Gastmodus van Chromecast

De gastmodus instellen en beheren

Heb je vrienden uitgenodigd? In de gastmodus kunnen je vrienden makkelijk hun favoriete media vanaf een mobiel apparaat casten via je Chromecast zonder verbinding te maken met je wifi-netwerk. Ze hebben alleen een pincode voor de gastmodus van de Chromecast nodig.

De gastmodus is niet beschikbaar op de Chromecast met Google TV.

Stap 1. De host stelt de gastmodus in

Als host kun je je wifi-wachtwoord privé houden. Gasten kunnen casten vanaf hun mobiele apparaat zolang ze zich in dezelfde ruimte als de Chromecast bevinden.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen en dan Gastmodus.
  5. Zet Gastmodus On aan.

Stap 2. De gast maakt verbinding via de gastmodus

Als gast kun je content casten zonder verbinding te maken met het wifi-netwerk van de host.

Opmerking: Je moet verbinding met internet hebben. Je kunt een ander wifi-netwerk of je mobiele internetverbinding gebruiken.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Apparaatverbindingen en dan Cast-opties en dan Gastmodus.
  3. Tik op OK om toe te staan dat Google je netwerkgegevens scant en apparaten in de buurt zoekt waarnaar je kunt casten.
    • Opmerking: Nadat de gastmodus is aangezet, is deze 2 uur actief. Daarna wordt de gastmodus automatisch uitgezet.
  4. Open een app die werkt met Chromecast en tik op het Cast-icoon Active cast extension.
  5. Selecteer Apparaat in de buurt en volg de aanwijzingen om verbinding te maken.
  6. Geef de pincode van 4 cijfers op die je van de host krijgt. In de onderstaande instructies zie je waar de host de pincode kan vinden. Als je je telefoon verbindt met je Chromecast, wordt informatie over netwerken in de buurt, waaronder BSSID- en BLE-signalen, gedeeld met Google. Deze informatie wordt gebruikt voor de koppeling met het Chromecast-apparaat.

Waar kan de host de pincode voor de gastmodus vinden?

Er is een pincode van 4 cijfers vereist om verbinding te maken met een Chromecast in gastmodus. Als een apparaat in de buurt verbinding probeert te maken, draagt de Chromecast die pincode automatisch over via korte, onhoorbare audiotonen. Als koppelen via audiotonen mislukt, kan de gast handmatig verbinding maken door de pincode van 4 cijfers op te geven.

Opmerking: De pincode wordt elke 24 uur gereset of telkens wanneer de Chromecast opnieuw wordt opgestart, afhankelijk van wat als eerste gebeurt.

Je vindt de pincode van 4 cijfers op 2 plaatsen:

In de Sfeerstand
Backdrop in TV
Via Instellingen
  1. Maak op je telefoon verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3.  Tik op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen en dan Gastmodus.
  5. De pincode staat onder Aan.
Backdrop in Settings

Problemen oplossen als het apparaat niet wordt gevonden

Als je wilt casten naar het apparaat van je host, maar het Cast-icoon niet verschijnt of je 'Apparaat in de buurt' niet ziet als je op het Cast-icoon tikt, ga je na of je Google toestemming hebt gegeven om lokale netwerken te scannen:

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Apparaatverbindingen en dan Cast-opties en dan Gastmodus.
  3. Tik op OK om toe te staan dat Google je netwerkgegevens scant en apparaten in de buurt zoekt waarnaar je kunt casten.
    • Opmerking: Nadat de gastmodus is aangezet, is deze 2 uur actief. Daarna wordt de gastmodus automatisch uitgezet.

Belangrijk

Instellen:

Hosts en gasten die de gastmodus gebruiken, kunnen het volgende doen:

• De gastmodus instellen (aan- of uitzetten) op alle mobiele apparaten die de Google Home-app ondersteunen.

Casten:

De gast die de gastmodus gebruikt, kan het volgende doen:

• Op Android:
    • Content casten via Android 5.0 en hoger
  • Op iOS:
    • Content casten via iOS 11.0 en hoger
    • Opmerking:
      • Sommige iOS-apps ondersteunen de gastmodus misschien niet.
      • Bluetooth moet aanstaan om content te casten via de gastmodus.

De gastmodus is een functie die je eerst moet toestaan. Je kunt de functie uitzetten wanneer je wilt via de Google Home-app. Je kunt de gastmodus openen en beheren (aan- of uitzetten) via de Google Home-app op je Android- of iOS-apparaat.

Als je je Chromecast terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden de instellingen voor de gastmodus gereset.