De castprestaties van je Android-scherm verbeteren

Als je je scherm cast, wordt er een rechtstreekse verbinding tot stand gebracht tussen je Android-apparaat en je Chromecast of tv met Chromecast.

Optimale prestaties

Volg je deze stappen voor optimale prestaties als je je Android-scherm cast:

1. Zorg dat je Android-apparaat en Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd beide zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk (SSID).
    • Als je verbinding hebt via wifi, ga je na of de op de tv getoonde netwerknaam dezelfde is als het netwerk waarmee je Android-apparaat verbinding heeft.
  2. Zorg dat je Android-apparaat en Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd beide zijn verbonden met een wifi-netwerk waarvoor AP-isolatie uitstaat.
    • AP-isolatie: De configuratie van je wifi-netwerk kan voorkomen dat apparaten kunnen communiceren met de Chromecast. Je kunt dit probleem oplossen door de isolatie van het AP (Access Point) op je computer uit te zetten. Dit wordt ook wel clientisolatie genoemd. Kijk in de documentatie van je router hoe je AP-isolatie uitzet.
    • Als je geen toegang hebt tot de instellingen van je router of als je probeert verbinding te maken via een gast-, hotel- of openbaar netwerk met AP- of clientisolatie, kun je je Chromecast niet instellen.

Schokkerig beeld of slechte kwaliteit

Volg de onderstaande stappen als je last hebt van een schokkerig beeld of slechte kwaliteit als je je Android-scherm cast:
  1. Het Android-apparaat en het Chromecast-apparaat moeten zich op minder dan 4 meter afstand van elkaar bevinden. De Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd moet op minder dan 4 meter afstand van de router staan.
  2. Zorg dat zowel je Chromecast-apparaat als je Android-apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk van 2,4 GHz of 5 GHz.
  3. Alle apparaten met Android 5.0 of hoger ondersteunen de functie Scherm casten. Uit tests is gebleken dat deze Android-apparaten het beste werken om een Android-scherm te casten. Andere Android-apparaten zijn mogelijk niet krachtig genoeg om een scherm optimaal te kunnen casten.

Laag volume

Als je vindt dat het volume te laag is wanneer je je Android-scherm cast, pas je de volume-instelling aan via de Google Home-app:

1. Download de Google Home-app  (als deze nog niet is geïnstalleerd).
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Media  als je het volume wilt aanpassen.