Geen Cast-bestemming gevonden?

Als uw Chromecast-apparaat niet wordt weergegeven wanneer u cast vanuit Chrome, kan dit verschillende oorzaken hebben. Als u uw Chromecast, Chromecast Audio, tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit of speaker met ingebouwde Chromecast-functionaliteit niet kunt vinden, bekijkt u de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Lees het artikel Casten naar Hangouts en cloudservices van Cast for Education vanuit Chrome om problemen op te lossen waardoor 1) een vermelding voor een Hangout-/Agenda-meeting of 2) een Cast for Education-apparaat niet wordt weergegeven in de lijst met apparaten.

Aanbevolen: tool voor probleemoplossing

Probeer eerst dit formulier voor het oplossen van problemen om de meest voorkomende problemen op te lossen die ervoor zorgen dat apparaten niet worden weergegeven.

U kunt ook de handmatige stappen hieronder volgen:

Stappen voor probleemoplossing

Stap 1: Start het Chromecast-apparaat opnieuw op
  1. Koppel de voedingsbron los van het Chromecast-apparaat, wacht een paar seconden en sluit deze weer aan.
  2. Wacht een paar minuten.
Wordt het apparaat weergegeven en kunt u nu naar het apparaat casten?
Stap 2: Zoek het Chromecast-apparaat en zorg dat het apparaat correct is ingesteld

Aanbevolen stappen: Gebruik een mobiel apparaat met Android of iOS.

Stap 3: Probeer de volgende stappen en ga vervolgens terug naar stap 2 hierboven

Belangrijk: Voer deze stap alleen uit als u in stap 2 niet kunt verifiëren of het apparaat is ingesteld. Als u heeft geverifieerd dat het apparaat is ingesteld, gaat u naar stap 4.

1. Start uw router opnieuw op. Probeer de router opnieuw op te starten door de voedingsbron los te koppelen, een paar seconden te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  2. Zet het Chromecast-apparaat terug naar de fabrieksinstellingen.
Nadat u een of beide van deze stappen heeft uitgevoerd, gaat u terug naar stap 2 hierboven om uw Chromecast-apparaat te vinden en de configuratie daarvan te verifiëren.
Stap 4: Probeer content te casten

Belangrijk: Ga alleen verder met deze stap als u in stap 2 heeft geverifieerd dat het apparaat is ingesteld met een mobiel apparaat.

Nadat u heeft geverifieerd dat het apparaat is ingesteld met de Google Home-app op een mobiel apparaat, moet u kunnen casten vanaf dat mobiele apparaat.

Probeer te casten vanuit een app die werkt met Chromecast, zoals Netflix, YouTube, Pandora, enzovoort. Meer ondersteunde apps worden hier vermeld.

Als u content kunt casten, zijn er geen problemen met uw Chromecast-configuratie en kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Stap 5: Los problemen met Chrome op

Als u nog steeds niet kunt casten vanaf uw laptop of desktopcomputer, is er mogelijk een probleem met uw laptop/desktopcomputer of Chrome.

Belangrijk:

• Casten vanaf uw laptop of desktopcomputer is ingebouwd in de Google Chrome-browser. U moet dus de Chrome-browser-app gebruiken en casten via het menu 'Google Cast' in de Chrome-browser. U kunt als volgt een Chrome-tabblad of volledig bureaublad casten.
  • Als u geen mobiel apparaat heeft, de alternatieve stappen in stap 2 heeft gevolgd en uw Chromecast niet kon instellen, gaat u terug naar stap 2 na elk van de volgende stappen om te controleren of het apparaat kan worden gevonden en ingesteld.

Stap 1: Start uw computer opnieuw op

Probeer uw computer opnieuw op te starten. Hierdoor kunnen tijdelijke problemen worden opgelost. Dit moet worden gedaan voordat u doorgaat met de andere stappen voor probleemoplossing.

Stap 2: Zorg ervoor dat uw computer en Chromecast-apparaat verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk

Zorg ervoor dat uw computer en het Chromecast-apparaat verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk. Chrome kan geen Chromecast-apparaten op andere netwerken vinden.

Als u niet zeker weet met welk wifi-netwerk verbinding moet zijn gemaakt en u meerdere netwerken heeft, gaat u als volgt te werk:

1. Probeer uw computer te verbinden met andere beschikbare netwerken.
  2. Klik op het cast-icoon en kijk of uw apparaat wordt vermeld. (Voor het geval u hiermee niet vertrouwd bent, moet u weten hoe u toegang kunt krijgen tot het cast-menu dat in dit artikel wordt uitgelegd.) Als u uw apparaat heeft gevonden en het netwerk wilt wijzigen waarmee het is verbonden, vindt u instructies in stap 2 van dit hoofdartikel.

Stap 3: Controleer of uw Chrome-browser up-to-date is

Typ chrome://chrome in de zoekbalk. Als de browser moet worden geüpdatet, klikt u op Google Chrome updaten om uw Chrome-browser te updaten naar de nieuwste versie.

Stap 4: Verbreek de verbinding met VPN's (Virtual Private Networks) of proxyservers

Chromecast-apparaten kunnen niet communiceren met een laptop via deze netwerken. Als u hulp nodig heeft, neemt u contact op met uw serviceprovider voor instructies.

Stap 5: Zorg ervoor dat firewall-/antivirussoftware up-to-date is en verbindingen met het Chromecast-apparaat hierdoor niet worden geblokkeerd

Firewall: Als u een draadloze router huurt, neemt u contact op met uw internetprovider. Als u de router heeft gekocht, controleert u de instellingen van de netwerkfirewall.

Stap 6: Als u nog steeds problemen ondervindt, probeert u de specifieke opties voor uw besturingssysteem hieronder:

Gebruikt u OS X op een Mac?
Als Chrome op een Mac geen verbindingen mag accepteren, kan Chrome niet communiceren met uw Chromecast-apparaat. U kunt met de onderstaande stappen controleren of Chrome dit mag doen:
  1. Klik in de linkerbovenhoek op het Apple-pictogram.
  2. Open Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall.
  3. Als de firewall is ingeschakeld, gaat u naar de firewallopties (anders kunt u de resterende stappen overslaan).
  4. Als 'Blokkeer alle inkomende verbindingen' is ingeschakeld, schakelt u deze instelling uit. Sla uw instellingen op, start Chrome opnieuw (volledig afsluiten en opnieuw starten) en probeer het nogmaals.
  5. Als 'Sta automatisch toe dat ondertekende software inkomende verbindingen ontvangt' is ingeschakeld, moet u ervoor zorgen dat er geen vermelding voor Google Chrome in de lijst met apps staat.
  6. Als 'Sta automatisch toe dat ondertekende software inkomende verbindingen ontvangt' niet is ingeschakeld, klikt u op de knop + > selecteert u Chrome in /Programma's > selecteert u deze optie.
Gebruikt u Windows 7 of Vista op uw desktop of laptop?

Is uw netwerkinstelling Thuis/Werk of Openbaar?

Windows maakt onderscheid tussen netwerken en duidt ze aan als Thuis/Werk of Openbaar. Communicatie met Chromecast-apparaten wordt echter geblokkeerd in openbare netwerken. U kunt deze instelling als volgt controleren:

1. Open Netwerkcentrum via het netwerkpictogram in het Windows-systeemvak of het Configuratiescherm.
  2. Onder 'De actieve netwerken weergeven' wordt uw netwerk weergegeven (gewoonlijk de naam van uw wifi-toegangspunt).
  3. Als 'Openbaar netwerk' wordt weergegeven onder uw netwerk met het pictogram van een parkbankje, is dit waarschijnlijk het probleem waardoor Chrome niet kan communiceren met uw Chromecast-apparaat.
  4. Als u deze instelling wilt wijzigen, klikt u op het netwerk en klikt u op Thuisnetwerk.
  5. Start Chrome opnieuw (sluit Chrome volledig en start het programma opnieuw) en probeer het nogmaals. Als dat niet werkt, start u uw computer/laptop opnieuw op en probeert u het nogmaals.

Het uitschakelen van de Bonjour-service (indien geïnstalleerd) kan helpen bij het vinden van het Chromecast-apparaat.

Gebruikt u Windows 8 of 8.1 op uw desktop of laptop?

Is de instelling 'Apparaten en inhoud zoeken' ingeschakeld?

Windows 8 en 8.1 hebben instellingen voor delen die moeten zijn ingesteld op AAN. Om dit in te stellen, volgt u de stappen op basis van de versie van het besturingssysteem.

In Windows 8.1 (meeste gebruikers) kunt u het volgende doen:

1. Ga naar Instellingen. Plaats hiervoor uw muisaanwijzer aan de rechterkant van het scherm om de menubalk weer te geven. Instellingen wordt onderaan weergegeven.
  2. Selecteer Pc-instellingen wijzigen (onder aan het instellingenmenu).
  3. Selecteer Netwerk.
  4. Selecteer uw verbonden wifi-netwerk (naast de afbeelding van de wifi-balk).
  5. Zorg ervoor dat 'Apparaten en inhoud zoeken' is ingesteld op Aan.

Als u Windows 8 gebruikt, kunt u het volgende doen:

1. Ga naar uw bureaublad. (Uw bureaublad is een van de standaardtegels op het startscherm.)
  2. Klik op uw wifi-instellingen onder aan de bureaubladbalk (in de rechterbenedenhoek van het bureaublad).
  3. Klik met de rechtermuisknop op het verbonden wifi-netwerk.
  4. Selecteer Delen in- of uitschakelen.
  5. Zorg ervoor dat delen is ingesteld op Aan.

Heeft u de Bonjour-service geïnstalleerd?

Het uitschakelen van de Bonjour-service (indien geïnstalleerd) kan helpen bij het vinden van het Chromecast-apparaat. U moet de eigenschappen van de Bonjour-service wijzigen zodat het opstarttype is ingesteld op 'uitgeschakeld'. Vervolgens moet u de computer opnieuw opstarten.
Bonjour wordt geïnstalleerd door bepaalde Apple-apps (zoals iTunes). U kunt meer informatie over het gebruik vinden op https://support.apple.com/HT2250.

Heeft u een antivirus-app geïnstalleerd?

Van sommige antivirus-apps is bekend dat ze problemen veroorzaken met het vinden van Chromecast-apparaten.

1. Zorg ervoor dat uw antivirussoftware up-to-date is door alle updates van de fabrikant te installeren.
  2. Als u AVG gebruikt, worden de problemen met het Chromecast-apparaat opgelost met de nieuwste updates.  Klik in oudere versies op Options > Advanced Settings > Web Browsing Protection > Online Shield > Expert Settings. Schakel de instelling 'Web Browsing Protection' uit. Start Chrome opnieuw na het wijzigen van deze instelling.
  3. Als u Kaspersky gebruikt, schakelt u 'Scan Encrypted Connections' onder 'Network Settings' uit. Nadat u deze wijziging heeft aangebracht, kunt u meteen apparaten vinden.
  4. Zoek in andere antivirussoftware naar opties die zijn gerelateerd aan SSL, TLS of scannen naar versleutelde verbindingen. U kunt ook proberen de antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen of te verwijderen om te controleren of die de oorzaak van het probleem is.
Gebruikt u Windows 10 op uw desktop of laptop?

Is uw netwerk ingesteld als openbaar of privé?

Windows 10 heeft privacy-instellingen die moeten zijn ingesteld op AAN om communicatie met Chromecast-apparaten mogelijk te maken. Als u een wifi-verbinding gebruikt:

1. Ga naar Start.
  2. Klik op Instellingen in het menu Start.
  3. Klik op Netwerk en internet in het menu Instellingen.
  4. Selecteer uw verbindingstype in de kolom aan de linkerkant (bijvoorbeeld Ethernet of wifi). Selecteer vervolgens de naam van de actieve verbinding aan de rechterkant.
  5. De instellingen van uw netwerkprofiel moeten worden gewijzigd in het type Particulier.

Als u Windows 10 Fall Creators Update (uitgegeven in oktober 2017) of hoger gebruikt, zoekt u het gedeelte 'Netwerkprofiel' en kiest u 'Particulier'.

Klik anders op Toestaan dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten.  Microsoft raadt aan dit in te schakelen voor privénetwerken thuis of op het werk, maar uit te schakelen voor openbare netwerken, zodat uw gegevens veilig blijven.

6. Als u wilt controleren of het netwerk is gewijzigd van 'Openbaar' in 'Particulier netwerk', drukt u op de knop 'Terug' om terug te gaan naar de instellingen voor Netwerk en internet.Scroll omlaag en selecteer Netwerkcentrum. Onder de wifi-naam moet 'Particulier netwerk' worden weergegeven.

Heeft u de Bonjour-service geïnstalleerd?

Het uitschakelen van de Bonjour-service (indien geïnstalleerd) kan helpen bij het vinden van het Chromecast-apparaat. U moet de eigenschappen van de Bonjour-service wijzigen zodat het opstarttype is ingesteld op 'uitgeschakeld'. Vervolgens moet u de computer opnieuw opstarten.

Bonjour wordt geïnstalleerd door bepaalde Apple-apps (zoals iTunes). U kunt meer informatie over het gebruik vinden op: https://support.apple.com/HT2250.

Heeft u een antivirus-app geïnstalleerd?

Van sommige antivirus-apps is bekend dat ze problemen veroorzaken met het vinden van Chromecast-apparaten.

1. Zorg ervoor dat uw antivirussoftware up-to-date is door alle updates van de fabrikant te installeren.
  2. Als u AVG gebruikt, worden de problemen met het Chromecast-apparaat opgelost met de nieuwste updates. Klik in oudere versies op Options > Advanced Settings > Web Browsing Protection > Online Shield > Expert Settings. Schakel de instelling 'Web Browsing Protection' uit. Start Chrome opnieuw na het wijzigen van deze instelling.
  3. Als u Kaspersky gebruikt, schakelt u 'Scan Encrypted Connections' onder 'Network Settings' uit. Nadat u deze wijziging heeft aangebracht, kunt u meteen apparaten vinden.
  4. Zoek in andere antivirussoftware naar opties die zijn gerelateerd aan SSL, TLS of scannen naar versleutelde verbindingen. U kunt ook proberen de antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen of te verwijderen om te controleren of die de oorzaak van het probleem is.
Stap 6: Enkele minder vaak voorkomende problemen
Bepaalde problemen kunnen worden veroorzaakt door router- of netwerkinstellingen
Soms vindt Chrome een apparaat in het netwerk, maar kan hiermee geen verbinding worden gemaakt. Deze fouten worden meestal veroorzaakt door de router- of netwerkinstellingen. Zorg ervoor dat AP-isolatie is uitgeschakeld op uw router en dat alle firewallfuncties op uw router zijn uitgeschakeld die de inkomende verbindingen van uw speakers met ingebouwde Chromecast-functionaliteit kunnen blokkeren.
Probleem met kloksynchronisatie
  1. Controleer of de klok op uw computer overeenkomt met de huidige tijd op internet. Een handige site is time.is. Deze geeft het tijdverschil tussen uw computer en de werkelijke tijd weer. Als uw klok gelijk loopt, kunt u de volgende stappen overslaan.
  2. Als u de tijd handmatig heeft ingesteld, controleert u of deze correct is ingesteld, inclusief de tijdzone. Als uw klok de correcte lokale tijd weergeeft, maar niet is ingesteld op de lokale tijdzone, kan dit de oorzaak van het probleem zijn.
  3. Schakel daarom bij voorkeur automatische tijdsynchronisatie in zodat uw klok altijd goed loopt.
Stap 7: Zet uw Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen

To do a factory reset on the Chromecast device use one of the two methods listed below.

For all Chromecast devices

To do a Factory reset from the Chromecast device

1. While the Chromecast is plugged into the TV, hold down the button on the Chromecast device for at least 25 seconds or until the solid LED light turns into a flashing red light.
  2. Once the LED light turns blinking white and the TV goes blank, release the button. The device will begin the reboot sequence.

To do a Factory reset from the Google Home App

1. Open the Google Home app Google Home app.
  2. At the homepage, choose the Chromecast device you'd like to reset and tap on it.
  3. On the top right corner of the screen, tap on Settings Instellingen.
  4. On the screen, tap the More button More.
  5. If on Android, tap Factory reset. If on iOS, tap Reset.
  6. Confirm you would like to reset your device by tapping Reset.

Stap 8: Stuur feedback en neem contact op met support

Als u nog steeds problemen ondervindt, deelt u uw feedback over Chromecast-apparaten. Gebruik de stappen voor computers.
Meer hulp nodig? Bekijk de onderstaande gerelateerde vragen die afkomstig zijn van ons Helpforum. Opmerking: Ondersteuning is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.