Sfeerstand voor de Chromecast en Chromecast Ultra

Als de Chromecast of Chromecast Ultra niet wordt gebruikt, kan deze via de screensaver Sfeerstand iets leuks op de achtergrond laten zien. Log in op je Google-account om de sfeerstand in te stellen.

Opmerkingen:

• Met de sfeerstand heeft de Chromecast toegang tot de lokale tijd en het weer op de locatie van je apparaat, evenals foto's en gepersonaliseerde content die aan je Google-account is gekoppeld.
  • Alle voorkeuren voor de sfeerstand die aan je Chromecast-apparaat zijn gekoppeld, worden verwijderd als je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen.
  • De maximale resolutie voor de sfeerstand op Chromecast Ultra-apparaten is 1080p.
  • Je kunt je voorkeuren voor de sfeerstand alleen openen en beheren op een Chromecast of Chromecast Ultra via de Google Home-app Google Home-app.
  • Als je Chromecast met Google TV hebt, kun je de instellingen voor de sfeerstand wijzigen via je tv-scherm.

Instellingen voor sfeerstand

Zo pas je de instellingen voor de sfeerstand aan:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen .
  4. Scroll omlaag tik op Sfeerstand.

Google Foto's

Met Google Foto's kun je via de Chromecast je dierbaarste foto's bekijken op je tv. Je hebt een Google Foto's-account nodig om je persoonlijke foto's te bekijken. Meer informatie over hoe je aan de slag gaat met een Google Foto's-account

Opmerking: Ga voor meer hulp naar het Helpcentrum van Google Foto's.

Albums toevoegen of verwijderen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen .
  4. Scroll omlaag en tik op Sfeerstand Google Foto's.

Opmerking: In de sfeerstand zie je geen gearchiveerde foto's, ook niet als ze in een geselecteerd album staan.

Een album met familie en vrienden maken

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar in Europa, Illinois of Texas.

Als gezichtsgroepen aanstaan en je de Google Foto's-app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je een album maken waaraan automatisch de beste foto's van Google Foto's worden toegevoegd van de mensen die het belangrijkst voor je zijn.

• Tik in de albumkiezer op Familie en vrienden selecteren.
  • Selecteer de gezichten van de mensen van wie je automatisch foto's wilt toevoegen.
  • Tik op Aanzetten om te bevestigen dat je het album wilt maken.

Je ziet het album Familie en vrienden in de albumkiezer en er zijn al foto's voor je geselecteerd. Zodra je aan je Google Foto's-collectie nieuwe foto's toevoegt van mensen die je hebt geselecteerd, worden ze automatisch aan het album toegevoegd.

Nieuwe highlights selecteren

Google Foto's kan automatisch je beste recente foto's selecteren en deze op je Chromecast laten zien. Als je dit wilt aanzetten, selecteer je het album Nieuwe highlights. Je ziet deze optie alleen als je collectie recente foto's van hoge kwaliteit bevat.

Favorieten selecteren

Je ziet deze optie in het scherm voor albumselectie als je minstens 4 foto's in je collectie als favoriet hebt gemarkeerd. Als je deze optie selecteert, zie je op je Chromecast alle foto's die je als favoriet hebt gemarkeerd.

Een bestaand gedeeld of privéalbum selecteren

Je kunt ook privéalbums en gedeelde albums selecteren. Je ziet gedeelde albums alleen als ze een naam hebben.

Fotobeheer

Google Foto's probeert automatisch te selecteren wat volgens jou de beste foto's zijn uit je live albums en Nieuwe highlights. Google Foto's probeert op objectieve wijze slechte foto's uit je bestaande gedeelde en privéalbums te verwijderen. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die wazig zijn of slecht belicht, een lage resolutie hebben of vrijwel identiek zijn aan andere foto's. Dit is de enige manier waarop Google Foto's de inhoud van je albums beheert. Je kunt de instelling voor fotobeheer voor privéalbums en gedeelde albums helemaal uitzetten. Wijzig hiervoor de instelling Persoonlijk fotobeheer in Alleen live albums. Daarna wordt er geen enkele vorm van beheer uitgevoerd op je favorieten.

Opmerking: Als foto's in je privéalbums of gedeelde albums niet worden getoond terwijl je dit wel had verwacht, zet je het beheer voor deze albums uit. Dit doe je door Persoonlijk fotobeheer in te stellen op Alleen live albums.

Persoonsgegevens van foto's verbergen

Je foto's bevatten standaard informatie zoals albumnaam, fotodatum en fotolocatie. Volg deze stappen als je niet wilt dat je apparaten deze informatie laten zien:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen en dan Fotolijstje.
  4. Tik op Google Foto's en scroll naar Persoonsgegevens foto's.
  5. Stel Persoonsgegevens foto's in op Verbergen.

Andere functies

Kunstgalerie en experimenteel
Als je Kunstgalerie selecteert, kun je foto's in de sfeerstand laten zien van bronnen op internet, zoals Google Earth. Je kunt ook Experimenteel selecteren als je meer afbeeldingsbronnen en functies wilt uitproberen.
Weer
Selecteer een optie onder Weer om weersinformatie te tonen of te verbergen in de sfeerstand. Je kunt de temperatuurschaal (°C) of Fahrenheit (°F) weergeven, beide schalen weergeven of de temperatuur verbergen. Weersinformatie is gebaseerd op het woonadres dat je hebt ingesteld in de Google Home-app. Als je geen adres hebt ingesteld, is het weer gebaseerd op je IP-adres en kan het per apparaat in je huis variëren.
Tijd
Selecteer een optie om de tijd van de dag te tonen of te verbergen in de sfeerstand.