskitytään sitten Ethernet-sovittimeen.
  1. Irrota Ethernet-johto Ethernet-sovittimesta (katso yllä olevan kuvan vaihetta 2). Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  2. Varmista, että Ethernet-johto on kytketty Wi-Fi-reitittimen käytettävissä olevaan LAN-porttiin.
  3. Varmista, että kaikki yhteyskohdat on kytketty kunnolla. (Varmista esimerkiksi, että Ethernet-johto on kytketty kunnolla Ethernet-porttiin ja Chromecast on kytketty kunnolla HDMI-porttiin.)