Privatlivsindstillinger for Chromecast/indbygget Chromecast

Googles privatlivspolitik beskriver, hvordan vi behandler personlige oplysninger, når du bruger Googles produkter og tjenester, bl.a. Chromecast-enheder som f.eks. Chromecast og enheder med indbygget Chromecast. Denne artikel giver yderligere oplysninger om de privatlivsindstillinger, der er tilgængelige for Chromecast-brugere.

Du kan også læse mere om Googles og Nests overordnede forpligtelse til beskyttelsen af personlige oplysninger i hjemmet, hvilket omfatter Chromecast-enheder fra Google.

Brugsdata og nedbrudsrapporter for Google Cast

Google kan indsamle systemaktivitet, nedbrudsrapporter og brugsdata (oplysninger om, hvordan du bruger castfunktionaliteten på din Cast-enhed, herunder de apps og domæner, du caster). Indsamling af nedbrudsrapporter og diagnosticeringsdata er valgfrit.

Hvis du tilvælger det, indsamler din enhed følgende oplysninger:

• Nedbrudslogs
  • Diagnostik, som indeholder oplysninger som f.eks.:
    • Hvornår appen begynder at caste
    • Hvornår medieafspilning starter
    • Antallet og typen af eventuelle medieafspilningsfejl eller -afbrydelser

Du kan styre Googles indsamling af nedbrudsrapporter og brugsdata via en enhedsindstilling, der som standard er aktiveret.

• På Chromecast- og Chromecast Audio-enheder kan du administrere dine privatlivsindstillinger i Google Home-appen.
  • For Android TV-enheder kan du administrere denne indstilling via Chromecast-indstillingerne i indstillingsmenuen.

• For andre enheder med indbygget Chromecast kan du administrere denne indstilling via indstillingerne for hjælpeprogrammer på enheden.

Oplysninger, som Google altid indsamler

Visse enhedsoplysninger er nødvendige med henblik på at sikre ydeevnen og stabiliteten af vores enheder og tjenester til forbundne hjem, og vi indsamler altid disse oplysninger, selv når du vælger ikke at dele enhedsstatistikker og nedbrudsrapporter som f.eks.:

• Enhedsattributter. Vi indsamler grundlæggende oplysninger om din enhedstype, bl.a. modelnummeret og build-versionen.
  • Aktiveringsdato og forbindelsesstatus. Det registrerer den dato, hvor enheden blev aktiveret, og om den har forbindelse til internettet.
  • Sikkerhedsoplysninger. Vi indsamler oplysninger om visse sikkerhedsinteraktioner for hurtigt at kunne løse problemer med eller afbrydelser på sikkerhedsenheder.

Disse data håndteres som beskrevet i Googles privatlivspolitik og artiklen i Hjælp om privatliv i forbindelse med Google Nest.

Andre enheder med indbygget Chromecast

For enheder med indbygget Chromecast styrer de indstillinger, der er angivet ovenfor, kun Googles indsamling af oplysninger om din brug af Chromecast. Producenterne af enheder med indbygget Chromecast kan indsamle andre oplysninger om din brug af disse enheder i henhold til deres respektive privatlivspolitikker. Hvis du vil have flere oplysninger, skal du læse privatlivspolitikkerne for de enheder, du bruger.

Vær opmærksom på, at Google Fiber-enheder med indbygget Chromecast indsamler oplysninger, bl.a. nedbrudsrapporter og brugsdata, i overensstemmelse med privatlivspolitikkerne for Google Fiber.

Cast fra apps og websites

Når du caster indhold til din Chromecast-kompatible enhed, har appen eller websitet, som du bruger, sine egne logføringsprincipper og politikker vedrørende brugerdata. Der kan blive sendt et unikt id for din Chromecast-enhed til operatøren af den pågældende app eller det pågældende website med henblik på DRM (Digital Rights Management). Du kan få flere oplysninger i privatlivspolitikkerne for de apps eller websites, du bruger.

Gendan fabriksindstillingerne

Du kan gendanne fabriksindstillingerne på din Chromecast ved hjælp af en af nedenstående fremgangsmåder.

Vigtigt! Denne handling rydder dine data og kan ikke fortrydes.

Chromecast med Google TV

Med Chromecast Voice Remote

1. Øverst til højre på din fjernsynsskærm skal du vælge din profil og så Indstillinger .
  2. Vælg System og så Om og så Gendan fabriksindstillinger.

På Chromecast-enheden

1. Mens Chromecast-enheden er tilsluttet fjernsynet og er tændt, skal du holde knappen på bagsiden af Chromecast-enheden nede. LED-indikatoren bør begynde at blinke gult.
  2. Når LED-indikatoren lyser hvidt, skal du slippe knappen, hvorefter Chromecast-enheden nulstilles.
Chromecast (2. generation), Chromecast (3. generation) eller Chromecast Ultra

I Google Home-appen

Bemærk! Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis du har forbindelse til det netværk, hvor din Chromecast blev konfigureret.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hold fingeren på feltet med din enhed.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Indstillinger og så Mere More menu og så Gendannelse af fabriksindstillinger og så Gendannelse af fabriksindstillinger.

På Chromecast-enheden

Hold knappen på siden af Chromecast-enheden inde, mens din Chromecast er tilsluttet fjernsynet. LED-lampen vil begynde at blinke med et orange lys. Når LED-lampen lyser hvidt, skal du slippe knappen, hvorefter Chromecast-enheden genstartes.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. generation)

I Google Home-appen

Bemærk! Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis du har forbindelse til det netværk, hvor din Chromecast blev konfigureret.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hold fingeren på feltet med din enhed.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Indstillinger og så Mere More menu og så Gendannelse af fabriksindstillinger og så Gendannelse af fabriksindstillinger.

På Chromecast-enheden

1. Mens Chromecast er tilsluttet fjernsynet, skal du holde knappen på Chromecast-enheden inde i mindst 25 sekunder, eller indtil LED-lyset begynder at blinke rødt.
  2. Når LED-lyset blinker hvidt, og fjernsynsskærmen bliver sort, skal du slippe knappen. Enheden genstarter derefter.
Chromecast (1. generation) understøttes ikke længere, hvilket betyder, at disse enheder ikke længere modtager software- eller sikkerhedsopdateringer, og at Google ikke yder teknisk support til dem. Brugerne oplever muligvis en forringelse af ydeevnen.