Privacyinstellingen voor Chromecast

In het privacybeleid van Google wordt beschreven hoe we omgaan met persoonlijke informatie als je producten en services van Google gebruikt, waaronder Chromecast-apparaten, zoals Chromecast en apparaten met Chromecast ingebouwd. Dit artikel biedt extra informatie over de privacyinstellingen die beschikbaar zijn voor gebruikers van Chromecast.

Daarnaast kun je meer lezen over hoe Google en Nest zich inzetten voor privacy in huis, wat ook van toepassing op Chromecast-apparaten van Google.

Gebruiksgegevens en crashrapporten van Google Cast

Google kan systeemactiviteit, crashrapporten en gebruiksgegevens verzamelen (informatie over hoe je de castfunctionaliteit van je Cast-apparaat gebruikt, waaronder de apps en domeinen die je cast).

Je kunt het verzamelen van crashrapporten en gebruiksgegevens door Google beheren via een apparaatinstelling (die standaard is ingeschakeld).

• Voor Chromecast- en Chromecast Audio-apparaten kun je deze instelling beheren via het apparaatinstellingenmenu van de Google Home-app.
  • Voor Android TV-apparaten van derden kun je deze instelling beheren via de Chromecast-instellingen in het instellingenmenu.

• Voor apparaten van derden met Chromecast ingebouwd kun je deze instelling beheren in de instellingen van de hulp-app op het apparaat.

Niet-Chromecast-apparaten met Chromecast ingebouwd

Voor apparaten met Chromecast ingebouwd hebben de hierboven genoemde instellingen alleen effect op het verzamelen van informatie door Google met betrekking tot je gebruik van Chromecast. De fabrikanten van apparaten met Chromecast ingebouwd kunnen via deze apparaten andere informatie over je gebruik verzamelen in overeenstemming met hun privacybeleid. Lees voor meer informatie het privacybeleid van de apparaten die je gebruikt.

Google Fiber-apparaten met Chromecast ingebouwd verzamelen informatie, waaronder crashrapporten en gebruiksgegevens, volgens het privacybeleid van Google Fiber.

Casten via apps en websites die niet van Google zijn

Als je content cast naar je apparaat dat werkt met Chromecast, heeft de app of website die je gebruikt een eigen registratiebeleid en -praktijken ten aanzien van gebruikersgegevens. Er kan een unieke ID voor je Chromecast-apparaat worden gestuurd naar de provider van die app of website voor doeleinden met betrekking tot beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM). Bekijk voor meer informatie het privacybeleid van de apps of websites die je gebruikt.

Terugzetten op de fabrieksinstellingen

U kunt uw Chromecast op een van de volgende manieren terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Belangrijk: Bij deze actie worden je gegevens gewist. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Chromecast (1st Gen)  Chromecast (1e generatie)

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop op de Chromecast ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende ledlampje op het Chromecast-apparaat gaat knipperen, het scherm van de tv leeg wordt en het proces voor opnieuw opstarten wordt gestart.

Chromecast (2e generatie), Chromecast of Chromecast Ultra

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat oranje knipperen. Als het ledlampje wit wordt, laat je de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als u nog steeds toegang heeft tot het netwerk waarop uw Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op uw Chromecast-apparaat en dan Instellingen .
  3. Tik rechtsboven op Meer More menu en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen  en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Casten via apps en websites

Als je content naar je Chromecast-apparaat cast, heeft de app of website die je gebruikt een eigen registratiebeleid en -praktijken ten aanzien van gebruikersgegevens. Er kan een unieke ID voor je Chromecast-apparaat worden gestuurd naar de provider van die app of website voor doeleinden met betrekking tot beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM). Bekijk voor meer informatie het privacybeleid van de apps of websites die je gebruikt.