Passiv modus for Chromecast og Chromecast Ultra

Når Chromecast eller Chromecast Ultra ikke er i bruk, kan du få diskret underholdning med en skjermsparer. Dette kalles passiv modus. Du må være logget på Google-kontoen din for å konfigurere passiv modus.

Merknader:

• Med passiv modus får Chromecast tilgang til lokal tid og lokalt vær for enhetens posisjon, samt bilder og personlig tilpasset innhold som er knyttet til Google-kontoen din.
  • Alle innstillingene for passiv modus som er tilknyttet Chromecast-enheten din, blir fjernet hvis du tilbakestiller enheten til fabrikkstandard.
  • Den maksimale oppløsningen for passiv modus på Chromecast Ultra-enheter er 1080p.
  • Du kan bare se og administrere innstillingene for passiv modus på Chromecast eller Chromecast Ultra via Google Home-appen Google Home-appen.
  • Hvis du har Chromecast med Google TV, kan du endre innstillingene for passiv modus på TV-skjermen.

Innstillinger for passiv modus

Slik endrer du innstillingene for passiv modus:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger .
  4. Rull ned trykk på Passiv modus.

Google Foto

Med Google Foto kan du se bildene som betyr mest for deg, på TV-en med Chromecast. For å se de personlige bildene dine må du ha en Google Foto-konto. Finn ut hvordan du kommer i gang med en Google Foto-konto.

Merk: For å få mer hjelp, se brukerstøtten for Google Foto.

Legg til eller fjern album

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger .
  4. Rull ned, og trykk på Passiv modus Google Foto.

Merk: Passiv modus viser ikke arkiverte bilder, selv om de ligger i et valgt album.

Opprett Familie og venner-album

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Europa, Illinois eller Texas.

Hvis du har slått på ansiktsgrupper og Google Foto-appen er installert på telefonen din, kan du opprette et album med bildene som Google Foto synes er de beste bildene av de viktigste personene i livet ditt. Dette albumet oppdateres automatisk.

• I albumvelgeren trykker du på Velg familie og venner.
  • Velg ansiktene til dem du vil ha bilder av.
  • For å bekrefte albumopprettelsen, trykk på Slå på.

Et «Familie og venner»-album vises nå i albumvelgeren, og bildene er allerede valgt for deg. Dette albumet oppdateres automatisk med nye bilder av personene du har valgt, etter hvert som bilder legges til i Google Foto-samlingen din.

Velg Nyeste minner

Google Foto kan automatisk velge de nyeste bildene dine som antas å være de beste, og vise dem på Chromecasten din. For å slå på dette, velg «Nyeste minner»-albumet. Dette alternativet vises bare hvis du har nylige bilder av høy kvalitet i samlingen din.

Velg favoritter

Hvis du har merket minst fire bilder i samlingen din som favoritter, vises Favoritter-alternativet også på siden for albumvalg. Hvis du velger dette alternativet, vises alle bildene du har merket som favoritter, på Chromecasten din.

Velg eksisterende private eller delte album

Du kan også velge private og delte album. Delte album vises bare hvis de har navn.

Bildeutvalg

Google Foto prøver automatisk å velge de beste bildene fra sanntidsalbumene dine og Nylige høydepunkter. Fra de eksisterende private og delte albumene dine prøver Google Foto å fjerne objektivt dårlige bilder (bilder som er uklare, har dårlig eksponering, har lav oppløsning eller er nestenduplikater). Bortsett fra dette blir det ikke valgt ut noe spesifikt innhold fra albumene dine. Du kan slå bildeutvalg helt av for private og delte album ved å endre innstillingen «Personlig bildeutvalg» til «Kun sanntidsalbum». Ingenting velges bort fra favorittene dine.

Merk: Hvis bilder i private og delte album ikke vises når du forventer å se dem, kan du slå av bildeutvalg for de aktuelle albumene ved å endre innstillingen «Personlig bildeutvalg» til «Kun sanntidsalbum».

Skjul personlige bildedata

Som standard viser bildene dine informasjon som albumnavn, bildedato, bildested med mer. Hvis du ikke vil at enhetene dine skal vise denne informasjonen, kan du følge disse trinnene:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger etterfulgt av Bilderamme.
  4. Trykk på Google Foto, og rull til «Personlige bildedata».
  5. Sett «Personlige bildedata» til Skjul.

Andre funksjoner

Kunstgalleri og På forsøksstadiet
Når du velger Kunstgalleri, kan du vise bilder i passiv modus fra kilder rundt om på nettet, for eksempel Google Earth. Du kan også velge På forsøksstadiet for å prøve ut flere bildekilder og funksjoner.
Vær
Velg et alternativ under «Vær» for å vise eller skjule værinformasjonen i passiv modus. Du kan velge å vise temperaturen i celsius (°C), fahrenheit (°F) eller begge deler, eller du kan skjule temperaturen helt. Værinformasjonen er basert på hjemmeadressen du har angitt i Google Home-appen. Hvis du ikke har angitt noen adresse, baseres værinformasjonen på IP-adressen din og kan variere på ulike enheter i hjemmet.
Klokkeslett
Velg et alternativ for å vise eller skjule klokkeslettet i passiv modus.