Privacy-instellingen voor Chromecast

In het Privacybeleid van Google wordt beschreven hoe we omgaan met persoonlijke gegevens wanneer u producten en services van Google gebruikt, waaronder Chromecast-apparaten, zoals Chromecast en apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit. Dit artikel biedt extra informatie over de privacy-instellingen die beschikbaar zijn voor gebruikers van Chromecast.

Gebruiksgegevens en crashrapporten van Google Cast

Google kan systeemactiviteit, crashrapporten en gebruiksgegevens verzamelen (informatie over hoe u de castfunctionaliteit van uw Cast-apparaat gebruikt, waaronder de apps en domeinen die u cast).

U kunt het verzamelen van crashrapporten en gebruiksgegevens door Google beheren via een apparaatinstelling (die standaard is ingeschakeld).

• Voor Chromecast-apparaten en Chromecast-audioapparaten kunt u deze instelling beheren via het menu met apparaatinstellingen in de configuratie-app voor Google Home.
  • Voor Android TV-apparaten kunt u deze instelling beheren via de Chromecast-instellingen in het menu met instellingen.
  • Voor apparaten van derden met ingebouwde Chromecast-functionaliteit kunt u deze instelling beheren in de instellingen van de hulp-app op het apparaat.

Niet-Chromecast-apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit

Voor apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit hebben de hierboven genoemde instellingen alleen effect op het verzamelen van informatie door Google met betrekking tot uw gebruik van Chromecast. De fabrikanten van apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit kunnen via deze apparaten andere informatie over uw gebruik verzamelen conform hun privacybeleid. Lees voor meer informatie het privacybeleid van de apparaten die u gebruikt.

Google Fiber-apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit verzamelen informatie, waaronder crashrapporten en gebruiksgegevens, conform het privacybeleid van Google Fiber.

Casten via apps en websites die niet van Google zijn

Wanneer u content cast naar uw apparaat dat werkt met Chromecast, heeft de app of website die u gebruikt een eigen registratiebeleid en -praktijken ten aanzien van gebruikersgegevens. Er kan een unieke ID voor uw Chromecast-apparaat worden verzonden naar de provider van die app of website voor doeleinden met betrekking tot beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM). Bekijk voor meer informatie het privacybeleid van de apps of websites die u gebruikt.

Het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen

U kunt uw Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen met een van de twee onderstaande methoden:

• Optie 1:
    1. Open de Google Home-app Google Home app.
    2. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten Devices om de beschikbare Chromecast-apparaten te bekijken.
    3. Tik in de rechterbovenhoek van het apparaat dat u wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen op het apparaatkaartmenu Menu> Instellingen.
    4. Tik in de rechterbovenhoek op de knop Meer More.
    5. Tik op Terugzetten op fabrieksinstellingen of Resetten.
    6. Bevestig dat u het apparaat wilt resetten door op Resetten te tikken.
  • Optie 2:
    Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houdt u de knop op de Chromecast ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende LED-lampje op het Chromecast-apparaat gaat knipperen, het scherm van de tv leeg wordt en het proces voor opnieuw opstarten wordt gestart.

Casten via apps en websites

Wanneer u content naar uw Chromecast-apparaat cast, heeft de app of website die u gebruikt een eigen registratiebeleid en -praktijken ten aanzien van gebruikersgegevens. Er kan een unieke ID voor uw Chromecast-apparaat worden verzonden naar de provider van die app of website voor doeleinden met betrekking tot beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM). Bekijk voor meer informatie het privacybeleid van de apps of websites die u gebruikt.