Geen Cast-bestemming gevonden

Als je je Chromecast-apparaat niet ziet wanneer je cast vanuit Chrome, kan dit verschillende oorzaken hebben. Als je je Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, tv met Chromecast ingebouwd of speaker met Chromecast ingebouwd niet kunt vinden, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Aanbevolen: tool voor probleemoplossing

Probeer eerst deze probleemoplosser om de meest voorkomende problemen op te lossen die ervoor zorgen dat apparaten niet worden getoond. Je kunt ook de onderstaande handmatige stappen volgen.

Stappen voor probleemoplossing

Stap 1. Start het Chromecast-apparaat opnieuw op
  1. Koppel de stroomkabel los van het Chromecast-apparaat, wacht een paar seconden en sluit deze weer aan.
  2. Wacht een paar minuten.
  3. Check of je je apparaat nu ziet in de lijst met apparaten waarnaar je kunt casten.
Stap 2: Zoek het Chromecast-apparaat en zorg dat het apparaat juist is ingesteld

Aanbevolen stappen: gebruik een mobiel apparaat met Android of iOS.

Je Chromecast-apparaat instellen (3e generatie of ouder)

Stap 3: Probeer de volgende stappen en ga daarna terug naar stap 2 hierboven

Belangrijk: Voer deze stap alleen uit als je in stap 2 niet kunt vaststellen of het apparaat is ingesteld. Als je hebt geverifieerd dat het apparaat is ingesteld, ga je naar stap 4.

1. Koppel de voedingsbron los van je router, wacht een paar seconden en sluit deze weer aan.
  2. Zet het Chromecast-apparaat terug op de fabrieksinstellingen.
Als je een of beide stappen hebt uitgevoerd, ga je terug naar stap 2 om de instelling van je Chromecast-apparaat te checken. Ga hiervoor terug naar stap 2 nadat je een of beide van de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd.
Stap 4. Cast content

Belangrijk: Ga alleen verder met deze stap als je in stap 2 hebt geverifieerd dat het apparaat is ingesteld met een mobiel apparaat.

Als je hebt vastgesteld dat het apparaat in de Google Home-app is ingesteld met een mobiel apparaat, kun je casten.

Probeer te casten vanuit een ondersteunde app die werkt met Chromecast, zoals Netflix, YouTube, Pandora, enzovoort.

Als je content kunt casten, zijn er geen problemen met je Chromecast-instellingen en kun je doorgaan naar de volgende stap.

Stap 5. Los problemen met Chrome op

Als je nog steeds niet kunt casten vanaf je laptop of desktop, is er misschien een probleem met je laptop, desktop of Chrome-browser.

Belangrijk:

• Casten vanaf je desktop of laptop is ingebouwd in de Google Chrome-browser. Gebruik de Chrome-browser-app en cast via het Google Cast-menu in de Chrome-browser. Meer informatie over hoe je een Chrome-tabblad of volledig bureaublad cast
  • Als je geen mobiel apparaat hebt en je je Chromecast niet kon instellen met de alternatieve stappen in stap 2, ga je na de volgende stappen terug naar stap 2 om te checken of het apparaat kan worden gevonden en ingesteld.

Stap 1. Start je computer opnieuw op

Hierdoor kunnen tijdelijke problemen worden opgelost. Dit moet worden gedaan voordat je doorgaat met de andere stappen voor probleemoplossing.

Stap 2. Zorg dat je computer en het Chromecast-apparaat verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk

Opmerking: Chrome kan geen Chromecast-apparaten op andere netwerken vinden.

Volg deze stappen als je niet zeker weet met welk wifi-netwerk je computer en Chromecast-apparaat moeten zijn verbonden en je meerdere netwerken hebt:

1. Verbind je computer met andere beschikbare netwerken.
  2. Klik op het cast-icoon en zoek je apparaat in de lijst. Als je je apparaat hebt gevonden en het met een ander netwerk wilt verbinden, volg je de instructies bij stap 2.

Stap 3. Check of de Chrome-browser up-to-date is

1. Typ 'chrome://chrome' in de zoekbalk.
  2. Als de browser moet worden geüpdatet, update je de Chrome-browser naar de nieuwste versie.

Stap 4. Verbreek de verbinding met VPN's (Virtual Private Networks) of proxyservers

Chromecast-apparaten kunnen niet communiceren met een laptop via deze netwerken. Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met je serviceprovider voor instructies.

Stap 5. Zorg dat alle firewall- of antivirussoftware up-to-date is en geen verbindingen met het Chromecast-apparaat blokkeert

Voor firewallsoftware: Als je een draadloze router huurt, neem je contact op met je internetprovider. Als je de router hebt gekocht, check je de instellingen van de netwerkfirewall.

Stap 6: Als je nog steeds problemen ondervindt, probeer je de volgende specifieke opties voor jouw besturingssysteem:

Gebruik je OS X op een Mac?

Als Chrome op een Mac geen verbindingen mag accepteren, kan Chrome niet communiceren met je Chromecast-apparaat. Je kunt met de onderstaande stappen checken of Chrome dit mag doen:

1. Klik linksboven op het Apple-icoon.
  2. Open Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacy en dan Firewall.
  3. Als de firewall aanstaat, ga je naar de opties van de firewall.
    • Als 'Blokkeer alle inkomende verbindingen' aanstaat, zet je deze instelling uit. Sla je instellingen op, start Chrome opnieuw op (volledig afsluiten en weer opstarten) en probeer het nogmaals.
    • Als 'Sta automatisch toe dat ondertekende software inkomende verbindingen ontvangt' aanstaat, zorg je dat er geen vermelding voor Google Chrome in de lijst met apps staat.
    • Als 'Sta automatisch toe dat ondertekende software inkomende verbindingen ontvangt' niet aanstaat, klik je op de knop + en dan ga naar Chrome in /Programma'sen dan selecteer deze optie.
Gebruik je Windows 7 of Vista op je desktop of laptop?

Is je netwerkinstelling Thuis/Werk of Openbaar?

Windows maakt onderscheid tussen netwerken en duidt ze aan als Thuis/Werk of Openbaar. Communicatie met Chromecast-apparaten wordt in openbare netwerken geblokkeerd. Zo kun je deze instelling checken:

1. Open Netwerkcentrum door op het netwerkicoon in het Windows-systeemvak of Configuratiescherm te klikken.
  2. Onder 'De actieve netwerken bekijken' zie je je netwerk. Dit is meestal de naam van je wifi-toegangspunt.

Als je 'Openbaar netwerk' ziet onder je netwerk met het icoon van een parkbankje, is dit waarschijnlijk het probleem waardoor Chrome niet kan communiceren met je Chromecast-apparaat.

1. Klik op het netwerk en dan Thuisnetwerk.
  2. Start Chrome opnieuw op door helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. Probeer het daarna nogmaals. Als dat niet werkt, start je de computer of laptop opnieuw op en probeer je het nogmaals.

Opmerking: Uitzetten van een eventueel geïnstalleerde Bonjour-service kan helpen om het Chromecast-apparaat te vinden.

Gebruik je Windows 8 of 8.1 op je desktop of laptop?

Staat de instelling 'Apparaten en inhoud zoeken' aan?

Windows 8 en 8.1 hebben instellingen voor delen die moeten zijn ingesteld op AAN. De stappen verschillen iets per versie, dus kies de stappen voor jouw versie van het besturingssysteem.

In Windows 8.1, dat de meeste gebruikers heeft, kun je het volgende doen:

1. Ga naar Instellingen. Plaats hiervoor je muisaanwijzer aan de rechterkant van het scherm om de menubalk weer te geven. Onderaan zie je Instellingen.
  2. Selecteer Pc-instellingen wijzigen (onderaan het instellingenmenu).
  3. Selecteer Netwerk.
  4. Selecteer je verbonden wifi-netwerk, naast de afbeelding van de wifi-balk.
  5. Zorg dat 'Apparaten en inhoud zoeken' is ingesteld op Aan.

In Windows 8 kunt je het volgende doen:

1. Ga naar Bureaublad, een van de standaardtegels op het startscherm.
  2. Klik op de wifi-instellingen onderaan de desktopbalk. Deze bevindt zich rechtsonder op Bureaublad.
  3. Klik met de rechtermuisknop op je verbonden wifi-netwerk.
  4. Selecteer Delen in- of uitschakelen.
  5. Zorg dat delen is ingesteld op Aan.

Heb je de Bonjour-service geïnstalleerd?

Disabling the Bonjour service (if installed) may help find your Chromecast device. You will need to change the Bonjour service properties so that it's startup type is set to 'disabled' and then reboot the machine.

Bonjour is installed by some Apple apps.

Get more information about Bonjour

Heb je een antivirus-app geïnstalleerd?

Some antivirus apps are known to cause Chromecast discovery issues.

1. Make sure your antivirus software is up to date by installing any updates from the manufacturer.
  2. If you’re running AVG AntiVirus, the latest updates should correct issues with your Chromecast device. In older versions, click Options en dan Advanced Settings en dan Web Browsing Protection en dan Online Shield en dan Expert Settings. Clear the setting marked “Web Browsing Protection,” then restart Chrome after changing this setting.
  1. If you’re running Kaspersky, under “Network Settings,” disable Scan Encrypted Connections. After making this change, you should immediately be able to find devices.
  2. For other antivirus software, look for options related to SSL, TLS, or encrypted connection scanning. You might also try temporarily disabling or uninstalling antivirus software to confirm it’s the source of the issue.
Gebruik je Windows 10 op je desktop of laptop?

Is je netwerk ingesteld als openbaar of particulier?

Windows 10 heeft privacy-instellingen die moeten zijn ingesteld op AAN om communicatie met Chromecast-apparaten mogelijk te maken. Als je een wifi-verbinding gebruikt:

1. Ga naar het menu Start.
  1. Klik op Instellingen.
  2. Klik in Instellingen op Netwerk en internet.
  3. Selecteer in de linkerkolom je verbindingstype, zoals Ethernet of Wi-Fi. Selecteer daarna rechts de naam van de actieve verbinding.
  4. Wijzig de instellingen van je netwerkprofiel in het type Particulier.
    • Als je Windows 10 Fall Creators Update (uitgegeven in oktober 2017) of hoger gebruikt, zoek je het gedeelte Netwerkprofiel en kies je Particulier.
    • Klik anders op Toestaan dat je pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten. Microsoft raadt je aan deze functie aan te zetten voor particuliere netwerken in huis of op je werk, maar uit te zetten voor openbare netwerken.
  5. Als je wilt checken of het netwerk is gewijzigd van Openbaar in Particulier, druk je op de terugknop om terug te gaan naar de instellingen voor Netwerk en internet. Scrol omlaag en selecteer Netwerkcentrum. Onder de wifi-naam moet 'Particulier netwerk' staan.

Heb je de Bonjour-service geïnstalleerd?

Disabling the Bonjour service (if installed) may help find your Chromecast device. You will need to change the Bonjour service properties so that it's startup type is set to 'disabled' and then reboot the machine.

Bonjour is installed by some Apple apps.

Get more information about Bonjour

Heb je een antivirus-app geïnstalleerd?

Some antivirus apps are known to cause Chromecast discovery issues.

1. Make sure your antivirus software is up to date by installing any updates from the manufacturer.
  2. If you’re running AVG AntiVirus, the latest updates should correct issues with your Chromecast device. In older versions, click Options en dan Advanced Settings en dan Web Browsing Protection en dan Online Shield en dan Expert Settings. Clear the setting marked “Web Browsing Protection,” then restart Chrome after changing this setting.
  1. If you’re running Kaspersky, under “Network Settings,” disable Scan Encrypted Connections. After making this change, you should immediately be able to find devices.
  2. For other antivirus software, look for options related to SSL, TLS, or encrypted connection scanning. You might also try temporarily disabling or uninstalling antivirus software to confirm it’s the source of the issue.
Stap 6: Los enkele minder vaak voorkomende problemen op

Bepaalde problemen kunnen worden veroorzaakt door router- of netwerkinstellingen

Soms vindt Chrome een apparaat in het netwerk, maar kan hiermee geen verbinding worden gemaakt. Deze fouten worden meestal veroorzaakt door de router- of netwerkinstellingen.

Zorg dat AP-isolatie uitstaat op je router en dat er geen firewallfuncties op je router aanstaan die inkomende verbindingen op je speakers met Chromecast ingebouwd kunnen blokkeren.

Probleem met kloksynchronisatie
  1. Check of de klok op je computer nog is gesynchroniseerd met de huidige internettijd. Een handige site is time.is. Deze geeft het tijdsverschil tussen je computer en de werkelijke tijd weer. Als de klok gelijkloopt, kun je de volgende stappen overslaan.
  2. Als je de tijd handmatig hebt ingesteld, check je of deze correct is ingesteld, inclusief de tijdzone. Als je klok de correcte lokale tijd weergeeft, maar niet is ingesteld op de lokale tijdzone, kan dit de oorzaak van het probleem zijn.
  3. We raden je aan automatische tijdsynchronisatie aan te zetten, zodat je klok altijd up-to-date is.

Stap 7: Zet je Chromecast terug op de fabrieksinstellingen

Je kunt de Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen met een van de 2 onderstaande methoden:

Belangrijk: Hierbij worden je gegevens gewist. Je kunt dit niet ongedaan maken.

Chromecast met Google TV

Met de Chromecast-stembediening

1. Selecteer rechtsboven op je tv-scherm je profiel en dan Instellingen .
  2. Selecteer Systeem en dan Over en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv en de voeding, houd je de knop op de achterkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje moet geel knipperen.
  2. Als het ledlampje wit brandt, laat je de knop los. Daarna wordt de Chromecast gereset.
 Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie) of Chromecast Ultra

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat oranje knipperen. Als het ledlampje wit wordt, laat je de knop los. De Chromecast wordt opnieuw opgestart.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1e generatie)

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je hetzelfde netwerk gebruikt als waarop de Chromecast is ingesteld.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Meer More menu en danTerugzetten op fabrieksinstellingen en dan Terugzetten op fabrieksinstellingen.

Vanaf het Chromecast-apparaat

1. Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop op het Chromecast-apparaat ten minste 25 seconden ingedrukt of totdat het brandende ledlampje verandert in een knipperend rood lampje.
  2. Zodra het ledlampje wit begint te knipperen en het tv-scherm leeg is, laat je de knop los. Het apparaat wordt opnieuw opgestart.
Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.

Als je nog steeds niet kunt casten

1. Deel feedback over je Chromecast.
  2. Neem contact op met Chromecast-support.

Meer hulp nodig? Bekijk de onderstaande gerelateerde vragen die afkomstig zijn van ons Helpforum. Opmerking: Hulp is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.