Veelgestelde vragen over de Ambient-modus

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over de Ambient-modus. Als deze je vraag niet beantwoorden, kun je je vraag stellen aan de leden van onze Help-community.

Inleiding

Wat is de Ambient-modus?

Met de Ambient-modus kun je personaliseren wat er op het startscherm van de Chromecast wordt weergegeven, ook als er niets wordt gecast. Je kunt je favoriete foto's en kunst weergeven van allerlei verschillende kanalen. Hier vind je informatie over hoe je de Ambient-modus instelt.

Kan ik de Ambient-modus uitschakelen?

Nee, de Ambient-modus kan niet worden uitgeschakeld. Als je alle aangepaste voorkeuren voor de Ambient-modus uitschakelt, worden er nog steeds afbeeldingen uit 'Aanbevolen foto's' weergegeven op je tv als de Chromecast inactief is.

Kan ik beheren wanneer en/of hoe vaak er nieuwe content in de Ambient-modus wordt getoond?

Nee, je kunt niet beheren wanneer en/of hoe vaak bepaalde content in de Ambient-modus wordt getoond.

Mijn selecties voor de Ambient-modus worden niet weergegeven op mijn Chromecast. Wat moet ik nu doen?

Je hebt je voorkeuren voor de Ambient-modus niet aan je Chromecast gekoppeld. Je vindt hier informatie over hoe je dit kunt doen.

Instellingen

Ik kan mijn Ambient-instellingen niet koppelen aan mijn Chromecast-apparaat.

Een van de volgende foutmeldingen kan worden weergegeven op je mobiele apparaat als je je Ambient-instellingen probeert te koppelen aan je Chromecast:

• Android-apparaten: 'Kan {naam van Chromecast} niet koppelen aan Ambient-modus. Probeer het later opnieuw'
  • iOS-apparaten: 'Er is iets misgegaan. De Ambient-modus kan niet worden toegevoegd aan uw Chromecast'

Los het probleem als volgt op:

1. Cast een video vanuit de mobiele YouTube-app.
  2. Stop de video en verbreek de verbinding met de Cast-sessie.
  3. Probeer je Ambient-instellingen opnieuw te koppelen aan je Chromecast-apparaat zodra je de foto's ziet die op het startscherm van de Chromecast worden getoond.

Foto's in de Ambient-modus

Hoe upload ik foto's voor gebruik met Chromecast?

Chromecast haalt je foto's in de Ambient-modus op uit het Google Foto's-account dat je hebt gekoppeld aan de Google Home-app. Als je foto's wilt uploaden voor gebruik met de Chromecast, moet je je foto's rechtstreeks naar Google Foto's uploaden.

Welke foto's worden weergegeven als ik Google Foto's, Facebook of Flickr activeer in de voorkeuren voor de Ambient-modus?

Alleen de foto's uit de geselecteerde albums worden op de tv weergegeven.