Privacyinstellingen voor Chromecast/Chromecast ingebouwd

In het Privacybeleid van Google wordt beschreven hoe we omgaan met persoonlijke informatie als je producten en services van Google gebruikt, waaronder Chromecast-apparaten, zoals Chromecast en apparaten met Chromecast ingebouwd. Dit artikel biedt extra informatie over de privacyinstellingen die beschikbaar zijn voor gebruikers van Chromecast.

Daarnaast kun je meer lezen over hoe Google en Nest zich inzetten voor privacy in huis, wat ook van toepassing is op Chromecast-apparaten van Google.

Gebruiksgegevens en crashrapporten van cast-apparaten

Google kan systeemactiviteit, crashrapporten en gebruiksgegevens verzamelen (informatie over hoe je de castfunctionaliteit van je cast-apparaat gebruikt, waaronder de apps en domeinen die je cast). Het verzamelen van crashrapporten en diagnostische gegevens is optioneel.

Als je je aanmeldt, verzamelt je apparaat de volgende informatie:

• Crashlogboeken
  • Diagnostische gegevens, waaronder informatie zoals:
    • Wanneer de app voor het eerst cast
    • Wanneer het afspelen van media wordt gestart
    • Het aantal en het type fouten of onderbrekingen bij het afspelen van media

Je kunt het verzamelen van crashrapporten en gebruiksgegevens door Google beheren via een apparaatinstelling (die standaard aanstaat).

• Voor Chromecast- en Chromecast Audio-apparaten kun je je privacyinstellingen beheren in de Google Home-app.
  • Voor Android TV-apparaten kun je deze instelling beheren via de Chromecast-instellingen in het menu met instellingen.

• Voor andere apparaten met Chromecast ingebouwd kun je deze instelling beheren in de instellingen van de hulp-app op het apparaat.

Informatie die Google altijd verzamelt

Bepaalde apparaatgegevens zijn nodig om de prestaties en betrouwbaarheid van onze apparaten en services voor het connected home te kunnen waarborgen. Deze gegevens verzamelen we altijd, zelfs als je geen apparaatstatistieken en crashrapporten deelt, zoals:

• Apparaatkenmerken. We verzamelen basisgegevens over je apparaat, waaronder het modelnummer en de buildversie.
  • Activeringsdatum en verbindingsstatus. Hiermee wordt vastgelegd op welke datum je apparaat is geactiveerd en of het wel of niet is verbonden met internet.
  • Beveiligingsgegevens. We verzamelen gegevens over bepaalde beveiligingsinteracties om fouten of storingen op het beveiligingsapparaat snel op te lossen.

Deze gegevens worden verwerkt zoals beschreven in het Privacybeleid van Google en het Helpcentrum-artikel over privacy bij Google Nest.

Niet-Chromecast-apparaten met Chromecast ingebouwd

Voor apparaten met Chromecast ingebouwd hebben de hierboven genoemde instellingen alleen effect op het verzamelen van informatie door Google met betrekking tot je gebruik van Chromecast. De fabrikanten van apparaten met Chromecast ingebouwd kunnen via deze apparaten andere informatie over je gebruik verzamelen in overeenstemming met hun privacybeleid. Lees voor meer informatie het privacybeleid van de apparaten die je gebruikt.

Google Fiber-apparaten met Chromecast ingebouwd verzamelen informatie, waaronder crashrapporten en gebruiksgegevens, volgens het privacybeleid van Google Fiber.

Casten via apps en websites

Als je content cast naar je apparaat dat werkt met Chromecast, heeft de app of website die je gebruikt een eigen registratiebeleid en -praktijken voor gebruikersgegevens. Er kan een unieke ID voor je Chromecast-apparaat worden gestuurd naar de provider van die app of website voor doeleinden met betrekking tot beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM). Bekijk voor meer informatie het privacybeleid van de apps of websites die je gebruikt.

De fabrieksinstellingen terugzetten

Je kunt de Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen met een van de 2 onderstaande methoden:

Belangrijk: Hierbij worden je gegevens gewist. Je kunt dit niet ongedaan maken.

Chromecast met Google TV

Met de Chromecast-stembediening

1. Selecteer rechtsboven op je tv-scherm je profiel en dan Instellingen .
  2. Selecteer Systeem en dan Over en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv en de voeding, houd je de knop op de achterkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje moet geel knipperen.
  2. Als het ledlampje wit brandt, laat je de knop los. Daarna wordt de Chromecast gereset.
 Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie) of Chromecast Ultra

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat oranje knipperen. Als het ledlampje wit wordt, laat je de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1e generatie)

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop op het Chromecast-apparaat ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende ledlampje verandert in een knipperend rood lampje.
  2. Zodra het ledlampje wit begint te knipperen en het tv-scherm leeg is, laat je de knop los. Het apparaat wordt opnieuw opgestart.
Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.