Chromecastin tietosuoja-asetukset

Googlen tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietoja käyttäessäsi Googlen tuotteita ja palveluja, kuten Chromecast- ja Chromecast Built-In ‑laitteita. Tämä artikkeli sisältää lisätietoja tietosuoja-asetuksista, joita Chromecast-käyttäjät voivat muokata.

Chromecastin käyttötiedot ja virheraportit

Google voi kerätä tietoja järjestelmän toiminnasta, kaatumisista ja käytöstä (tietoja siitä, kuinka käytät Cast-laitteen suoratoistotoimintoa, mukaan lukien suoratoistamasi sovellukset ja verkkotunnukset).

Voit hallita Googlen virheraporttien ja käyttötietojen keräämistä valitsemalla sitä vastaavan laiteasetuksen. Asetus on oletuksena käytössä.

• Chromecast- ja Chromecast Audio ‑laitteet: Voit hallita tätä asetusta Google Home ‑määrityssovelluksessa olevan laiteasetusvalikon kautta.
  • Android TV ‑laitteet: Voit hallita tätä asetusta laitteen Chromecast-asetusvalikon kautta.
  • Kolmannen osapuolen Chromecast Built-In ‑laitteet: Voit hallita tätä asetusta laitteen sovellusasetusten kautta.

Chromecast Built-In ‑laitteet ja muut kuin Chromecast-laitteet

Jos käytössäsi on Chromecast Built-In ‑laite, yllä mainitut asetukset vaikuttavat vain tietoihin, joita Google kerää käyttäessäsi Chromecastia. Chromecast Built-In ‑laitteiden valmistajat voivat kerätä käyttötietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Saat lisätietoja tutustumalla käyttämiesi laitteiden tietosuojakäytäntöihin.

Huom. Google Fiber ‑laitteiden Chromecast Built-In ‑mallit keräävät virheraportteja, käyttötietoja ja muita tietoja Google Fiberin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Suoratoisto muiden kuin Googlen kehittämiltä sovelluksilta ja verkkosivustoilta

Kun suoratoistat sisältöä Chromecast-yhteensopivaan laitteeseen, käyttämälläsi sovelluksella tai verkkosivustolla on omat käyttäjätietojen kirjaamiseen liittyvät käytäntönsä. Sovelluksen tai verkkosivuston ylläpitäjälle saatetaan lähettää Chromecast-laitteesi yksilöllinen tunnus digitaalista käyttöoikeuksien hallintaa varten. Saat lisätietoja tutustumalla käyttämiesi sovellusten tai verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin.

Tehdasasetuksien palauttaminen

Voit palauttaa Chromecastin tehdasasetukset jommallakummalla alla olevista tavoista:

• Vaihtoehto 1:
    1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
    2. Valitse aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
    3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeassa yläkulmassa, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
    4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
    5. Valitse Palauta tehdasasetukset tai Nollaa.
    6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.
  • Vaihtoehto 2:
    Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecastin painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua ja TV-ruutu tyhjenee ja aloittaa uudelleenkäynnistyssarjan.

Suoratoistaminen sovelluksista ja verkkosivustoilta

Kun suoratoistat sisältöä Chromecast-laitteeseen, käyttämälläsi sovelluksella tai verkkosivustolla on omat käyttäjätietojen kirjaamiseen liittyvät käytäntönsä. Sovelluksen tai verkkosivuston ylläpitäjälle saatetaan lähettää Chromecast-laitteesi yksilöllinen tunnus digitaalista käyttöoikeuksien hallintaa varten. Saat lisätietoja tutustumalla käyttämiesi sovellusten tai verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin.