Chromecastin Ethernet-sovitin: pika-aloitusopas

Jos haluat yhdistää Chromecastin verkkoon ilman Wi-Fi-yhteyttä, Chromecastin Ethernet-sovittimella voit yhdistää Chromecastin suoraan reitittimeen langallisella Ethernet-yhteydellä.

Tarvitset Chromecastin Ethernet-sovittimen käyttöön
  • Chromecast-laitteen ja näytön, jossa on HDMI-portti käytettävissä
  • mobiililaitteen
  • toimivaan verkkoreitittimeen liitetyn Ethernet-johdon
  • peruspistorasian tai muun vaihtovirtalähteen
  • Ethernet-sovittimen.

Näin liität Ethernet-sovittimen:
  1. Liitä Chromecast näytön vapaaseen HDMI-sisääntuloon. Liitä sitten Ethernet-sovittimen johtopää Chromecast-laitteen mikro-USB-porttiin.
    Huom. Chromecast-laite saa Ethernet-sovittimesta sekä virtaa että internetyhteyden.
  2. Liitä Ethernet-johto Ethernet-sovittimeen.
    Huom. Varmista, että Ethernet-johdon toinen pää on liitetty toimivaan, internetiin yhteydessä olevaan reitittimeen. Chromecastisi ei saa yhteyttä internetiin Ethernet-sovittimen kautta, ellei sovitinta ole yhdistetty toimivaan, internetiin yhteydessä olevaan reitittimeen.
  3. Liitä Ethernet-sovitin vaihtovirtalähteeseen lähellä näyttöä, johon aiot yhdistää Chromecastin. Huom. Ethernet-sovittimen virtajohto on 1,98-metrinen. Varmista, että virtalähde on tarpeeksi lähellä Chromecast-laitetta.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus laitteella, jota haluat käyttää Chromecastisi kanssa, ja noudata käyttöönotto-ohjeita.
    Tärkeää: Voit ottaa Chromecastin käyttöön Ethernet-sovittimen kautta vain Android‑ tai iOS-laitteella. Tällä hetkellä Chromecastia ei voi ottaa käyttöön Google Home ‑sovelluksen Windows-version avulla (ei langattoman eikä langallisen yhteyden välityksellä).

Ethernet-sovitinsivulta saat lisätietoja sovittimesta ja voit ostaa sellaisen.

Tärkeää:

• Käyttöönoton aikana tarvitaan langatonta yhteyttä, koska Chromecast on otettava käyttöön Google Home ‑sovelluksella.
  • Ethernet-sovitin on suunniteltu käytettäväksi vain Chromecast-laitteiden kanssa. Käyttö muiden laitteiden kanssa voi vahingoittaa laitetta, reititintä ja/tai Ethernet-sovitinta.
  • Ethernet-sovitin saattaa lämmetä – tämä on normaalia. Jos se kuumenee, irrota Ethernet-sovitin Chromecastista ja anna Ethernet-sovittimen jäähtyä, ennen kuin irrotat sen virtalähteestä tai jatkat käyttöä.
  • Älä altista Ethernet-sovitinta vedelle tai ääriolosuhteille (kuumuus, kylmyys, pöly), koska sen toiminta saattaa häiriintyä tai lakata kokonaan.
  • Älä yritä purkaa tai korjata Ethernet-sovitinta itse. Jos teet näin, rajoitettu takuu raukeaa ja voit vahingoittaa itseäsi, näyttöä, reititintä, Ethernet-sovitinta ja/tai Chromecastia.
  • Ethernet-sovitinta ei ole suunniteltu, valmistettu tai tarkoitettu käytettäväksi vaarallisissa ympäristöissä, joissa vaaditaan virheetöntä toimintaa ja joissa Ethernet-sovittimen vika voisi suoraan johtaa kuolemaan, henkilövahinkoon tai vakavaan fyysiseen tai ympäristölle aiheutuvaan vahinkoon.
  • Käsittele Ethernet-sovitinta varoen, jotta et altista itseäsi sähköiskulle.
Eikö striimaus onnistu? Kokeile näitä vianetsintäkeinoja.

Onko sinulla ongelmia Ethernet-sovittimen kautta suoratoistamisessa? Varmistetaan ensin, että Chromecast toimii oikein. Jos jokin keino ei korjaa ongelmaa, kokeile seuraavaa.

1. Käynnistä Chromecast uudelleen irrottamalla sen virtajohto. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  2. Käynnistä reititin uudelleen irrottamalla sen virtajohto. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  3. Varmista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
  4. Kokeile striimausta toisella laitteella tai tietokoneella.
  5. Sulje sovellus, jolla yrität striimata, ja avaa se uudelleen.
Eikö ongelma ratkennut? Keskitytään sitten Ethernet-sovittimeen.
  1. Irrota Ethernet-johto Ethernet-sovittimesta (katso yllä olevan kuvan vaihetta 2). Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  2. Varmista, että Ethernet-johto on kytkettynä käytettävissä olevaan LAN-porttiin Wi-Fi-reitittimessä.
  3. Varmista, että kaikki kiinnityskohdat on kytketty kunnolla. (Varmista esimerkiksi, että Ethernet-johto on kytketty kunnolla Ethernet-porttiin ja Chromecast on kytketty kunnolla HDMI-porttiin.)