Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Casta Android-skärmen via Google Home-appen

När du castar Android-skärmen speglas det som visas på enheten till tv:n så att du kan titta på det där – men i större format.

Steg 1: Kom igång

• Du kan casta Android-skärmen från enheter med Android 5.0 eller senare.
  • Att casta skärmen stöds inte på iOS- eller Windows-enheter.
  • Inaktivera energisparläget på Android-enheten. Energisparläget kan begränsa enhetens processorkraft och på så vis påverka hur funktionen Casta skärm fungerar.
  • Viktigt! Det går bara att använda funktionen Casta skärm/ljud med Chromecast om behörigheten Mikrofon har aktiverats i appen Google Play-tjänster.Om den behörigheten är inaktiverad kopplas Casta skärm-sessionen från omedelbart efter anslutningsförsöket.
    • Så här aktiverar du mikrofonbehörighet:
      1. Tryck på Inställningar  på Android-enheten.
      2. Skrolla nedåt och tryck på Appar följt av Google Play-tjänster följt av Behörigheter.
      3. Titta efter Mikrofon och ställ reglaget i läget På .

Steg 2. Casta skärmen på en Android-enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på den enhet du vill casta skärmen till.
  4. Tryck på Casta skärmen  följt av Casta skärmen.

Steg 3. Justera volymen när du castar Android-skärmen

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på enheten och justera sedan volymen.

Steg 4. Sluta casta skärmen på en Android-enhet

Med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på enheten följt av Stoppa spegling .