Cast skjermen på Android-enheten din via Google Home-appen

Du kan caste skjermen på Android-enheten for å speile den til TV-en. Da ser du innholdet nøyaktig som det vises på mobilenheten – bare i større format.

Du kan se en demonstrasjon i YouTube-videoen nederst i denne artikkelen. Hvis du foretrekker en trinnvis veiledning, finner du det nedenfor.

Trinn 1. Kom i gang

• Casting av skjermen er tilgjengelig på enheter med Android 5.0 eller nyere. Merk: Enkelte enheter er optimalisert for casting av skjermen, så brukeropplevelsen kan variere.
  • Casting av skjermen støttes ikke på iOS- og Windows-enheter.
  • Slå av strømsparingsmodus på Android-enheten din. Strømsparingsmodus begrenser enhetens prosessorkraft, noe som kan ha innvirkning på ytelsen når skjermen castes.
  • Viktig: Du må slå på «Mikrofon»-tillatelsen i Google Play Tjenester-appen for å bruke «Cast skjerm/lyd»-funksjonen med Chromecast. Hvis denne tillatelsen er slått av, blir casting av skjerm/lyd koblet fra med det samme du prøver å koble til.
    • Sånn slår du på mikrofontillatelsen:
      1. Trykk på Innstillinger  på Android-enheten.
      2. Rull ned, og trykk på Apper og deretter Google Play Tjenester og deretter Tillatelser.
      3. Se etter «Mikrofon», og skyv glidebryteren til På .

Trinn 2. Cast skjermen på Android-enheten

1. Koble Android-enheten til det samme Wi-Fi-nettverket som Chromecast-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app, og gå til Konto-fanen .
  3. Rull ned, og trykk på Speil enheten.
  4. Trykk på CAST SKJERM/LYD-knappen.
  5. Velg Chromecast-enheten.

Trinn 3. Juster volumet mens du caster skjermen på Android-enheten

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. På startsiden velger du Chromecast-enheten du bruker.
  3. Flytt glidebryteren til høyre for å øke volumet eller til venstre for å redusere det.

Trinn 4. Slutt å caste skjermen på Android-enheten

Fra Google Home-appen

1. Koble Android-enheten til det samme Wi-Fi-nettverket som Chromecasten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app, og gå til Konto-fanen .
  3. Rull ned, og trykk på Speil enheten.
  4. Trykk på Koble fra.

Google Chromecast: Whats the Difference Between Casting & Screen Mirroring? Explained w/ Examples