Skillnaden mellan en Chromecast-kompatibel webbplats och att casta en flik

Vissa webbplatser är Chromecast-kompatibla så att de ska ge bästa möjliga upplevelse. För närvarande är bland annat YouTube, Netflix, Google Play Filmer och Google Play Musik Chromecast-kompatibla och vi lägger till nya hela tiden.

Hur ser jag om en webbplats är Chromecast-kompatibel?

Cast-knappen Inactive cast extension visas i videon eller ljudspelaren på webbplatsen. På webbplatser som inte är Chromecast-kompatibla kan du titta på innehållet genom att casta fliken.

Fördelar med att använda en Chromecast-kompatibel webbplats

Det finns många fördelar med att använda kontrollerna på Chromecast-kompatibla webbplatser i stället för att bara casta fliken i fråga.

• Högre kvalitet: Chromecast-kompatibla webbplatser kan visa innehåll av hög kvalitet som lämpar sig bäst för tv:n. Det innebär oftast att bilden visas i HD (1080p). För en del innehåll kan du också få 5.1 surround-ljud (om detta stöds på tv:n eller receivern). När du castar en flik begränsas du till högst 720p (om detta stöds på datorn).
  • Batteritid och datorbelastning: Chromecast-kompatibla webbplatser spelas upp direkt på Chromecast-enheter och belastar inte datorn alls. Eftersom det krävs en hel del prestanda från datorn att casta en flik stöds det inte på alla datorer.
  • Oberoende uppspelning: När du spelar upp från en Chromecast-kompatibel webbplats kan du stänga av datorn eller stänga locket. För projicering av flikar måste du ha datorn på när du castar.

Om du redan castar en flik när du besöker en webbplats som är Chromecast-kompatibel väljs i regel det optimerade visningssättet i stället automatiskt.

För webbplatser som inte är Chromecast-kompatibla är det fortfarande användbart att casta flikar, men när Cast-knappen Inactive cast extension visas i videospelaren för en webbplats bör du välja den i första hand.