Viloläge för Chromecast och Chromecast Ultra

När Chromecast eller Chromecast Ultra inte används kan den visa bilder som pausunderhållning med hjälp av skärmsläckaren Viloläge. Du måste vara inloggad på Google-kontot om du vill konfigurera och ställa in viloläget.

Viktigt:

• Med viloläget tillåts Chromecast använda den lokala tiden och vädret som kan kopplas till enhetens plats, samt foton och anpassat innehåll som kopplats till ditt Google-konto.
  • Alla inställningar för viloläget som kopplats till Chromecast-enheten tas bort om du återställer standardinställningarna på den.
  • Den högsta upplösningen för viloläget på Chromecast Ultra-enheter är 1080p.
  • Det går endast att komma åt och hantera inställningarna för viloläget på Chromecast eller Chromecast Ultra från Google Home-appen Google Home-appen.
  • Om du har Chromecast med Google TV kan du ändra inställningarna för viloläget via tv:n.

Inställningar för viloläget

Så här ändrar du inställningarna för viloläget:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger.
  4. Scrolla ned tryck på Viloläge.

Google Foto

Med Google Foto kan du titta på dina favoritbilder på tv:n via Chromecast. Du måste ha ett konto på Google Foto om dina bilder ska kunna visas. Läs mer om hur du kommer igång med ett Google Foto-konto.

Obs! Mer information finns i hjälpcentret för Google Foto.

Lägga till eller ta bort album

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger.
  4. Scrolla ned och tryck sedan på Viloläge Google Foto.

Obs! I viloläget visas inte arkiverade foton även om de finns i det valda albumet.

Skapa ett album med familj och vänner

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i Europa, Illinois eller Texas.

Om du har aktiverat ansiktsgrupper och har Google Foto-appen installerad på telefonen kan du skapa ett album som uppdateras automatiskt med de bilder i Google Foto som programmet tolkar som de bästa på de personer som betyder mest för dig.

• Tryck på Välj familj och vänner i albumväljaren.
  • Markera ansiktet på de personer som du vill ska vara med på fotona.
  • Bekräfta att albumet ska skapas genom att trycka på Aktivera.

Ett album med familj och vänner visas i albumväljaren. Det innehåller bilder som redan valts ut åt dig. Det albumet uppdateras automatiskt med nya bilder på de markerade personerna allt eftersom bilderna läggs till i din samling på Google Foto.

Välja Senaste höjdpunkterna

Google Foto kan automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa av dina senaste bilder och visa dem på Chromecast. Om du vill aktivera detta väljer du albumet Senaste höjdpunkterna. Alternativet visas bara om du har foton som har tagits nyligen med hög kvalitet i samlingen.

Välja Favoriter

Om du har favoritmarkerat minst fyra bilder i samlingen visas även det här alternativet när du väljer album. Om du väljer det visas alla foton som du har favoritmarkerat på Chromecast.

Välja ett privat eller delat album

Du kan även välja privata och delade album. Delade album visas bara om de har ett namn.

Utvalda foton

Google Foto försöker automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa i dina livealbum och av de senaste höjdpunkterna. Google Foto försöker sålla bort foton med dålig kvalitet från privata och delade album (suddiga, felexponerade och lågupplösta bilder och nästan identiska bilder), men i övrigt görs inget urval av bilderna i dina album. Du kan helt inaktivera urvalsfunktionen för privata och delade album genom att ändra inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum. Bland dina favoriter görs inget urval alls.

Obs! Om foton från privata och delade album borde visas men inte gör det inaktiverar du urvalsfunktionen för de aktuella albumen genom att ändra inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum.

Dölja personliga fotouppgifter

Som standard visas uppgifter som albumnamn, datum och plats för foto med mera. Gör så här om du inte vill att dina enheter ska visa dessa uppgifter:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Fotoram.
  4. Tryck på Google Foto och scrolla sedan till Personliga fotouppgifter.
  5. Ställ in Personliga fotouppgifter på Dölj.

Andra funktioner

Konstgalleri och Experimentellt
När du väljer Konstgalleri kan du visa foton i viloläget från källor runt om på internet, till exempel Google Earth. Du kan också välja Experimentellt om du vill testa fler bildkällor och bildfunktioner.
Väder
Välj ett alternativ under Väder om du vill visa eller dölja väderinformation i viloläget. Du kan välja att visa temperaturskalan i Celsius (°C) eller Fahrenheit (°F), visa båda skalorna eller dölja temperaturen. Väderinformationen baseras på den hemadress som du har angett i Google Home-appen. Om du inte har angett en adress baseras vädret på IP-adressen och kan variera mellan olika enheter i hemmet.
Tid
Välj ett alternativ för att visa eller dölja vad klockan är i viloläget.