Gjestemodus for Chromecast

Konfigurer og administrer gjestemodus

Har du venner på besøk? Med gjestemodus blir det enklere for venner å caste innhold til Chromecasten din fra mobilenheter – uten å koble til Wi-Fi-nettverket ditt. De trenger bare PIN-koden for gjestemodus fra Chromecast.

Gjestemodus er ikke tilgjengelig på Chromecast med Google TV.

Trinn 1. Verten konfigurerer gjestemodus

Som vert kan du holde Wi-Fi-passordet ditt privat. Gjestene kan caste fra mobilenhetene sine så lenge de er i samme rom som Chromecasten.

Telefonen eller nettbrettet du bruker, må være koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Chromecasten din.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på ikonet for enheten din.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Gjenkjenning og deling etterfulgt av Gjestemodus.
  4. Slå på Gjestemodus On.

Trinn 2. Gjestene kobler til gjestemodus

​Som gjest kan du caste innhold uten å være tilkoblet vertens Wi-Fi-nettverk.

Merk: Du må være tilkoblet internett. Du kan bruke et annet Wi-Fi-nettverk eller den mobile datatilkoblingen din.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google etterfulgt av Enhetstilkoblinger etterfulgt av Alternativer for casting etterfulgt av Gjestemodus.
  3. Trykk på OK for å gi Google tillatelse til å skanne nettverksinformasjonen din og finne enheter i nærheten du kan caste til.
    • Merk: Når gjestemodus er slått på, er den aktiv i to timer og slås deretter av automatisk.
  4. Åpne en hvilken som helst Chromecast-kompatibel app, og trykk på cast-ikonet Active cast extension.
  5. Velg Enhet i nærheten, og følg instruksjonene for å koble til.
  6. Skriv inn den firesifrede PIN-koden du får av verten. Følg veiledningen under for å finne ut hvor verten kan finne PIN-koden. Når du kobler telefonen til Chromecasten, deles informasjon om nettverk i nærheten, inkludert BSSID- og BLE-signaler, med Google. Denne informasjonen brukes til å koble til Chromecast-enheten.

Slik kan verter finne PIN-koden for gjestemodus

En firesifret PIN-kode må oppgis for å koble til en Chromecast i gjestemodus. Når en enhet i nærheten forsøker å koble seg til, overfører Chromecasten automatisk PIN-koden med korte lydsignaler som ikke kan høres. Hvis tilkoblingen via lydsignaler mislykkes, kan gjesten din koble til ved å skrive inn den 4-sifrede PIN-koden manuelt.

Merk: PIN-koden tilbakestilles én gang i døgnet eller hver gang Chromecasten startes på nytt, avhengig av hva som skjer først.

Du finner den firesifrede PIN-koden på to steder:

I passiv modus
Backdrop in TV
I innstillingene
  1. Koble telefonen til det samme Wi-Fi-nettverket som Chromecasten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3.  Trykk på ikonet for enheten din.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Gjenkjenning og deling etterfulgt av Gjestemodus.
  5. Du finner PIN-koden under «På».
Backdrop in Settings

Feilsøk når enheten ikke blir funnet

Hvis du vil caste til vertens enhet, men cast-ikonet aldri vises, eller hvis «Enhet i nærheten» aldri vises når du trykker på cast-ikonet, må du sjekke at du har gitt Google tillatelse til å skanne lokale nettverk:

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google etterfulgt av Enhetstilkoblinger etterfulgt av Alternativer for casting etterfulgt av Gjestemodus.
  3. Trykk på OK for å gi Google tillatelse til å skanne nettverksinformasjonen din og finne enheter i nærheten du kan caste til.
    • Merk: Når gjestemodus er slått på, er den aktiv i to timer og slås deretter av automatisk.

Viktig

Konfigurering:

Verter og gjester som bruker gjestemodus, kan

• konfigurere (slå på eller av) gjestemodus på alle mobilenheter som har støtte for Google Home-appen

Casting:

Gjester som bruker gjestemodus, kan gjøre følgende:

• På Android:
    • Caste innhold med Android 5.0+
  • På iOS:
    • Caste innhold med iOS 11.0+
    • Merk:
      • Enkelte iOS-apper støtter kanskje ikke gjestemodus.
      • Bluetooth må være slått på for å caste innhold i gjestemodus.

Gjestemodus er en valgfri funksjon du når som helst kan slå av via Google Home-appen. Du kan få tilgang til og administrere (slå på eller av) gjestemodus i Google Home-appen på Android- eller iOS-enheten din.

Innstillingene for gjestemodus tilbakestilles når du tilbakestiller Chromecasten til fabrikkstandard.