Musiikin kuuntelu Google Play Musiikilla ja Chromecastilla

Kaikki Google Playn tuotteet ja ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa. Katso, mitä omassa maassasi on saatavilla.

Google Play Musiikin ja Chromecast-laitteiden (Chromecastin, Chromecast Audion tai Chromecast Built-In ‑television tai ‑kaiuttimien) avulla voit nauttia lempimusiikistasi uudella tavalla suoratoistamalla sitä televisioon tai kaiuttimiin. Oletko tallentanut musiikkia tietokoneellesi? Google Play Music Managerin avulla voit luoda kokonaisen musiikkikirjaston, jota voit suoratoistaa televisioon, kaiuttimiin tai mobiililaitteeseen.

Kun olet määrittänyt Chromecastin, voit kuunnella musiikkia Google Play Musiikin Google Play icon avulla seuraavasti:

Musiikin suoratoistaminen

Lataa Google Chrome, jos et ole vielä tehnyt niin, ja käytä sitä musiikin kuuntelemiseen tietokoneen ja Chromecastin kautta.

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Suosittelemme kiinnittämään Cast-painikkeen Chromen yläpalkkiin, vaikka tämä ei ole pakollista.
  3. Yhdistä tietokone ja Chromecast-laite samaan Wi-Fi-verkkoon.
  4. Siirry Chromella Google Play Musiikkiin (play.google.com/music).
  5. Valitse kappale, albumi tai soittolista.
  6. Valitse Toista.
  7. Klikkaa toistosäätimien vieressä näytön alalaidassa olevaa Cast-painiketta Inactive cast extension .
  8. Valitse Chromecastisi Muodosta yhteys laitteeseen ‑kohdan alla olevasta laiteluettelosta.

Suoratoiston ja musiikin toiston aikana voit myös käyttää muita laitteen sovelluksia ja avata uusia välilehtiä tietokoneen selaimella.

Musiikin lataaminen Music Managerilla

Music Managerin avulla voit ladata musiikkia Google Playhin mistä tahansa tietokoneesi musiikkikansiosta (myös iTunesista ja Windows Media Playerista) ja aloittaa musiikin suoratoiston televisioon tai kaiuttimiin saman tien. Voit jopa ladata iTunes-kirjastosi Android-laitteeseesi, jolloin koko musiikkikokoelmasi on käytettävissä yhdessä paikassa. Synkronointia ei tarvita. Katso ohjeet Music Managerin lataamiseen ja asentamiseen, ja aloita suoratoisto.

Chromecastin yhteyden katkaiseminen

• Puhelimella tai tabletilla:
    • Kosketa Cast-painiketta Active cast extension ja valitse Katkaise yhteys.
  • Tietokoneella:
    • Chrome-asetusvalikon kautta: Avaa Chrome-asetusvalikko More menu Chromen yläpalkista (selaimen oikeasta yläkulmasta) ja valitse Cast…
    • Cast-painikkeella: Jos Cast-painike on kiinnitetty yläpalkkiin, klikkaa Cast-painiketta Inactive cast extension > Lopeta suoratoisto.

Musiikin säätimet

• Puhelimella tai tabletilla:
    • Voit käyttää Google Play Musiikki ‑sovelluksen Google Play Music Icon toistosäätimiä. Pääset käyttämään toistosäätimiä nopeasti myös laitteen ilmoitusten kautta.
  • Tietokoneella:
    • Voit käyttää Google Play Musiikin näytön alaosassa olevia toistosäätimiä.

Musiikkisoitin kannattaa pitää auki, kun kuuntelet musiikkia Chromecastilla tietokoneen kautta. Toistoa ei voi säätää, jos musiikkisoitin on suljettu, tietokone on sammutettu tai internetyhteys on katkennut.