Fant ingen enheter å caste til

Det er mange forskjellige problemer som kan føre til at Chromecasten din ikke vises når du caster fra Chrome. Hvis du ikke finner Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, en TV med Chromecast innebygd eller høyttaler med Chromecast innebygd, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

Anbefalt: feilsøkingsverktøyet

Først kan du prøve dette feilsøkingsprogrammet for å få hjelp med å løse de vanligste problemene som fører til manglende enheter. Du kan også følge den manuelle fremgangsmåten nedenfor.

Fremgangsmåte for feilsøking

Trinn 1. Start Chromecasten på nytt
  1. Koble strømkabelen fra Chromecasten, vent noen sekunder, og koble den til igjen.
  2. Vent i noen minutter.
  3. Sjekk om enheten vises på listen over enheter du kan caste til.
Trinn 2: Finn Chromecasten, og sørg for at den er konfigurert riktig

Anbefalt fremgangsmåte: Bruk en mobilenhet som kjører Android eller iOS.

Konfigurer Chromecast-enheten (3. generasjon eller eldre)

Trinn 3: Prøv følgende trinn, og gå deretter tilbake til trinn 2

Viktig: Gjennomfør dette trinnet kun hvis du ikke kunne bekrefte om enheten er konfigurert, i trinn 2. Hvis du har bekreftet at enheten er konfigurert, går du til trinn 4.

1. Koble fra strømkilden til ruteren, vent noen sekunder, og koble den til igjen.
  2. Tilbakestill Chromecast-enheten til fabrikkstandard.
Når du har gjennomført ett av eller begge disse trinnene, går du tilbake til trinn 2 for å finne og bekrefte konfigureringen av Chromecast-enheten. For å finne og bekrefte konfigureringen av Chromecast-enheten, gå tilbake til trinn 2 etter at du har utført ett av eller begge trinnene ovenfor.
Trinn 4. Cast innhold

Viktig: Fortsett med dette trinnet kun hvis du har bekreftet at enheten er konfigurert med en mobilenhet, i trinn 2.

Når du har bekreftet at enheten er konfigurert i Google Home-appen på en mobilenhet, skal du kunne caste.

Prøv å caste fra en støttet Chromecast-kompatibel app, for eksempel Netflix, YouTube, Pandora osv.

Hvis du kan caste innhold, er det ikke noe problem med Chromecast-konfigureringen, og du kan gå videre til neste trinn.

Trinn 5. Følg feilsøkingstrinnene for Chrome

Hvis du fortsatt ikke kan caste fra den bærbare eller stasjonære datamaskinen din, kan det hende det er et problem med datamaskinen eller Chrome-nettleseren.

Viktig:

• Casting fra den stasjonære eller bærbare datamaskinen din er innebygd i Google Chrome-nettleseren. Du må bruke Chrome-nettleserappen og caste med Google Cast-menyen i Chrome-nettleseren. Finn ut hvordan du caster Chrome-faner eller hele skrivebordet.
  • Hvis du ikke har noen mobilenhet, men har fulgt den alternative fremgangsmåten i trinn 2 og ikke kunne konfigurere Chromecasten, går du tilbake til trinn 2 etter hvert av de følgende trinnene for å se om enheten registreres og kan konfigureres.

Trinn 1. Start datamaskinen på nytt

Dette trinnet kan løse eventuelle midlertidige problemer og bør utføres før du prøver resten av feilsøkingstrinnene.

Trinn 2. Sørg for at datamaskinen og Chromecasten er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket

Merk: Chrome finner ikke Chromecast-enheter på andre nettverk.

Hvis du har flere Wi-Fi-nettverk og ikke er sikker på hvilket nettverk datamaskinen og Chromecast-enheten skal være koblet til, følger du disse trinnene:

1. Koble datamaskinen til andre tilgjengelige nettverk.
  2. Klikk på cast-ikonet, og se etter enheten din på listen. Hvis du har funnet enheten og vil endre hvilket nettverk den er koblet til, følger du instruksjonene i trinn 2

Trinn 3. Bekreft at Chrome-nettleseren er oppdatert

1. Skriv inn «chrome://chrome» i søkefeltet.
  2. Hvis nettleseren må oppdateres, oppdaterer du Chrome-nettleseren til den nyeste versjonen.

Trinn 4. Koble fra eventuelle virtuelle private nettverk (VPN) eller proxy-tjenere

Chromecast-enheter kan ikke kommunisere med datamaskiner via slike nettverk. Hvis du trenger hjelp, kan du ta kontakt med leverandøren din for å få veiledning.

Trinn 5. Sørg for at eventuelle brannmurer og antivirusprogrammer er oppdaterte og ikke blokkerer tilkoblinger til Chromecast-enheten

For brannmurprogramvare: Hvis du leier en trådløs ruter, kontakter du internettleverandøren din. Hvis du har kjøpt ruteren, kontrollerer du brannmurinnstillingene for nettverket.

Trinn 6: Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve alternativene nedenfor som er spesifikke for operativsystemet ditt:

Kjører du OSX på en Mac?

Hvis Chrome kjører på Mac og ikke har tillatelse til å godta tilkoblinger, kan ikke Chrome kommunisere med Chromecast-enheten din. Sjekk at Chrome tillater dette, ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Apple-ikonet øverst til venstre.
  2. Åpne Systemvalg etterfulgt av Sikkerhet og personvern etterfulgt av Brannmur.
  3. Hvis brannmuren er slått på, går du til alternativene for brannmuren.
    • Hvis «Blokker alle innkommende tilkoblinger» er slått på, må du slå av denne innstillingen, lagre innstillingene, starte Chrome på nytt ved å lukke nettleseren helt og starte den på nytt, og deretter prøve igjen.
    • Hvis «La signert programvare automatisk motta innkommende tilkoblinger» er slått på, må du sjekke at programlisten ikke inneholder noen oppføring for Google Chrome.
    • Hvis «La signert programvare automatisk motta innkommende tilkoblinger» ikke er slått på, klikker du på «+»-knappenetterfulgt av går til Chrome i «/Programmer»etterfulgt av velger Chrome.
Kjører du Windows 7 eller Vista på en datamaskin?

Har du valgt nettverksinnstillingen «Hjemme/Arbeid» eller «Offentlig»?

I Windows blir nettverk kategorisert som enten «Hjemme/Arbeid» eller «Offentlig». Kommunikasjon med Chromecast-enheter er imidlertid blokkert på offentlige nettverk. Sånn kan du sjekke denne innstillingen:

1. Åpne «Nettverks- og delingssenter» ved å klikke på nettverksikonet i systemfeltet i Windows eller i Kontrollpanel.
  2. Under «Se de aktive nettverkene dine» skal du kunne se nettverket ditt, som vanligvis er navnet på Wi-Fi-tilgangspunktet ditt.

Hvis du ser «Offentlig nettverk» under nettverket sammen med et parkbenkikon, er dette sannsynligvis et problem som hindrer Chrome i å kommunisere med Chromecast-enheten.

1. For å endre denne innstillingen, klikk på nettverket etterfulgt av Hjemmenettverk.
  2. Start Chrome på nytt ved å lukke nettleseren helt og starte den på nytt. Deretter prøver du igjen. Hvis det ikke fungerer, starter du datamaskinen på nytt og prøver igjen.

Merk: Hvis du slår av Bonjour-tjenesten (hvis den er installert), kan det bli enklere å finne Chromecast-enheten.

Kjører du Windows 8 eller 8.1 på datamaskinen?

Er «Finn enheter og innhold»-innstillingen slått på?

Windows 8 og 8.1 har delingsinnstillinger som må være satt til «PÅ». Fremgangsmåten for å gjøre dette er litt forskjellig i de to versjonene av operativsystemet.

I Windows 8.1, som de fleste bruker, kan du gjøre følgende:

1. Gå til Innstillinger. For å gjøre dette, flytt musen til høyre kant av skjermen for å vise menyfeltet. Innstillinger vises nederst.
  2. Velg Endre PC-innstillinger helt nederst på «Innstillinger»-menyen.
  3. Velg Nettverk.
  4. Velg Wi-Fi-nettverket du er koblet til, ved siden av Wi-Fi-symbolet.
  5. Kontroller at innstillingen under «Søk etter enheter og innhold» er satt til .

I Windows 8 gjør du følgende:

1. Gå til «Skrivebord», som er en av standardflisene på startskjermen.
  2. Klikk på Wi-Fi-innstillingene nederst på skrivebordsraden. Du finner denne nederst til høyre på «Skrivebord».
  3. Høyreklikk på det tilkoblede Wi-Fi-nettverket.
  4. Velg Aktiver eller deaktiver deling.
  5. Sørg for at deling er satt til .

Har du installert Bonjour-tjenesten?

Disabling the Bonjour service (if installed) may help find your Chromecast device. You will need to change the Bonjour service properties so that it's startup type is set to 'disabled' and then reboot the machine.

Bonjour is installed by some Apple apps.

Get more information about Bonjour

Har du antivirusprogramvare?

Some antivirus apps are known to cause Chromecast discovery issues.

1. Make sure your antivirus software is up to date by installing any updates from the manufacturer.
  2. If you’re running AVG AntiVirus, the latest updates should correct issues with your Chromecast device. In older versions, click Options etterfulgt av Advanced Settings etterfulgt av Web Browsing Protection etterfulgt av Online Shield etterfulgt av Expert Settings. Clear the setting marked “Web Browsing Protection,” then restart Chrome after changing this setting.
  1. If you’re running Kaspersky, under “Network Settings,” disable Scan Encrypted Connections. After making this change, you should immediately be able to find devices.
  2. For other antivirus software, look for options related to SSL, TLS, or encrypted connection scanning. You might also try temporarily disabling or uninstalling antivirus software to confirm it’s the source of the issue.
Kjører du Windows 10 på datamaskinen?

Er nettverket satt til offentlig eller privat?

Windows 10 har personverninnstillinger som må være satt til for at det skal være mulig å kommunisere med Chromecast-enheter. Hvis du bruker Wi-Fi-tilkobling:

1. Gå til Start-menyen.
  1. Klikk på Innstillinger.
  2. Klikk på Nettverk og internett i «Innstillinger».
  3. Velg tilkoblingstypen i den venstre kolonnen, for eksempel Ethernet eller Wi-Fi. Velg deretter navnet på den aktive tilkoblingen til høyre.
  4. Innstillingene for nettverksprofilen må endres til typen Privat.
    • Hvis du bruker Windows 10 Fall Creators Update (utgitt i oktober 2017) eller nyere, kan du se etter delen «Nettverksprofil» og velge Privat.
    • Ellers klikker du på Tillat at PC-en er synlig for andre PC-er og enheter på dette nettverket.  Microsoft anbefaler at dette slås på for private nettverk hjemme eller på jobb, men at det slås av for offentlige nettverk.
  5. For å bekrefte at nettverket er endret fra offentlig til privat, trykk på tilbakeknappen for å gå tilbake til innstillingene for Nettverk og internett. Rull ned og velg Nettverks- og delingssenter. Det skal stå «Privat nettverk» under Wi-Fi-navnet.

Har du installert Bonjour-tjenesten?

Disabling the Bonjour service (if installed) may help find your Chromecast device. You will need to change the Bonjour service properties so that it's startup type is set to 'disabled' and then reboot the machine.

Bonjour is installed by some Apple apps.

Get more information about Bonjour

Har du antivirusprogramvare?

Some antivirus apps are known to cause Chromecast discovery issues.

1. Make sure your antivirus software is up to date by installing any updates from the manufacturer.
  2. If you’re running AVG AntiVirus, the latest updates should correct issues with your Chromecast device. In older versions, click Options etterfulgt av Advanced Settings etterfulgt av Web Browsing Protection etterfulgt av Online Shield etterfulgt av Expert Settings. Clear the setting marked “Web Browsing Protection,” then restart Chrome after changing this setting.
  1. If you’re running Kaspersky, under “Network Settings,” disable Scan Encrypted Connections. After making this change, you should immediately be able to find devices.
  2. For other antivirus software, look for options related to SSL, TLS, or encrypted connection scanning. You might also try temporarily disabling or uninstalling antivirus software to confirm it’s the source of the issue.
Trinn 6: Fiks mindre vanlige problemer

Noen problemer kan være forårsaket av ruter- eller nettverksinnstillingene

Av og til oppdager Chrome enheter på nettverket, men klarer ikke å koble til dem. Slike feil skyldes vanligvis ruter- eller nettverksinnstillingene.

Sørg for at isolering av tilgangspunkter er avslått på ruteren, og at eventuelle brannmurfunksjoner på ruteren som kan blokkere innkommende tilkoblinger til høyttalerne med Chromecast innebygd, ikke er påslått.

Feil med synkronisering av klokken
  1. Sjekk om klokken på datamaskinen er synkronisert med det gjeldende klokkeslettet på internett. Et nyttig nettsted er Time.is, som rapporterer tidsforskjellen mellom datamaskinen din og det faktiske klokkeslettet. Hvis forskjellen er mindre enn noen timer, kan du hoppe over trinnene under.
  2. Hvis du har stilt klokken manuelt, må du sjekke at den er stilt riktig, og at riktig tidssone er valgt. Hvis klokken viser riktig lokal tid, men du har valgt feil tidssone, kan dette være årsaken til problemet.
  3. Vi anbefaler at du slår på automatisk tidssynkronisering, slik at klokken alltid er oppdatert.

Trinn 7: Tilbakestill Chromecast til fabrikkstandard

Du kan tilbakestille Chromecasten din til fabrikkstandard med en av de to metodene som er beskrevet nedenfor.

Viktig: Denne handlingen sletter alle data fra enheten og kan ikke angres.

Chromecast med Google TV

Med Chromecast Voice Remote

1. Øverst til høyre på TV-skjermen velger du profilen din etterfulgt av Innstillinger .
  2. Velg System etterfulgt av Om etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Trykk og hold på knappen på baksiden av Chromecasten mens den er koblet til TV-en og slått på. LED-lampen skal begynne å blinke gult.
  2. Når LED-lampen lyser konstant hvitt, slipper du knappen. Da skal Chromecasten bli tilbakestilt.
Chromecast (2. generasjon), Chromecast (3. generasjon) eller Chromecast Ultra

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold inne knappen på siden av Chromecasten. LED-lyset begynner å blinke oransje. Når LED-lyset blir hvitt, slipper du knappen. Chromecasten startes nå på nytt.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. generasjon)

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold knappen på Chromecasten inne i minst 25 sekunder eller til den lysende LED-lampen på Chromecasten begynner å blinke rødt.
  2. Når LED-lyset begynner å blinke hvitt og TV-en ikke viser noe bilde, slipper du knappen. Da blir enheten startet på nytt.
Støtten for Chromecast (1. generasjon) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger mottar programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google tilbyr ikke teknisk brukerstøtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.

Hvis du fortsatt ikke kan caste

1. Gi tilbakemelding om Chromecasten din.
  2. Ta kontakt med brukerstøtten for Chromecast.