Passivt läge i Chromecast

När Chromecast inte används kan den visa bilder som pausunderhållning med viloläget. Du måste vara inloggad på ditt Google-konto för att kunna konfigurera viloläget.

Obs!

• Med passivt läge tillåts Chromecast använda foton, anpassat innehåll och inställningar som kopplats till ditt Google-konto.
  • Det går bara att öppna och hantera inställningarna för passivt läge via Google Home-appen.
  • Alla inställningar för viloläget som kopplats till Chromecast-enheten tas bort om du återställer standardinställningarna på den.
  • Den högsta upplösningen för viloläget på Chromecast Ultra-enheter är 1080p.

Inställningar för viloläget

Så här ändrar du inställningarna för passivt läge:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger.
  4. Skrolla ned och tryck på Passivt läge.

Google Foto

Med Google Foto kan du titta på dina favoritbilder på tv:n via Chromecast. Du måste ha ett konto på Google Foto om bilderna ska kunna visas. Läs mer om hur du kommer igång med ett Google Foto-konto.

Obs! I hjälpcentret för Google Foto hittar du mer hjälp med Google Foto.

Lägga till eller ta bort album

Du kan lägga till eller ta bort album från Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger.
  4. Skrolla ned och tryck sedan på Passivt läge  Google Foto.

Här kan du göra följande:

Skapa ett album med familj och vänner

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i Europa, Illinois eller Texas.

Om du har aktiverat ansiktsgrupper och har Google Foto-appen installerad på telefonen kan du skapa ett album som uppdateras automatiskt med de bilder i Google Foto som programmet tolkar som de bästa på de personer som betyder mest för dig. Du gör detta genom att trycka på rutan Välj familj och vänner i albumväljaren. Markera sedan ansiktet på de personer som du vill ska vara med på fotona, tryck på Aktivera och bekräfta att albumet ska skapas. Ett album med familj och vänner visas i albumväljaren. Det innehåller bilder som redan valts ut åt dig. Det albumet uppdateras automatiskt med nya bilder på de markerade personerna allt eftersom bilderna läggs till i din samling på Google Foto.

Välja Senaste höjdpunkterna

Google Foto kan automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa av dina senaste bilder och visa dem på Chromecast. Om du vill aktivera detta väljer du albumet Senaste höjdpunkterna. Alternativet visas bara om du har foton som har tagits nyligen med hög kvalitet i samlingen.

Välja Favoriter

Om du har favoritmarkerat minst fyra bilder i samlingen visas det här alternativet när du väljer album också. Om du väljer det visas alla foton som du har favoritmarkerat på Chromecast.

Välja ett privat eller delat album

Du kan även välja privata eller delade album. Delade album visas bara om de har ett namn.

Utvalda foton

Google Foto försöker automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa i dina livealbum och av de senaste höjdpunkterna. Google Foto försöker sålla bort foton med dålig kvalitet från privata och delade album (suddiga, felexponerade och lågupplösta bilder och nästan identiska bilder), men i övrigt görs inget urval av bilderna i dina album. Du kan helt inaktivera urvalsfunktionen för privata och delade album genom att ändra inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum. Bland dina favoriter görs inget urval alls.

Obs! Om foton från privata och delade album borde visas men inte gör det inaktiverar du urvalsfunktionen för de aktuella albumen genom att ändra inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum.

Dölja personliga fotouppgifter

Som standard visas uppgifter som albumnamn, datum och plats för foto med mera. Följ anvisningarna nedan om du inte vill att dina enheter ska visa dessa uppgifter.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Fotoram.
  4. Tryck på Google Foto och scrolla till Personliga fotouppgifter.
  5. Ställ in Personliga fotouppgifter på Dölj.