Je Android-scherm casten via de Google Home-app

Als je je Android-scherm cast, kun je de content op het scherm van je Android-apparaat weergeven op de tv, zodat je je content precies zo kunt bekijken als op je mobiele apparaat, maar dan groter.

Stap 1. Aan de slag

• De functie voor het casten van je Android-scherm is beschikbaar op apparaten met Android 5.0 of hoger.
  • Het casten van je Android-scherm wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.
  • Zorg dat je de batterijbesparingsmodus hebt uitgezet op je Android-apparaat. Als je de energiebesparingsmodus aanzet, kan de verwerkingskracht van je apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie Scherm casten.
  • Belangrijk: Het recht Microfoon in de app Google Play-services moet worden aangezet om de functie Scherm/audio casten te gebruiken met Chromecast. Als je dit recht niet hebt aangezet, wordt de sessie voor Scherm casten onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Zo zet je microfoonrechten aan:
      1. Tik op je Android-apparaat op Instellingen .
      2. Scroll omlaag en tik op Apps en dan Google Play-services en dan Rechten.
      3. Zoek naar Microfoon en zet de schuifregelaar op Aan .

Stap 2. Je scherm casten vanaf je Android-apparaat

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat is verbonden.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het apparaat waarnaar je je scherm wilt casten en houd deze vast.
  4. Tik op Casten  en dan Scherm casten.

Stap 3. Het volume aanpassen als je je Android-scherm cast

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Media  als je het volume wilt aanpassen.

Stap 4. Het casten van het scherm van je Android-apparaat beëindigen

Vanuit de Google Home-app

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast en dan Mirroring stoppen .